21:00-tól Pistons-Celtics a Sport TV-n, hajnalban Suns-Clippers

Visszavághat a legutóbbi vereségért a Boston, pályán a Lakers, a Nets, vagy a Nuggets is, a programot pedig a GSW-Portland újabb felvonása zárja. 

Detroit Pistons - Boston Celtics 21:00

Két napja meglepetésre a Pistons nyert a Celtics ellen, ez volt a hazai alakulat idei első sikere, most pedig mindjárt szeretne ráduplázni minderre - nyilván a Boston pedig visszavágna, mert azért az erőviszonyok a vendégek sikerét jósolják. Ehhez viszont mindenképpen potensebb támadójátékra lenne szükség, a Tatum-Brown páros sem célzott jól kintről, de körülöttük különösen gyengék voltak a társak, míg bár támadásban a Detroit sem volt meggyőző, de valamivel több lábon állt és egy dobással jobbnak bizonyult ellenfelénél. Meglátjuk, hogy melyik együttes tud feljebb kapcsolni elöl, a rotációban nagy változás egyik oldalon sem várható. 

Brooklyn Nets - Washington Wizards 00:00

A Wizards legutóbb megszerezte idei első győzelmét, miután Russell Westbrook nélkül dobott 130 pontot Minnesotában, de ez azért most egy kicsit keményebb feladat lesz még akkor is, ha újra számíthatnak a korábbi MVP-re. Westbrook és Kevin Durant csatája azért ígér némi pikantériát, de egyelőre egyértelműen jobb csapat a Brooklyn, igaz, Steve Nash legénysége legutóbb pont belenézett egy hazai vereségbe - talán éppen ezért szívják fel magukat most jobban, mert ott főleg támadásban estek vissza nagyon magukhoz képest. Komoly hiányzó egyik oldalon sem lesz, az esélyesebb pedig nyilván a Nets, a Washingtont a jelenlegi Minnesota túldobása okán egyelőre még nem magasztalnánk túl...

Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers 00:00

A Spurs kétszeri legyőzése után érkezik meg Memphisbe a Lakers és természetesen itt is masszív favoritnak számít, annyi, hogy Kentavious Caldwell-Pope játéka kérdéses egy bokasérülés miatt. A Memphis némi meglepetésre tudott legutóbb nyerni Charlotte-ban, ha abból a védekezésből bármit elő tud most is húzni a gárda, akkor talán ezúttal is lehet valamennyi keresnivalója, de a realitás azért az, hogy ha megfelelő hőfokon ég a James-Davis páros, akkor a bajnoknak kell diktálnia a tempót - James bokája nem 100%-os egyébként, de legutóbb is játszott vele, a hírek szerint most is fog. 

Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 01:00

A Denver pocsék formában van, váratlanul gyenge eddig az együttes, de ez a meccs még ebben a helyzetben is országos kettes - a Wolves botrányosan játszik Karl-Anthony Towns kiesése óta, az addig nyeretlen Washingtont is "sztárcsapatnak" mutatta legutóbb, úgyhogy itt nem lehet kérdés a Nuggets győzelme. Ha ezt sem nyerik meg Jokicsék, akkor tényleg baj van náluk és Michael Malone-nak el kell gondolkodnia, hogy mi is történik, de azért a papírforma az, hogy itt legalább átmenetileg sikerül kimászniuk a gödörből. A vendégeknél Michael Porter Jr. egy ideig nem bevethető a koronavírus miatt, de rajta kívül minden fontos láncszemre számíthatnak, úgyhogy nincs más hátra, mint előre...

San Antonio Spurs - Utah Jazz 01:00

Mindkét csapat elég ingadozó teljesítményt nyújtott eddig, a Jazznek voltak nagyszerű és pocsék meccsei, legutóbb éppen a Clipperst verte meg nagyszerű játékkal, míg a San Antonio a jó kezdés után belassult, legutóbb viszont ki-ki meccset tudott vívni a Lakersszel. A hazaiaknál LaMarcus Aldridge játéka továbbra is kérdéses, igyekeznek nagyon óvatosan bánni vele, míg a Jazznél O'Neale és Favors nem 100%-os, de előbbi így is ott lesz a pályán, utóbbinál ez még nem biztos. Elég nehéz jósolni, mert egyik csapatnál sem tudjuk, hogy pontosan mire is lesz képes, de a Utah azért nagyobb célokért küzd idén, mint a Spurs. 

Chicago Bulls - Dallas Mavericks 02:00

A Dallas a Miami ellen megszerezte idei második győzelmét, de azért támadásban ott sem volt az igazi, elöl még mindig van hova fejlődni Kristaps Porzingis nélkül, meglátjuk, hogy ezt most sikerül-e megtenni - a Bulls viszont két washingtoni siker után legutóbb 30 ponttal kapott ki Milwaukee-ban, ezek után térhetett haza. A Chicagónál továbbra is többen hiányoznak, a Markkanen-Hutchison-Satoransky-Arcidiacono sor a koronavírus miatt nem léphet pályára, míg a Mavsnél Luka Doncic esetleges hiánya okozhat zavart - elvileg van egy kisebb izomproblémája és nem biztos, hogy ott lesz a pályán. Nélküle azért bajba kerülhetnek a vendégek, a Bulls kezdőjében lehet annyi tűzerő, hogy túldobja a Doncicot nélkülöző Dallast, de ha a szlovén játszik, akkor sem biztos, hogy könnyű feladat vár a vendégekre az eddigiek alapján. 

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 02:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, ahol az 5-1-gyel nyugati éllovas, a Jazz-Nuggets párost idegenben back-to-back legyőző Suns fogadja a szintén jól játszó, de legutóbb éppen a Jazz ellen gyengébb napot kifogó Clipperst. A Phoenix sorozatban négyet nyert és ezek során egyszer sem kapott 103 pontnál többet, de egy-két megingástól eltekintve a Clippers is jól védekezik, a kérdés az, hogy egymással mire mennek majd. A Leonard-George páros alapvetően jó formában van, őket mondjuk Bridgeséknek nem lesz egyszerű lelassítani, míg a túloldalon a Paul-Booker párost kell valahogy limitálni a sikerhez - meglátjuk, hogy matchup-szinten hogyan alakul a küzdelem, mindenesetre két nagyon jó csapatról beszélünk. Komolyabb hiányzó egyébként sehol nem lesz, így mindkét együttesnél presztízs is lehet ez az összecsapás - a magas színvonal garantált és előzetesen egy izgalmas, szoros összecsapásra számíthatunk. 

Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 02:30

Két napja a Portland nagyon simán nyert ebben a csarnokban, mert egyrészt a Lillard-McCollum-Anthony trió remekelt, másrészt mert a Warriors borzasztóan játszott és ez utóbbiban nagy változásra nem is számíthatunk. Draymond Green egyelőre messze van a jótól, James Wiseman elég ingadozó még meccsen belül is, a Wiggins-Oubre párost elég sokat ekéztük már mi is, kispad nincs, Steph Curry pedig egyedül nem képes csodákra egy ilyen kerettel - a Blazers nyilván előrébb jár, bár tény, hogy Lillardék is belefutottak már egy-két pocsék meccsbe idén. A vendégeknél Hood és elvileg Trent Jr. sem fog játszani, míg a Warriors oldalán Wisemannak van egy kisebb sérülése, de a hírek szerint vállalni fogja a játékot. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus