21:30-tól a tv is közvetít, hét meccs jön az NBA-ben

Lesz Sixers-Warriors és Heat-Bulls is, este pedig Clippers-Magicet nézhetünk. 

Los Angeles Clippers - Orlando Magic 21:30

Az esélyes itt természetesen a Clippers, amely az utóbbi négy meccséből hármat is megnyert és bár a játéka még mindig nem volt az igazi, de bizonyos dolgokban látszott a javulás, az utóbbi két találkozón gördülékenyebb volt a támadójáték. A Magic viszont 0-3-ra áll az idegenbeli túráján, egyébként is csak 5-21-re az egész szezont tekintve, így a liga egyik leggyengébb csapatával szemben természetesen kötelező nyernie a Los Angelesnek. A nehezítés az, hogy Paul George most sem játszhat, Nic Batum pedig ugyan legutóbb visszatért, de a sérültjelentésben megint "valószínűtlen" besorolást kapott - ezen a téren nincs szerencséjük Zubacéknak...

 

Washington Wizards - Utah Jazz 01:00

A Washington három vereség után legutóbb nagy nehezen, hosszabbításban megverte a ligautolsó Detroitot egy utolsó pillanatos Kuzma-triplával, de a játéka finoman szólva sem volt meggyőző még mindig, úgyhogy a nagy formában lévő Jazz egyértelmű esélyesként léphet pályára. A vendégek zsinórban hatot nyertek, az idegenbeli túrájukon is 3-0-ra állnak eddig, nagyon könnyedén játszanak támadásban és simán jutnak 110 pont fölé, egészségesek is, igazából minden mellettük szól. A washingtoni hazai pálya azért eddig erős volt, 8-3 itt Bealék mérlege, de jelenleg olyan "tempókülönbség" van a Utah javára, hogy ha erőben rendben lesznek még a vendégek (a Wizards amúgy egy nappal többet pihenhetett), akkor egyértelműen nekik áll a zászló. 

 

Cleveland Cavaliers - Sacramento Kings 02:00

Itt mindkét csapat back-to-backet játszik, a Cavs egy újabb rendkívül meggyőző siker után, amelyet Minnesotában aratott, míg a Kings egy idegőrlő, Charlotte-ban elszenvedett utolsó másodperces vereség után. A Cleveland egyértelműen jobb csapat jelenleg, szenzációs formában vannak Garlandék elöl-hátul, nagyon egyben van a keretük szerkezetileg és mentálisan is, ráadásul a hazai pálya mellett az is segíti őket, hogy annyira simán nyertek előző este, hogy kicsit többet is pihenhettek. A Kingsnél ez nem adott és bár a társaság sorozatban három győzelem után lépett pályára Charlotte-ban, de a védekezésével azért mostanában is akadtak gondok és sokkal kevésbé letisztult, illetve egyenletes a teljesítménye, mint a Cavsnek. Új sérült egyik oldalon sincs, elvileg mindenki játszhat, ha nem fognak ki különösen rossz napot Mobley-ék, akkor ők számítanak esélyesebbnek.

 

Miami Heat - Chicago Bulls 02:00

Kiemelt keleti rangadóról beszélünk, ahol mindkét csapatnál lesznek fontos hiányzók: a Heatnél Adebayo és Butler, a Bullsnál DeRozan, Derrick Jones Jr. és Caruso nem léphet pályára a kulcsjátékosok közül. Hogy mit várhatunk, az erősen kérdéses, a Miami több nagyon gyenge meccs után legutóbb váratlanul felszívta magát és komoly meglepetésre remek játékkal megverte a Milwaukee-t, azzal a teljesítménnyel biztosan most is reális esélye lenne a társaságnak - közben a Bulls egy szép győzelmi széria után legutóbb 23 ponttal kapott ki Clevelandben, ott nagyon megérezte az együttes a hiányzókat. Idei első meccsüket egyébként Chicagóban is megnyerte a Heat, de ahhoz képest így most elég más keretekről beszélünk - a megmaradt kulcsemberek erős teljesítménye döntő lehet ezen a találkozón, így Lowry, Herro, Robinson, vagy LaVine, Ball és Vucsevics játékán sok múlhat. 

 

Memphis Grizzlies - Houston Rockets 02:00

A Rockets back-to-backet játszik a Bucks elleni hazai vereséget követően, amelyet hét győzelem után szenvedett el a csapat, de még a Milwaukee ellen is remekül helytállt az együttes, világosan látszott, hogy most megvan a kellő lendület és önbizalom Woodéknál. Hasonló meglepetéscsapat mostanában a Memphis, hiszen Ja Morant kidőlése óta senki nem várna tőlük olyan eredményeket, mint amilyeneket hoznak, ráadásul Dillon Brooksra és Brandon Clarke-ra sem számíthatnak. Ők a frissebbek és ők játszhatnak otthon, ez mellettük szól, de ezzel a kerettel nem lesz könnyű dolguk a jelenlegi sok lábon álló, nagyon szép csapatjátékot játszó Houstonnal szemben. 

 

Philadelphia 76ers - Golden State Warriors 02:30

A Warriors a Spurs elleni vereség óta két egyértelmű hazai sikerrel javított és ugyan "csak" holtversenyben, de továbbra is vezeti a ligát, így most is magabiztosan érkezhet meg Philadelphiába. A Sixers sorozatban hármat nyert, de legutóbb nagyon simán kapott ki a Jazztől és látszott, hogy még mindig nem az igazi ez a csapat, meglátjuk, hogy ahhoz képest playmakingben sikerül-e javulni, illetve hogy a GSW magasai ellen mennyire tud majd dominálni Joel Embiid. Ha a vendégek a megszokott védekezésüket hozzák, akkor nagyon nehéz dolguk lesz Tobias Harriséknak, de a Curry tesók párharcát is érdemes lesz figyelni - idei első meccsüket egyébként kereken húsz ponttal nyerte otthon a Warriors. 

 

San Antonio Spurs - Denver Nuggets 02:30

A felek két napja találkoztak ugyanitt és akkor teljesen egyértelmű Spurs-győzelmet láthattunk, de ahhoz képest az a fontos változás, hogy a Nuggets nem egy idegenbeli back-to-back második felén, hosszabbítás után, "térden járva" lép pályára a pihent San Antonióval szemben. Ezen a téren mindenképpen kiegyenlítettebb lesz a küzdelem, így azt várhatjuk, hogy a Denver kicsit energikusabban, agresszívebben fog játszani, főleg védekezésben - legutóbb nem volt lábuk a betörések elhárításához, nagyon sok könnyű ziccert dobtak White-ék. Ha ezt össze tudják rakni a vendégek, akkor a nagy formában lévő Nikola Jokiccsal lehet keresnivalójuk és visszavághatnak, de ha ismét a Spurs sebessége érvényesül, akkor nem nagyon...

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus