21:30-tól Clippers-Warriors a Sport TV-n

19:00-kor, a Pacers-Celticsszel indul a következő játéknap, ismét négy mérkőzést nézhetünk meg, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni előttük.

 

Indiana Pacers - Boston Celtics 19:00

Ez a széria tulajdonképpen a legutóbbi meccsen eldőlt és bár a playoffban nem létezik olyan, hogy tét nélküli meccs, de ezúttal a Boston mégis úgy futhat ki a parkettre, hogy akkor sem történik igazából semmi, ha nem zárják le most a párharcot és söprés helyett úriemberek söprése lesz a dologból. A Pacers eddig mindhárom meccsen szenvedett támadásban és mindháromszor volt egy nagyon csúnya lefagyása, amelyet eddig mindig megbüntetett a Celtics, most is erre építhetnek a vendégek, illetve azt azért jegyezzük meg, hogy Brad Stevens legutóbb mindenáron nyerni akart, ami a második félidei rotációján is nagyon látszott, kíváncsian várhatjuk, hogy most hogyan áll hozzá a tréner. Az Indy a becsületéért hajt, meglátjuk, hogy ez mit hoz ki a gárdából, hiszen ha matematikailag nem is, de reálisan nézve elment számukra a továbbjutás és eddig is nagyon meg kellett izzadniuk minden jó negyedért, ami óriási energiát igényel. Új sérültek nincsenek, a rotáció elvileg nem változik a megszokotthoz képest.

A párharc állása: 3-0 a Celtics javára.

Los Angeles Clippers - Golden State Warriors 21:30 (Sport 2)

Itt még nincs döntés az állást tekintve, de az nem kérdés, hogy mindhárom meccsen 20-30 ponttal volt jobb ellenfelénél a Warriors és a Clippersnek igazából semmilyen fegyvere nem volt a bajnok ellen azon kívül, hogy másfél negyednyi érthetetlen őrülettel elcsent egy meccset. A helyzet az, hogy amennyiben a GSW nem kezd el szórakozni és végig odafigyelve, komolyan kosárlabdázik, akkor a papírforma ezúttal is Curryék sima győzelmét ígéri, ezt leginkább az ő újabb lazaságuk, vagy a Los Angeles extra dobóformája írhatja felül - Lou Wiliamséknek papíron megvannak ehhez a fegyvereik, de az továbbra is igaz, hogy nem az a jó forgatókönyv a Golden State ellen, hogy túl kell őket dobni. Új sérültek itt sincsenek, meglátjuk, hogy érdekessé tudja-e tenni a párharcot a Clippers, vagy érvényesíti a papírformát a Warriors. 

A párharc állása: 2-1 a Warriors javára.

Orlando Magic - Toronto Raptors 1:00

Ez már izgalmasabban hangzik, a Magic elsőre ellopta a pályaelőnyt, másodjára nem tudott mit kezdeni Kawhi Leonard extra napjával, legutóbb viszont jól védekezett a Raptors szupersztárja ellen és partiban is volt végig, bár győznie végül nem sikerült. Nik Vucsevics viszont felébredt és ha a hátvédsorukat is fel tudják rázni, akkor otthon lehet keresnivalójuk, a védekezésük legalábbis eddig nagyjából stabilan működött, a kérdés az, hogy tudnak-e elég pontot szerezni a szintén nagyszerű torontói védelem ellen ahhoz, hogy kiegyenlítsenek és elnyújtsák a szériát - itt is igaz az, hogy ha 3-1-re elmegy a vendégcsapat, akkor onnan már komoly csoda lenne, ha visszajönne az ellenfél. Érdekes lesz, hogy Leonard ezúttal mire megy Gordonékkal, legutóbb nagyon nem ízlett neki a védekezés, illetve hogy Vucsevics megtartja-e jó formáját, vagy csak azért volt egy jobb időszaka az előző találkozón, mert Marc Gasol faultgondok miatt nagyrészt a padon töltötte azokat a perceket.

A párharc állása: 2-1 a Raptors javára.

Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 3:30

Itt is nagyon éles a küzdelem, hiszen a Blazers otthon kettőből kettőt nyert, majd legutóbb visszavágott az OKC úgy, hogy szinte mindent jól csinált, parádésan dobott - a kérdés az, hogy ez a forma megmarad-e Russell Westbrookéknál, illetve hogy a Portland tud-e valamit reagálni. Akkor igazából nem volt válaszuk, Damian Lillard egy jó negyedet leszámítva eléggé eltűnt, de azért tudnak ők ennél jobban játszani idegenben is, a kispadról is várható több és Lillard sem fog mindig szenvedni három negyeden keresztül. Nagy kérdés, hogy a Thunder borzasztóan magas hőfoka másodjára mit eredményez, Schröderék nagyon pörögtek és nagyon üzenni akartak a Blazersnek, akik akkor nem ültek fel ennek, de ez változhat egy újabb frusztráló meccs során - ugyanakkor ha nagyon erre mennek rá Westbrookék, akkor ez vissza is üthet rájuk. Nyerniük viszont nekik kell mindenképpen, hogy legalább kiegyenlítsenek és kicsit tényleg belemásszanak ellenfelük fejébe, mert ha elbukják ezt a derbit, akkor 1-3-ról, pályahátrányból már pokoli nehéz dolguk lenne.

A párharc állása: 2-1 a Trail Blazers javára.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus