20:00-tól Clippers-Pelicans a Sport TV-n

Az Egyesült Államokban még nem állították az órát, így éjfél előtt kezd többek között a Celtics és a Warriors is, míg a Lakers ezúttal a Nuggets ellen próbálná meg begyűjteni az első győzelmét.

Los Angeles Clippers - New Orleans Pelicans 20:00 (Sport 1)

Korán indul az NBA következő játéknapja, ráadásul papíron rangadóval, mert a Clippersé az egyik legerősebb keret, míg a Pelicans nagyon biztatóan kezdte az idényt. A meccs súlyából azért elvesz, hogy Kawhi Leonard térdét ezúttal is pihentetik még a hazaiak, miközben Robert Covington az egészségügyi protokoll miatt fog hiányozni, de így is a Clippersnél van kevesebb probléma. A Pelicans idegenbeli túrájára el sem utazott Brandon Ingram, de Herbert Jones és Zion Williamson is hagyott ki meccseket, mindkettejük játéka kérdéses most is, ugyanakkor a Suns elleni vereség előtt a Mavericks ellen a közelmúltban tartalékosan is megmutatták, hogy kulcsembereik nélkül is képesek meglepetést okozni, míg a Clippers sorozatban három vereségből érkezik meg erre a meccsre.

 

Boston Celtics - Washington Wizards 23:00

Mindkét csapat vereség után érkezik, és mindkét csapat 3-2-vel áll eddig. Elméletileg a Celtics az esélyesebb, ugyanakkor a szokásos hiányzóikon túl Malcolm Brogdon játéka is kérdéses, neki a háta rakoncátlankodik, pedig rá nagy szükség is lenne a labdák elosztásánál. Legutóbb a Cavalierstől kaptak ki, ahol összességében jó meccset hozott a Tatum-Brown kettős, de körülöttük le tudták bontani a csapatot, rajtuk kívül más rá sem dobott a meccs hosszabbításában, és a Wizards számára is az lehet inkább a kulcs, hogy miként tudják izolálni a két sztárt. A fővárosiaknál jó hír, hogy Beal egyre inkább kezd formába lendülni, ugyanakkor a védekezésben kulcsszerepet betöltő Delon Wrightot hosszú hetekre elvesztették, továbbá Corey Kispert sem bevethető.

 

Cleveland Cavaliers - New York Knicks 23:00

A Cavaliers Darius Garland elvesztése után sem torpant meg, legutóbb a Mitchell-LeVert duó 82 pontjával gyűjtötték be sorozatban negyedik győzelmüket. Ezúttal is szükség lesz a két hátvéd remeklésére, mert a Knicks sebezhetőnek tűnik a periméteren, és Garland jelen állás szerint még ma este sem térhet vissza. A Knicksnek legutóbb megszakadt a három győzelemből álló sorozata, Randle és Brunson is idei leggyengébb meccsét játszotta a Bucks ellen, ami azért védhető az alapján, hogy az Antetokounmpo-Holiday kettőssel néztek farkasszemet. Randle életét ma is megkeserítheti a Cavs centerpárosa, utóbbi viszont nyomást gyakorolhat a LeVert-Mitchell duóra. A Knicks oldalán jó hír, hogy egyedül Quentin Grimes küzd sérüléssel, ő még ezen a meccsen sem kezdheti meg a szezont.

 

Detroit Pistons - Golden State Warriors 23:00

Korábban arról lehetett hallani, hogy Steve Kerr megfontolhatja a kulcsemberei pihentetését, és emellett szól az is, hogy egy hosszabbításos meccs után játszanak back-to-back, ugyanakkor a Hornets ellen kikaptak és csak 3-3-ra állnak, így nem lenne meglepő, ha Kerr végül kevésbé tartalékolna. Hivatalosan az eddigi hiányzókon túl Jordan Poole játéka a kérdéses, aki összeszedett egy kisebb bokasérülést, de az semmiképpen nem lenne meglepő, ha Klay Thompson nem játszana egymást követő napokon. A Pistons kimondottan rossz passzban van, mert azt követően, hogy megnyerték az első meccsüket, sorozatban ötöt buktak, háromszor is 20 pont feletti különbséggel kaptak ki. Náluk Alec Burks csatlakozott az eddig is sérültlistán szereplő Marvin Bagley III mellé, vele lábfejsérülés miatt biztosan nem számolhat Dwane Casey.

 

San Antonio Spurs - Minnesota Timberwolves 00:00

Két olyan csapat találkozik, akik egyaránt 4-2-vel kezdték az idényt, ami főleg a Spurs esetében meglepő, ráadásul az azt követő első meccsüket is meg tudták nyerni, hogy Joshua Primo távozott a csapattól. Azóta nyilvánosságot látott, hogy ez mi miatt történhetett meg, úgyhogy kérdéses lehet, hogy ez a felhajtás mennyire zavarja majd meg a fejeket. A Spurs és a Timberwolves a héten már harmadszor találkozik egymással, eddig 1-1 az állás, a legutóbbi összecsapás óta mindkét csapat győzelemmel hangolt. Alapvetően a Timberwolves lenne az esélyes, és ezen az sem változtat, hogy Kyle Anderson és Jordan McLaughlin játéka is kérdéses, a Spurst sokkal érzékenyebben érintheti Josh Richardson (hát) és Devin Vassell (térd) esetleges hiánya, bár a Bullst nélkülük győzték le.

 

Dallas Mavericks - Orlando Magic 00:30

Hullámzó teljesítménnyel kezdte az idényt a Mavericks, eddig egymást váltják a győzelmek és a vereségek, a sorminta alapján most győzelemnek kellene következnie. A dallasiak dolgát nehezíti, hogy back-to-back játszanak, ráadásul az előző két meccsük egyaránt hosszabbításba torkollott, de legalább JaVale McGee visszatérhet, miután a Thunder ellen pihenőt kapott. A Magicnél sokkal nyugodtabb lehet a légkör az 1-5-ös mérleg ellenére is, legutóbb megszerezték az első győzelmüket, ráadásul Paolo Banchero minden előzetes várakozást felülmúlva kezdte meg NBA-s pályafutását, és egyre inkább úgy tűnik, hogy Bol Bolból is játékos lesz. Így is a Mavericks az esélyes, a Magic hátvédsora pedig továbbra is annyira foghíjas, hogy valószínűleg megint Bancherónak kell a játékszervezésért is felelnie.

 

Phoenix Suns - Houston Rockets 02:00

Deandre Aytont egy bokasérülés miatt körülbelül egy hétre elvesztette a Suns, de ennek ellenére is ők számítanak a mérkőzés esélyeseinek. Ayton hiányában Bismack Biyombo és Jock Landale kaphat nagyobb szerepet, de előbbi már tavaly is bizonyított, míg utóbbi az idei első meccseken mutatta meg, hogy hasznos tud lenni. A Rockets egyébként sem biztos, hogy ki tudja használni Ayton hiányát, mert Bruno Fernando nem játszik, Jabari Smith Jr. sem biztos, hogy vállalni tudja a játékot bokaproblémák miatt, és az sem véletlen, hogy 1-5-tel kezdték a szezont. Lehet ebből egy Booker-Green dobópárbaj is, de a Suns vezére sokkal több segítségre számíthat, illetve Greennek sem biztos, hogy könnyű estéje lesz Bridges szorításában.

 

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 02:30

Változatlanul az első győzelmére hajt a Lakers, de egyelőre kérdéses, hogy ezt milyen összeállításban próbálhatják meg elérni, mert az előző meccset hátproblémák miatt kihagyó Anthony Davis játéka most is kérdéses, ahogyan az ő cseréje, Juan Toscano-Anderson sem biztos, hogy tudja vállalni a játékot. Hivatalosan LeBron James is szerepel a sérültlistán, de ő minden bizonnyal ott lesz a pályán. A Nuggets sokkal jobban áll eddig, annak ellenére is, hogy Jamal Murray és Michael Porter Jr. is hagyott már ki meccset, és egy ideig még állandó jelleggel kérdéses lesz, hogy éppen mikor kapnak pihenőt. Jelen pillanatban egyikük sem szerepel a sérültlistán, Caldwell-Pope visszatérésére is mutatkozik esély, úgyhogy a körülmények alapján az tűnik a valószínűbbnek, hogy Jokicsék rövid időn belül másodszor is legyőzik Jameséket.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus