21:30-kor kezdődik a nyugati döntő, lezárul a Sixers-Hawks

Hetedik meccs következik Philadelphiában, a Suns-Clippers pedig már ma este elrajtol - mindkettőt közvetíti a Sport TV.

 

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 21:30 (Sport 1)

A párharc részletes felvezetője itt olvasható!

A felvezetőben minden fontos dolgot megemlítettünk a szériával kapcsolatban, ami a mostani első mérkőzést aktuálisan érinti, az az, hogy ezen az estén sem Paul, sem Leonard nem lesz még ott, ez biztos. Ezen felül az a fontos faktor, hogy a Clippers egy érzelemdús és fizikálisan is nagyon kemény párharcot zárt le alig másfél nappal korábban, ebből semmilyen szempontból nem lehet megfelelően regenerálódni ilyen gyorsan - sem pihenni, sem taktikát csinálni, a játékosoknak komoly videós bemutatót tartani és az azokból leszűrteket begyakoroltatni nem volt még idő. A Phoenix legalább pihent, kérdés persze, hogy mennyire hűlt ki Monty Williams csapata azóta, hogy 4-0-val hazaküldte a Denvert - fáradtságban óriási lesz a Suns előnye, de lehet, hogy élességben most más szinten van a Clippers.

A hazai pálya miatt inkább a Phoenixen van a nyomás, a Los Angelesnek bőven elég az, ha a két idegenbeliből egyet valahogy elvisz, Tyronn Lue-ék pedig azt bizonyították, hogy képesek tanulni és változtatni, ha arra van szükség. Viszont nekik sem "tét nélküli" természetesen a meccs, hiszen Paul most nincs, ki tudja, hogy legközelebb lesz-e, vagy hogy mikor tér vissza, az ő hiányát ki kellene, ki lehetne használni. Ezek a fontosabb tényezők jelenleg, várjuk, hogy a fáradtság, az élesség, vagy mi más fog dönteni elsőre.

 

Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 02:00 (Sport 1)

Ez egy érdekes párharc utolsó felvonása lesz, hiszen alapvetően nem kérdés, hogy a Sixers a jobb csapat, de mégis nekik kellett óriási csatában megmenekülni a legutóbbi találkozón, az Atlanta centikre volt a keleti döntőtől. Most a nagy kérdés az, hogy az Embiid-Simmons páros mit mutat, ők ketten legutóbb magukhoz képest betliztek, Simmonst amúgy is lebontotta mostanában a Hawks és bár Seth Curry óriási formában van, de a Sixers továbbjutásához minimum Embiid megszokott dominanciája, de lehetőleg Simmons vállalható teljesítménye is szükséges.

Atlantai oldalon Bogdan Bogdanovics sérülése okoz problémát - fáj a férde, az sem biztos, hogy ott tud lenni a pályán és legutóbb is nagyon gyengén játszott már emiatt. Trae Young sem 100%-os, de ő természetesen nem fog hiányozni, ott lesz a parketten és egy ilyen hetedik meccsen azért a kisebb sérülésekkel már nem igazán kell foglalkozni, mert nem fér bele. A Philly otthon természetesen esélyesebb, de az Atlantának olyan tartása volt eddig is, hogy itt már bármi elképzelhető, a Sixers óriási előnyből is képes volt kikapni kétszer - 48 perc koncentrációra lesz szükség a hazaiaktól ahhoz, hogy érvényesíteni tudják a papírformát és bejussanak a keleti döntőbe, de egy Young-extra, egy Embiid-betli, egy kiemelkedő atlantai dobóforma boríthat mindent. Egy biztos: az eddigi botladozás után ez most egy nagyon komoly karakterteszt lesz Doc Rivers csapata számára. 

A párharc állása: 3-3.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus