21:00-kor kezdődik az NBA játéknapja, Clippers-Bucks a Sport TV-n

Lesz Spurs-Rockets, Kings-Lakers, vagy Grizzlies-Sixers, de pályára lép a Raptors és a GSW is - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a meccsek előtt.

 

Toronto Raptors - New York Knicks 21:00

Ez kötelező meccs a Raptorsnak, Nick Nurse alakulata a többiek vereségei után ligaelső a 11-1-es mérlegével, otthon még hibátlan és bár Norman Powell kiesett, ezt alapvetően nem nagyon érezheti meg a gárda - a New York teljesen más szintet képvisel, mint ahogy a 4-8-as mérleg is mutatja. Ugyan legutóbb nyerni tudtak Kanterék Atlantában, most gyakorlatilag semmi sem szól mellettük, a Porzingis-Lee páros hiányzik náluk, míg a Toronto meghatározó játékosai a hírek szerint ott lesznek a parketten.

Los Angeles Clippers - Milwaukee Bucks 21:30 (23:30-tól Sport 1)

Ez azért rangadó lesz, a Bucks a GSW idegenbeli szétszedésével még inkább magára irányította a figyelmet, a 9-2-es mérleg tekintélyt parancsoló és most már vendégként is bizonyított annyit, hogy akár esélyesként is kezelhetjük Los Angelesben. A Clippers kicsit "semmilyen" csapat eddig, egyáltalán nem rossz, de nem is kiemelkedően jó, nincsenek nagy hullámvölgyei, otthon ötből négyet nyert, papíron ezt a meccset is hozhatja akár, bár nem segíti Doc Rivers dolgát, hogy Avery Bradley és Luc Mbah a Moute sem bevethető sérülés miatt. Sok minden elképzelhető ezen a találkozón, a hazai pálya a Los Angeles mellett szól, az eddig mutatott játék támadásban és védekezésben is viszont a Milwaukee sikerét jósolja. 

New Orleans Pelicans - Phoenix Suns 1:00

Ezt elvileg nyernie kellene a New Orleansnak, Anthony Davis legutóbb már összeszedte magát és megtörték a vereségsorozatukat, most pedig a 2-9-es, idegenben még nyeretlen Suns ellen muszáj lenne hozniuk a győzelmet. A vendégek azért legutóbb felszívták magukat és csak a saját, végjátékban elkövetett hibáik miatt nem verték meg a Bostont, de az otthon volt, idegenben nem nagyon bizonyítottak még, meglátjuk, hogy mit sikerül abból a formából átmenteniük. A Davis-Ayton csata érdekesnek tűnik, Bookert meg Holiday lassíthatja majd, de azért a Pelicanst se kezeljük még olyan meggyőzőnek egy győzelem után, hogy odaadjuk neki előre ezt a meccset.

Miami Heat - Washington Wizards 2:00

Mindkét csapat back-to-backet játszik és mindkettő egy vereség után érkezik, bár a Heat helyzete annyiban jobb, hogy a floridaiaknál már láttunk jó meccset is és a védekezés/lepattanózás jobban néz ki, inkább elöl van gond Wade és Dragic nélkül - a vendégek viszont éppen védekezésben és lepattanózásban nagyon gyengék, tartásuk sincs sok és nem is nagyon láttuk még őket jól játszani. Hogy mi sül ki ebből, az rejtély, a Washingtonnál mindig várhatjuk, hogy na most összeáll a dolog és elkezd működni, a Miaminál viszont Wade és Dragic hiányában egyszerűen nincs elég playmakerük, főleg egy back-to-back második felén és főleg úgy, hogy Olynyk is megsérült - nagyon jól kell védekezniük, hogy nyerni tudjanak.

Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 2.00

Két "kiscsapat" találkozója lesz ez, ahol az eddigiek alapján a Chicagónak lehet több esélye, főleg hazai pályán. A Bullsnál rengeteg a hiányzó még mindig, fontos játékosok nélkül küzdenek, de amikor Zach LaVine-nek jó napja van, akkor őt nem nagyon lehet megfogni, a többiek pedig igyekeznek kiegészíteni a teljesítményét, több-kevesebb siekrrel - nyertek már három meccset és többször is csak egy dobással bizonyultak rövidebbnek. A Cavs talán éledezget, játszott két szorosabb találkozót, de egyrészt Love után Hillt is hosszabb időre elvesztette, másrészt továbbra sincs benne igazán pont, így pedig nehéz dolga lesz idegenben.

Memphis Grizzlies - Philadelphia 76ers 2:00

Érdekes találkozó, a Sixers ugyan megtörte az idegenbeli nyeretlenségi sorozatát, de most éppen egy kiélezett, hosszabbításban behúzott hazai meccs másnapján lép pályára, fáradtabban pedig Memphisben nem sok jóra számíthat senki - a Grizzlies betonkemény védekezése fizikálisan és mentálisan is tökéletes csapatot kíván. Ráadásul Joel Embiid extrájára a legtöbb győzelmükhöz szükségük van, most ő Marc Gasollal találja magát szemben, Mike Conley Ben Simmonst lassíthatja és egyébként is olyan agresszíven védekeznek a hazaiak, ami nem nagyon fekszik a labdaeladásokra hajlamos, könnyed játékban eredményes Phillynek. A Memphis pedig bizonyította, hogy ezzel hozni tudja az eredményeket, legutóbb a Denvert is "felzabálta"...

San Antonio Spurs - Houston Rockets 2:30

Ez papíron rangadó, a gyakorlatban pedig majd meglátjuk, hogy mi lesz belőle. A Spurs zsinórban két vereség után próbál meg javítani, a Houston pedig teljesen formán kívül van, jó védekezéssel nyert ugyan néhány meccset, de támadásban nem is emlékeztet tavalyi önmagára és azért arra nem tennénk sok pénzt, hogy pont San Antonióban jön meg az áttörés James Hardenéknél. Ettől függetlenül játszhatnak szoros meccset, akár nyerhetnek is, mert a Spurs azért a verhető kategória idén, de szinte lehetetlen megtippelni, hogy mit látunk majd a pályán. A hazaiaknál Rudy Gay és Pau Gasol is megsérült, egyikük sem bevethető, így azért az érdemi rotációjuk soványabb, a Rocketsnél pedig Eric Gordon nem lehet majd ott továbbra sem a parketten.

Golden State Warriors - Brooklyn Nets 2:30

A Warriors legutóbb csúnya pofont kapott hazai pályán a Buckstól, ezt nem nagyon engedheti meg magának még egyszer, főleg hogy Steph Curry sem játszhat, így az az erőtlen játék, amit Steve Kerr számon is kért játékosain, biztos, hogy most sem fog beleférni. Green és Curry nélkül azért nagyon össze kell kapniuk magukat, ha nyerni akarnak, Duranttől és Thompsontól is jó este kell, de főleg a védekezésüket kell rendezniük ahhoz, hogy nyerjenek. A Nets ismét bizonyított, előző este Denverben is nyerni tudott, nagyon komolyan kell venni a vendégcsapatot, viszont fáradtabban egy valószínűleg feltüzelt, bár tartalékos GSW otthonába látogatni nem lesz egy leányálom. Jelen helyzetben még a sérültek nélkül is nyernie kellene a Golden State-nek, de azért nem könnyű egyik pillanatról a másikra többet vállalni kiegészítőknek, vagy átállni egy olyan játékra, amelyben egyértelműen Durant az alfa - ráadásul Livingston is sérült, az egyes poszt érdekes lehet...

Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 3:00

Minden tiszteletet megérdmel a Thunder, az együttes úgy tart zsinórban hét győzelemnél, hogy az utolsó kettőnél már Russell Westbrook nem játszhatott és még ezen a találkozón sem lesz majd ott a pályán, de nélküle is elég masszívak voltak, főleg hátul ahhoz, hogy tovább nyújtsák a szériájukat. A Mavsnél éppen a védekezéssel akadnak gondok, ebben 26. a gárda (az OKC 2.), de támadásban is kicsit még keresik a szerepeket, a Wizards magabiztos legyőzése után simán kikaptak Salt Lake Cityben, meglátjuk, hogy most stabilizálni tudják-e magukat. A Jordan-Adams csata jónak tűnik a palánk alatt, Doncic George-dzsal vívhat nagyot, de a rutin és a jobb védekezés a Thunder mellett szól - ha viszont az elején elkapja a fonalat a Dallas, akkor lehet keresnivalójuk a hazaiaknak. 

Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 4:00

Itt a Kings back-to-backet játszik, a Minnesota legyőzése után fogadja azt a Lakerst, amely két szabadnappal hangolhatott erre a találkozóra. Az eddigiek alapján jobb, összerakottabb csapat a Sacramento, de fáradtabb, a LAL a nagy leolvadásaival együtt az utóbbi négy meccséből hármat csak megnyert és a Kings által képviselt rohanós stílusban is felveheti a kesztyűt, LeBron Jamesék is azt kedvelik. Lonzo Ball játéka kérdéses, ő azért hiányozhat, de a nagy kérdés az, hogy a frissesség mekkora előnyt jelent majd Kuzmáéknak, mert ezen felül sok más most még nem szól mellettük ezen az estén.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Golomán György csapata, a Westchester Knicks is pályára lép a G League-ben, 1:00-tól a Lakeland Magic otthonában - a fenti linkeken, vagy a liga Facebook-oldalán találhattok ehhez streamet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus