21:00-kor londoni NBA-meccs a Sport TV-n, hajnalban Pacers-Sixers

Londoni meccsel indul a játéknap - mire képes a Philly Indianában? - pályán a Raptors és a Nuggets is - nézzük a napi tudnivalókat. 

 

Washington Wizards - New York Knicks 21:00 (Sport 1)

Londonban rendezik ezt a mérkőzést, ami mindig különleges ízt ad az eseménynek és bár papíron a Wizards játszik otthon, ez nyilván nem igaz - ez pedig rögtön kérdést is vet fel, hiszen a Washington hazai közönség előtt parádés, idegenben azért egy-két nagy eredményt leszámítva nem igazán. Ezzel együtt a Wall nélküli csapat nagyon jól funkcionál, az önbizalmuk is rendben van és bár legutóbb dupla hosszabbítást játszottak a Torontóval, azért jelenleg egyértelműen a Knicks felett állnak - a New York ugyan legutóbb megszorította a Phillyt, nemrég megverte a Lakerst, de ettől függetlenül nyilván más szintet képvisel, mint a fővárosi alakulat. Enes Kanter pedig ugye nem utazott el velük Angliába...

Charlotte Hornets - Sacramento Kings 1:00

Mindkét csapatnál vannak kérdések, a Hornetsnél elsősorban az, hogy a folyamatos gyengélkedés után miért tudott simán nyerni San Antonióban (ami azért elég nagy bravúr), illetve hogy tud-e ebből bármit huzamosabb ideig hozni - védekekezésben voltak akkor nagyon jók, de támadásban is hatékonyan tudtak működni. A Kings jó formába lendült, de nagyrészt olyan meccseket húzott be, ahol valamilyen okból (ellenfél back-to-backje, stb.) már-már elvárás volt a győzelem, illetve ezek mind otthon születettek, úgyhogy itt is érdekes lesz látni, hogy idegenbe sikerül-e átmenteni ebből valamit - legutóbbi vendégszereplésük egy phoenixi vereség volt. Eddig alapvetően több kakaó volt a Sacramentóban, jobban is áll, egyszer idén már meg is verte a Hornetset, kíváncsian várhatjuk, hogy Kemba Walkerék vissza tudnak-e vágni. 

Indiana Pacers - Philadelphia 76ers 1:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen a keleti harmadik és a negyedik találkozik egy meccs különbséggel, úgyhogy ha nyer a Philly, akkor utol is éri riválisát. Az nem kérdés, hogy hetek, lassan hónapok óta az Indiana a stabilabb csapat, nagyon meggyőző módon hozzák a meccseiket Collisonék, kisebb-nagyobb sérülések sem tudták őket megállítani, a védekezésük top2, de az is lehet, hogy most éppen top1 ligaszinten, sok lábon állnak, minden klappol náluk, míg a Sixersnél közel sem ez a helyzet. Védekezésben, mélységben, tartásban is jóval gyengébb jelenleg Brett Brown alakulata, idegenben főleg nagyon harmatos volt eddig, viszont most egy olyan 12 meccses brutális szériába vág bele, ahol egyszerűen muszám domborítania - ha fejben erre megfelelően rá tudnak hangolódni Embiidék, akkor tehetségből azért még mindig hozhatják a rangadót, hiszen azt talán a legnagyobb Pacers-drukkerek sem tagadják, hogy ez a Simmons-Redick-Butler-Embiid sor a liga egyik legtehetségesebb négyese. Érdekes lesz látni ezt a két csapatot egymás ellen különösebb sérülés nélkül, illetve azt is mondjuk el elöljáróban, hogy idén eddig úgy állnak 1-1-re egymással, hogy mindig az aktuális vendégcsapat nyert.

Toronto Raptors - Phoenix Suns 1:30

Back-to-backet játszik a Toronto, előző este Bostonban kaptak ki Kyle Lowryék, most viszont ez természetesen kötelező győzelemnek számít otthon a nyugati sereghajtó ellen. A Sunsnak azért voltak mostanában jobb meccsei, de a 34 pontos denveri zakó jelezte, hogy csodákat nem kell várni Bookeréktől és bár most ők a frissebbek, Torontóban is komoly bravúr lenne, ha meg tudnák szorítani ellenfeleküket. A hazaiaknál a Valanciunas-Anunoby-Miles trió biztosan hiányozni fog és kérdés, hogy a back-to-back miatt Nick Nurse kiültet-e még valakit, mondjuk Kawhi Leonardot, míg a Phoenixnél egyedül Jamal Crawford játéka kérdéses, a többiek elvileg egészségesek.  

Denver Nuggets - Chicago Bulls 3:00

A GSW elleni hazai vereség után ez most nyilván kötelező meccs a Denver számára, az a találkozó kicsit beárazta (?) a gárdát, de a Bulls ellen így is toronymagas favoritok Jokicsék, hiszen minden szempontból messze ellenfelük felett vannak. A Chicago egy hosszú idegenbeli túra ötödik állomásához érkezett és bár az előző két meccsükön viszonylag szorossá tudták tenni a végeredményt, ennél többre most sincs reális esélyük - elöl-hátul gyengék, fáradtabbak és zsinórban nyolc vereség után lépnek pályára. Ugyan Gary Harris játéka kérdéses, a Nuggetsre mégis igazából csak a "túllazázás" lehet veszélyes ezen az estén. 

Oklahoma City Thunder - Los Angeles Lakers 3:30

Mindkét csapaton van nyomás, a Thundernél valamiért teljesen szécsúszott a védekezés és nem tudják igazából összeszedni, márpedig otthon a Jamest és Rondót nélkülöző Lakers ellen megint kötelező lenne a győzelem, de az lett volna legutóbb Atlantában is, ahol viszont kaptak 142 pontot és egy méretes pofont. A Lakersnél pedig azért van teher, mert ugyan legutóbb valahogy lenyomták a Bullst, de összességében továbbra is nagyon gyengék jelen állapotukban és bár Luke Walton változtatott a kezdőn, ettől még a húzóemberek jelen pillanatban ugyanúgy a fiatalok, Ball, Kuzma és Ingram, nekik kell úgy játszani, hogy a kiegészítők hasznossága számítson. Alapvetően azért most jobb csapat az OKC, de ha Westbrookék nem szedik össze magukat hátul, akkor minden meccsük szenvedés lesz...

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus