21:00-tól Bucks-Raptors negyedik felvonás

Portlandben folytatódik a Blazers-Warriors, Nurkic és Durant sincs? - felrázta a Spurst Popovich? - élet-halál meccs jön a Hawksnak

Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 21:00

Az előző találkozón lemosta a pályáról ellenfelét a Milwaukee és ebből a mélyütésből most azonnal fel kell állnia a Torontónak, különben 1-3-mal már elég nehéz helyzetbe kerül - persze ha most nyerni tud, akkor visszaveszi a pályaelőnyt és ismét jó pozícióból várhatja a folytatást. A gárdának elsősorban támadásban kell kategóriákat javulnia, a három meccsből egyszer volt ellenszerük a Bucksra, akkor a kinti dobások jelentettek megoldást, de legutóbb már szinte esélyük sem volt erre - ráadásul a Lowry-DeRozan páros "playoff-betegsége" ismét nagyon szembeötlő, szörnyű dolgokat produkálnak. Alapvetően ha a Milwaukee hozni tudja azt a védekezést, amit láttunk tőlük eddig háromból kétszer, akkor ismét jó esélyei lesznek, persze ehhez kell a nyugodt, türelmes támadójáték is, ahol mindenki jó döntést hoz - az újoncok eddig mindenképpen extrát hoznak ezen a területen. A legnagyobb kérdés, hogy mit tud lépni a nem erről híres Dwane Casey és hogy képesek-e összekapni magukat Lowry-ék, vagy annyira rossz matchup nekik ez a Bucks, hogy elúszik számukra a párharc - mindenképpen óriási csatára és taktikailag is érdekes találkozóra számíthatunk.

A párharc állása: 2-1 a Bucks javára.

Atlanta Hawks - Washington Wizards 23:30

Ugyan 2-0-ra vezet a Wizards, egyik találkozón sem volt igazán messze az Atlanta, a problémát inkább az jelenti a mostani hazaiak szempontjából, hogy John Wallra kicsit sem találtak megoldást, az irányító akkor villant, amikor csak akart. Legutóbb az alacsony szerkezettel próbálkozott Mike Budenholzer és ez működött is, kérdés, hogy most mennyire lesz ez eredményes, illetve hogy Marcin Gortat mit fog mutatni idegenben - legutóbb csúnyán lejátszotta Howardot, de Millsap ellen is remekelt, ezzel ellensúlyozta a small-ball hiányosságait. Nagy kérdés még, hogy az Atlanta a periméteren tud-e bármi máshoz nyúlni, mert ha Wall ennyire szabadon irányíthat, akkor csináljanak bármit, midnig meglesz a Wizards esélye, ráadásul legutóbb a negyedik negyedben már Bradley Beal is szabadon ficánkolhatott. Az eddigiek során a cserepadok között is nagy különbség volt, a Washington második sora sokat tett hozzá, de idegenben akár ez is változhat. A labda mindenesetre az Atlanta térfelén pattog, nekik kell válaszolniuk és ha nem sikerül, azzal gyakorlatilag el is dől a párharc - nekik élet-halál ez a meccs, ami újabb kérdést vet fel: eddig a mindent elsöprő akaratot sem mindig lehetett érezni rajtuk...

A párharc állása: 2-0 a Wizards javára.

Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 02:00

Itt a nagy kérdés, hogy Gregg Popovich-nak sikerült-e "ébresztőt" fújnia a Spursnél, mert a gárda nagyon gyenge volt legutóbb és a tréner húzása (lekapta a teljes kezdőt) azért okozott meglepetést a játékosok között - talán megértették, hogy nem fér bele a lazázás. A Memphis mindenesetre arról a sikertől erőre kaphatott, végre megvolt a támadójáték, a felforgatott kezdő jól működött és matchup-problémákat okozott a San Antoniónak - kérdés, hogy a vendégeknél lesz-e erre válaszlépés, kikerül-e például az első ötösből Dedmon. Vízválasztó meccs lesz ez, ha a Grizzlies meg tudja tartani ezt a lendületet, elöl ismét hozza magát a Conley-Gasol-Randolph trió és nyerni tud a gárda, akkor kiegyenlít és "feljön a víz alól", ha viszont tud reagálni a Spurs és meglép 3-1-re, akkor alighanem vége a párharcnak. 

A párharc állása: 2-1 a Spurs javára.

Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 04:30

Itt a Golden State két hasonló meccset játszott eddig, amelyből egyet kiütéssel, egyet szoros küzdelemben nyert meg, ezt pedig a Blazers hullámzása okozta: Lillardék egy kiugró extra teljesítmény után legutóbb reménytelen játékot mutattak be. Most sem bízhatnak másban, csak a hazai pályában, mert Jusuf Nurkic játékára most is csak nagyon halovány esély van, valószínűleg ezt a találkozót minimum ki kell még hagynia, de hozzá kell tenni, hogy a vendégeknél Kevin Durant sem teljesen egészséges - edzett már, de ha nem lesz 100%-os, nem fogja őt bedobni Steve Kerr. Már csak azért sem, mert legutóbb nélküle is simán leverte ellenfelét a Warriors és hozzon bármit is a portlandi hátvédpár támadásban, jelenleg van olyan éles ez a GSW, hogy ezt ellensúlyozni tudja - főleg ami a védekezést illeti. Terry Stotts kezében nincs igazi fegyver, csak ami eddig is, maximum abban bízhat, hogy Lillard és McCollum úgy fog dobni, mint az első meccsen, vagy hogy a hazai pálya eleget segít nekik, esetleg hogy a Golden State lazít a védekezésen idegenben - így vagy úgy, a favorit természetesen a vendégcsapat.

A párharc állása: 2-0 a Warriors javára.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus