20:00-tól Nets-Wizards, 21:30-tól Boston-Portland a Sport TV-n

Hajnalban lesz egy Bucks-Rockets rangadó is, hat meccset rendeznek - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni előttük.

Brooklyn Nets - Washington Wizards 20:00

Mindkét gárda vereséggel rajtolt, amin nem sokan lepődtek meg a jelenlegi állapotokat figyelembe véve. A mérkőzésnek az a tétje, hogy lehet-e még sansz a play-inre keleten, vagy gyakorlatilag semmi. Amennyiben a Nets nyer, szinte biztosan megtartja nyolcadik helyét, ennyi hiányzóval viszont egy sima kieséssel számolhat a rájátszás első körében. A Wizardsnak csak akkor van reális esélye 4 meccsen belül kerülni a Netshez (és így kiharcolni a play-int), ha ma győzni tud - jelenleg 6 meccs a különbség a két gárda között. Túl nagy színvonalra azért nem számíthatunk, miután nem csak a Brooklyn, hanem a Wizards is tartalékos. A Washington annyira egyébként nem nézett ki rosszul a nyitómeccsen, meglátjuk, hogy LeVert-ék ellen mire lesz elég a fővárosi alakulat Hachimura és Jerome Robinson vezetésével.

Boston Celtics - Portland Trail Blazers 21:30 (Sport 1)

Ez abszolút rangadó lesz és igazából mindkét fél számára fontos lenne a győzelem - igaz, a Blazers számára talán még nagyobb a tét. Damian Lillardék hajráznának a playoffért, a keretük kiegészült és így igazából nyilván nem egy nyugati kilencedik csapat szintjén vannak, ráadásul elsőre hosszabbításban megnyerték a talán megfontosabb meccsüket a célkeresztben lévő Memphisszel szemben. A Boston a Buckstól kapott ki szoros csatában úgy, hogy Jayson Tatum pocsékul játszott, Kemba Walker pedig húsz percet sem tölthetett pályán, velük kapcsolatban most is az lesz a kérdés, hogy tudnak-e ezen pozitív irányba változtatni. Sérülés egyik oldalon sincs, elvileg maradtak a legutóbb látott keretek - a Portlandnek borzasztóan kellene a győzelem, de nagyon nem lesz egyszerű dolga.

Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 22:00

A Grizzlies elsőre kikapott a Portlandtől, így a nagyon fontos első meccset elvesztette a gárda egy közvetlen riválissal szemben, a Spurs ellen most muszáj lenne javítani és nyerni - viszont a texasiak könnyed és nagyon hatékony támadójátékkal megnyerték a nyitó találkozójukat. Meglátjuk, hogy DeRozanék egy PO-ba igyekvő, motivált csapat ellen is képesek-e hasonló formára, mert ha igen, akkor most is minden esélyük meglesz a sikerre, egyébként a Grizzliesnek elvileg jobban kéne pörögni - igaz, amúgy a San Antonio is mehet még a PO-ba, például ha most megveri a Memphist... A SAS-nál Forbes most sem játszik és Belinelli pályára lépése sem valószínű, a Grizzliesnél nincs változás, a Morant-Jackson-Clarke trióra építve mindenképpen nyerniük kellene.

Orlando Magic - Sacramento Kings 00:00

A Magic a Nets elleni győzelemmel, a Kings pedig a Spurs elleni vereséggel hangolt annak ellenére, hogy De'Aaron Fox rögtön karriercsúccsal indított - nekik túl sok reális esélyük nem lehet a playoffra, meglátjuk, hogy mennyire fognak megszakadni. A Magic igazából azért hajt, hogy az első körben elkerülje a Milwaukee-t, a Nets legyőzésével már hetedik a gárda és a papírforma szerint azért jó eséllyel itt is marad, de mondjuk a Kings legyőzése azért megoldható feladatnak tűnik. Az Orlandónál annyi, hogy Aaron Gordon nem 100%-os, meglátjuk, hogy mennyi percet kap, de alapvetően ők azért talán jobban egyben vannak, mint a koronavírustól erősen sújtott Sacramento.

Houston Rockets - Milwaukee Bucks 02:30

Ez mindenképpen kiemelt rangadó lesz, ráadásul mindkét gárda megnyert rangadóval nyitott: a Rockets a Dallast verte hosszabbításban a szakadék széléről visszatáncolva, James Harden 49 pontjával, míg a Milwaukee egy-két vitatott játékvezetői döntéssel együtt, Giannis Antetokounmpo 36 pontos estéjével szomorította el a Bostont. A két MVP-kaliberű játékos összecsapása igazi csemegének ígérkezik, a nagy kérdés azonban mégis az lesz, hogy az Eric Gordont nélkülöző Rockets hogyan tudja ellensúlyozni a magasságbeli hátrányát úgy, hogy az ellenfél igazából kifejezetten magas Giannisszal, Lopezzel, illetve elő tud rántani egy Jumbo lineupot is. A triplaszázalék is döntő lehet, a Bucksnál elsőre az nem volt túl jó és igazából összességében sem játszottak meggyőzően Middletonék - ráadásul sem Bledsoe, sem Connaughton nem léphet pályára még most sem, nélkülük kellene megoldani a feladatot. Játszhat viszont Marvin Williams, ő elvileg felépült, így még inkább a Jumbo felé tolódhat a Milwaukee, ha szükséges...

Phoenix Suns - Dallas Mavericks 03:00

A Mavericks kiengedte a kezéből a Houston legyőzését, clutch hibák miatt kapott ki Rick Carlisle alakulata, úgyhogy most a Suns ellen javíthat. Devin Bookerék elsőre egészen jól néztek ki és megverték a Washingtont, most viszont komolyabb értékmérő következik számukra - nekik nincs igazi esélyük a PO-ra, teher nélkül próbálgathatják, hogy mire képesek. Előzetesen a Booker-Doncic és az Ayton-Porzingis csata is jónak ígérkezik, de természetesen a papírforma azért a Dallas mellett szól, ők mennek a playoffba, nekik kellene hozni egy ilyen meccset - új sérültjük nincs, míg a Sunsnál Oubre Jr. és Baynes továbbra sem bevethető.

A mérkőzésekhez élőképes streamek itt találhatók!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus