21:30-kor Dallas-Phoenix a tv-ben, hajnalban Sixers-Heat

A Mavs és a Philly is azért küzd, hogy 0-2-ről kiegyenlítsen a játéknap végére - érkezik-e válasz a legutóbbi vereség után a két első kiemelttől?

Dallas Mavericks - Phoenix Suns 21:30 (Sport 2)

A Suns két szenzációs meccs után legutóbb "visszatért a földre" és emberi támadójátékot mutatott, a Dallas védekezése a párharc során először tényleg úgy nézett ki, mint az alapszakaszban (és mint a Jazz ellen az előző körben), emellett pedig Chris Paul elkövetett néhány szokatlan hibát is, ami elég volt ahhoz, hogy a texasiak szépítsenek. Jason Kidd csapata egyébként is javult, Luka Doncic egy fél fokkal hátrébb lépett, a széria során először játszott az elvárt szinten Jalen Brunson, Maxi Kleber továbbra is a gárda egyik legfontosabb játékosa, úgyhogy arra a teljesítményre most is lehet építeni.

A kérdés az, hogy a Phoenix hogyan reagál most elöl-hátul, változtat-e bármin Monty Williams, vagy egyszerűen a nagyobb koncentráció és a játékok pontosabb végrehajtása elég lehet a győzelemhez. A nyomás még mindig a Dallason van, hiszen Suns-győzelem esetén 3-1 lenne az állás és onnantól fél lábbal már a nyugati döntőben lennének Devin Bookerék, de a hazai pálya is Luka Doncicékat segíti most - ha győznek és egyenlítenek, akkor a reménytelen helyzetből visszajönnek a párharcba, így nem kicsi a tét.

Az nem biztos, hogy a Mavs sokkal jobban tud játszani a legutóbbinál, támadásban persze mindig lehet valamennyit javulni, megérkezhet még Dinwiddie is, kifoghatnak még az eddiginél is jobb napot távolról, benne van, de alapvetően ha a múltkori védekezésüket hozzák és Doncic megkapja maga mellé Brunsont, illetve Klebert, akkor biztosan lesz esélyük. A kérdés inkább a Suns játéka lesz, valóban akadályokba ütköznek Paulék a Mavs-védekezés ellen vagy csak legutóbb voltak dekoncentráltak és pontatlanok, azért nem tudták hozni a megszokott helyzeteiket? 

Új sérült egyik oldalon sincs, az eddigi rotációk rendelkezésre állnak. 

A párharc állása: 2-1 a Suns javára.

 

Philadelphia 76ers - Miami Heat 02:00

Ebben a párharcban is fordulat állt be legutóbb, 2-0 után visszatért Joel Embiid és Kyle Lowry, a Sixers pedig több kategóriával feljebb lépett védekezésben és 80 pont alatt tartotta a Miamit. A Heat kicsit felkészületlennek tűnt támadásban, a nagy kérdés az, hogy ezen sikerül-e javítaniuk a vendégeknek, mert ha találnak módot arra, hogy hogyan támadják ezt az új Phillyt és Jimmy Butleren kívül más is képes lesz védelmet bontani, akkor újra egyenesbe jöhetnek, de legutóbb nem ezt láttuk. Kyle Lowrytól mindenképpen sokkal-sokkal több kell, de Herro, Oladipo és különosen Bam Adebayo sem játszhat úgy, mint legutóbb - a center óriási csalódás volt Embiid ellen, most nem engedhet meg magának még egy olyan teljesítményt.

A Sixersnél is van még hova fejlődni támadásban, de tény, hogy remekül dobtak kintről, jól járatták a labdát és összességében simán nyertek, így nagyon aggódniuk nem kell - ezzel együtt a 100 dobott pont környéke nem biztos, hogy elég, ha a Heat-offense magára talál. Nyilván kérdés, hogy tudnak-e hasonlóan halálosak lenni távolról, Danny Green formája megmarad-e, Embiidben van-e még magasabb fokozat a visszatérése után, a legutóbb agresszívebbnek és koncentráltabbnak tűnő Hardenből kiesik-e esetleg egy nagyobb meccs - van azért náluk is bizonytalanság, de potenciálban azért tudnak ők is jobban támadni, meglátjuk, hogy sikerül-e

A fő kérdés persze így is a Heat lesz, ha nem találnak fogást Butlerék, akkor 2-2-vel mennek vissza a felek Miamiba, de Erik Spoelstra dolgát nem könnyíti meg, hogy megint a fél csapat sérült - Lowry, Tucker, Herro, Vincent, Strus és Martin sem 100%-os jelenleg és nem is biztos, hogy mindegyikük ott lehet a parketten. 

A párharc állása: 2-1 a Heat javára. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus