20:30-tól Bucks-Sixers rangadó a Sport TV-n

17:00-kor és 18:00-kor is kezdődik egy-egy NBA-meccs, egész este nézhetjük a liga csapatait.

New York Knicks - Los Angeles Lakers 17:00

Két patinás, de elég mélyen lévő klub találkozik egymással a játéknap nyitányaként, hiszen a ligautolsó New York fogadja a szezont elengedő és szintén tankoló Lakerst. Nehéz megmondani, hogy mik az erőviszonyok, az biztos, hogy megfeszülni senki nem fog a győzelemért, de ha LeBron James játszik (a hírek szerint játszik), akkor a Los Angeles nyilvánvaló előnyben van még úgy is, hogy egyébként a fél keret hiányzik Luke Waltonéknál. A New York zsinórban nyolc vereség után érkezik, nem nagyon tud mostanában mibe kapaszkodni, ráadásul Dennis Smith Jr. játéka is kérdéses, meglátjuk, hogy ott lesz-e végül a pályán - nem feltétlenül ezt a meccset ajánljuk a mai kínálatból.

Miami Heat - Charlotte Hornets 18:00

Ez már izgalmasabbnak tűnik, hiszen mindkét együttes a playoffért küzd és nincs is rossz formában, bár a Miami legutóbb 20 pontos félidei előnyből kapott ki a Buckstól, de előtte sorra nyerte a meccseket - közben a Hornets oda-vissza megverte a Washingtont, bizakodhatnak Kemba Walkerék. Egymás elleniben egyelőre 2-1-re vezet a Charlotte, de ha a mostanában látott formáját képes hozni a Heat, akkor otthon jó esélyei lehetnek, sok lábon állnak Richardsonék, mély a padjuk és ez még akkor is igaz, hogy ha Wade és Winslow sem 100%-os, hiszen a tervek szerint azért vállalni fogják a játékot. A Hornetsnél Cody Zeller sérült, az ő játékára nincs sok esély előzetesen.

Milwaukee Bucks - Philadelphia 76ers 20:30 (Sport2)

Természetesen ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen a ligaelső fogadja a keleti harmadik, egyben ligaszinten ötödik Philadelphiát, igaz, Malcolm Brogdon komolyabb sérülése kissé árnyalja a képet, hiszen egyik alapemberét fogja nélkülözni a Milwaukee. Komoly teszt lesz ez mindkét csapat számára, a Bucks otthon eddig csak öt meccset vesztett, de Brogdon nélkül küzdenie kell és az egyik fő rivális ellen erőt demonstrálhatnak Giannis Antetokounmpóék egy esetleges magabiztos győzelemmel, míg a Phillynek egyszerűen bizonyítani kell, hogy képes ilyen rangadókat is megnyerni, pláne idegenben, hiszen a céljaik eléréséhez minden bizonnyal pályahátrányból kell playoff-párharcot nyerniük majd. Alapvetően egyik csapat sincs rossz formában az eredményeket tekintve (Bucks ötből négy, a Sixers háromból három győzelemnél tart), de a játék mindkét oldalon volt már jobb, ami pedig az egymás ellenit illeti, eddig csak egyszer találkoztak még a szezon első részében, amikor egészen másképp nézett ki a Philly. Érdekes lesz látni, hogy a triplákat feladó, a festékben tömörülő Milwaukee ellen mire megy a kintről pocsék, bent viszont Joel Embiiddel erős Sixers.

Detroit Pistons - Toronto Raptors 21:00

A Pistons két csúnya vereség után legutóbb már javított és nagyjából összeszedte magát, meglátjuk, hogy vissza tud-e térni korábbi szintjére támadásban, mert ha igen, akkor ezúttal is nagyon jó esélyei lehetnek annak ellenére, hogy a liga egyik legjobb csapata az ellenfél. A Raptors nincs kirobbanó formában, bár mostanában több kötelező mérkőzést is játszott, de Serge Ibakára még mindig nem számíthat, sőt, Lowry és Green játéka sem biztos - VanVleet pályára lépésére van esély, de egyelőre azért nem túl sok. Márpedig ez a Toronto eddig érdekes módon oda-vissza kikapott idén a Detroittól, úgyhogy ha Lowry és Green sem tud játszani, a Pistons pedig megközelíti korábbi önmagát (sérülések nem gátolják ebben), akkor bőven lehet keresnivalója a hazai alakulatnak. Azt viszont tegyük hozzá, hogy a Toronto az elmúlt egy hétben csak két meccset játszott, ezúttal kellően pihent lehet a társaság.

Orlando Magic - Atlanta Hawks 23:00

A Hawks back-to-backet játszik, előző este (igaz, korai kezdési időponttal) Bostonban kapott ki a gárda, most pedig már Orlandóban kell bizonyítania, meglátjuk, hogy ez mennyire sikerül - a sok fiatal bírhatja a terhelést, de a pihentebb Magicnek nagyon kell a győzelem a playoff miatt, az ilyen helyzeteket nem nagyon szabad elhibázniuk Nik Vucsevicséknek. Ők egy gyengébb széria után legutóbb 120-91-re verték a Clevelandet és talán ismét helyrerázódtak, ráadásul azóta két teljes napot pihenhettek, volt idejük felkészülni erre az összecsapásra és az Atlantára. Meglátjuk, hogy mennyire lesznek frissek és pontosak Youngék, illetve hogy a papíron meglévő előnyét mennyire tudja érvényesíteni az Orlando.

Sacramento Kings - Chicago Bulls 23:00

A Sacramento zsinórban három vereséggel zárta idegenbeli túráját, ezzel pedig a szakadék szélére került, most például kérdés nélkül nyernie kell, ha életben akarja még tartani halovány playoff-reményeit - a Bulls viszont nem fogja könnyen adni magát, bár tegyük hozzá, hogy Lauri Markkanenék sorozatban négy vesztett mérkőzésnél tartanak. Meglátjuk, hogy melyik fél mennyire lesz éles, Marvin Bagley visszatérése nem tett rosszat a Kingsnek, de a Chicago kerete is egyben volt már legutóbb - a hazaiaknak egyértelműen motiváltabbnak kellene lenniük, de az elmúlt időszakban igazából nem tűntek jobbnak, mint a Bulls.

Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 2:00

Itt igazából egyértelműek az erőviszonyok, a Houston zsinórban kilenc győzelem után ugyan kikapott a Warriorstól, de legutóbb ismét nyert, ráadásul Chris Pault is pihentette, aki a hírek szerint most visszatérhet - James Harden ugyan nem 100%-os (a nyakával van gond ismét), de majd meglátjuk, hogy kiültetik-e, eddig nem nagyon volt rá példa, bár Mike D'Antoni szerint most már talán eljött ennek is az ideje. A Minnesota gyakorlatilag elengedheti a rájátszást, az előző két idegenbeli meccsét elvesztette, méghozzá rengeteg kapott ponttal és a sérülések sem kímélik: Covington, Deng és Teague biztosan nem lesz ott a pályán most sem, Rose játéka kérdéses. Karl-Anthony Towns ugyan igazi szörnyeteg mostanában, de a nyugati dobogóért küzdő Rockets számára így is kötelező lenne a győzelem otthon.

Los Angeles Clippers - Brooklyn Nets 2:00

Itt a Brooklyn játszik back-to-backet, méghozzá egy nagyon gyengére sikerült meccs után, ahol a Jazz lejátszotta a pályáról D'Angelo Russelléket - meglátjuk, hogy ez mennyit vett ki belőlük, de az biztos, hogy nagyon nehéz dolguk volt és nagyon nem ízlett nekik a Utah játéka. A Clippers pihentebb és most már a sérülésekkel sincs gondja, otthon játszhat, mély a kerete, több dologgal is tudja támadni a fáradtabb ellenfelet, úgyhogy egyértelmű favoritként kezelhetjük - ráadásul a motiváció is adott, hiszen a nyugati playoff-mezőny alsó felében is minimálisak a távolságok, az ilyen, könnyebbnek ígérkező meccseket (otthon, b2b-t játszó ellenfél ellen) hozni kell.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus