21:30-tól három NBA-meccs, a Denver-Brooklynt adja a Sport TV

De ugyanekkor kezdődik a Sixers-Bulls keleti rangadó is - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a játéknap előtt. 

Chicago Bulls - Philadelphia 76ers 21:30

Kiemelt keleti rangadó két remek csapat között, igaz, a Sixers éppen sorozatban két vereség után próbálna javítani - sokat segítene, ha a jelenlegi konferenciaelső otthonában sikerülne nyerni. Erre azért van esély, a Bullsnak is vannak hibái, elsősorban a védekezés nem túl stabil mostanában, ráadásul a Ball-Caruso páros biztos hiánya mellett a LaVine-White duó pályára lépése sem biztos. A Phillynél Thybulle és Korkmaz játéka lóg a levegőben, pedig főleg előbbire lenne nagy szükségük mondjuk DeRozan ellen, de a Vucsevics-Embiid csata biztos, hogy igazi csemege lesz - mindkét center parádés formában van, remek meccsekből érkezik. Az ő csatájuk biztosan döntő lesz, de a Sixersnek összességében támadásban kellene némi pluszt találnia a két vereségéhez képest, míg a Chicagónál az említett védekezés (az utóbbi öt meccsük mindegyikén kaptak legalább 115 pontot) lehet kérdéses - az eddigi két egymás elleni mérkőzésüket egyébként a Philly nyerte. 

 

Minnesota Timberwolves - Detroit Pistons 21:30

A felek három napja találkoztak Detroitban, ahol akkor abszolút jól helytállt a Pistons és bár a Minnesota végül pontzáporos meccsen nyert, de Beyékre sem lehetett panasz. Kérdés, hogy most a Wolves csarnokában mi változik ahhoz képest, az biztos, hogy a Minny veszélyesebb saját környezetében és az is, hogy a Detroit csak négy meccset nyert eddig vendégként, úgyhogy ez biztosan változtat valamin. Összességében persze a Minnesota az esélyesebb, tízből hetet nyert, jó formában van, és a liga második leggyengébb csapata ellen nyernie is kellene, hogy javítson pozícióján a nyugati középmezőny közelharcában. 

 

Denver Nuggets - Brooklyn Nets 21:30 (Sport 1)

A Nets most nagyon rossz formában van, sorozatban hét vereség után, abszolút a földön "fekve" érkezik meg erre a meccsre, ráadásul sem Harden, sem Claxton nem léphet pályára, ami további problémákat okoz. Emiatt jelen pillanatban itt nem feltétlenül beszélhetünk rangadóról, a Denvernek kötelező kihasználni az ellenfél gondjait, még úgy is (vagy éppen azért), hogy Jokicsék is belecsúsztak egy kisebb gödörbe és elbukták az előző három meccsüket. Most muszáj lesz összeszedniük magukat és nagyobb energiával, koncentráltabban játszaniuk, az esélyek mellettük szólnak és egyébként nem egészen két héttel ezelőtt Brooklynban is nyertek, a Nets pedig azóta a nyugati túrája ötödik állomásához érkezett - holtfáradtak és ezer sebből véreznek Kyrie Irvingék, jelen pillanatban abszolút váratlan lenne, ha nyernének. 

 

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 00:00

A Cavs Darius Garland kidőlésével nehéz helyzetbe került irányító poszton, de elvileg most van esély arra, hogy a karmester akár vissza is térhessen a pályára, ami sokat segítene a csapaton - főleg hogy egyébként Markkanen még mindig sérült, rá biztosan nem számíthatnak még egy ideig. A Pacersnél még ennél is több gond van, jóindulattal is csak B keretnek lehet nevezni a rotációt és bár most három egészen jó meccsből érkeznek, de az esélyek nem mellettük szólnak. Caris LeVert a legutóbbi 42 pontos meccse után úgy léphet pályára, hogy éppen a Cleveland szeretné őt megszerezni, a magas poszton extra vékony vendégeknek pedig az Allen-Mobley-Love trióval kell megküzdeniük - a realitás az, hogy még Garland nélkül is jobb helyzetben van a hazai alakulat.

 

Orlando Magic - Boston Celtics 00:00

A Boston már hetek óta jó formában van, az előző négy meccsét zsinórban megnyerte, legutóbb Detroitban is magabiztosan hozott egy kötelezőt, úgyhogy Orlandóba is hasonló tervekkel érkezhet meg. Persze a Magickel most jó vigyázni, a legutóbbi, Memphis elleni húszpontos vereség előtt kifejezetten jó passzban volt a gárda, sőt, idén először nézett ki igazán potens, veszélyes kosárlabda-csapatnak - ez a vereség és az ebből fakadó back-to-back azonban jelentősen rontja a társaság esélyeit. Az alaphelyzet továbbra is az, hogy ha megfelelő intenzitással és koncentrációval játszanak Tatumék, akkor nyerniük kell, de ha adnak esélyt az Orlandónak, akkor ez a csapat most azt képes lehet megbüntetni, főleg hazai pályán. 

 

Dallas Mavericks - Atlanta Hawks 00:00

Ez kiemelt rangadó lesz két remek csapat között és az közös draft óta Amerikában egyébként is mindig kiemelt szerepet kap Luka Doncic és Trae Young csatája. A Dallas két kínos vereség után legutóbb megverte a Sixerst és fontos rangadót nyert, az Atlanta pedig az utóbbi hetekben csak a Torontótól kapott ki, de közben legyőzte például a Phoenixet is. Dallasi oldalon Porzingis és Hardaway Jr. biztosan, Kleber pedig lehet, hogy hiányozni fog, míg a Hawksnál Collins, Gallinari és Williams bajlódik sérüléssel, mindegyikük játéka kérdéses besorolást kapott. A Mavs inkább a kőkemény védekezésével és a remek formában lévő Doncic parádéjával tud nyerni, az Atlanta pedig a kinti dobásokkal és Young zsenialitásával - meglátjuk, hogy ki tud felülkerekedni, idei első meccsüket tükörsimán nyerte a Hawks. 

 

Houston Rockets - New Orleans Pelicans 01:00

A Pelicans foggal-körömmel kapaszkodik a playin-helyekért és a Portland újabb mélyrepülését kihasználva most egy esetleges győzelemmel át is venné a tizedik helyet Nyugaton, úgyhogy van tétje a találkozónak. A Rockets ellen egyébként is kötelező lenne nyernie mindenkinek, akinek céljai vannak, a texasiak a Cavs elleni bravúr után 25 ponttal kaptak ki a Spurstől és a papírforma az, hogy most sem ők az esélyesek nyugati sereghajtóként. Leírni persze nem lehet őket, vannak olyan napjaik, amikor szenzációs dolgokat hoznak támadásban, de az Ingram-Valanciunas párosra építve így is a Pelicans a favorit - a vendégek megnyerték az előző két meccsüket idegenben, motiváltak és egyszer már kikaptak ebben a csarnokban idén, aligha veszik félvállról a Houstont. Temple és Hernangomez még mindig nincs, Hart játéka pedig kérdéses az esetükben.

 

Los Angeles Clippers - Milwaukee Bucks 03:00

A Bucks back-to-backet játszik a Portland kiütése után és az idegenbeli teljesítményekkel azért az utóbbi időben óvatosan kell bánni a bajnok esetében, több kellemetlen pofonba is belefutottak mostanában. A Clippers közben két teljes napot pihenhetett a Lakers elleni egylabdás győzelem óta, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy mikor vetheti be a Powell-Covington párost - elméletileg akár már most is, hiszen megérkeztek, be is mutatták őket. Velük azért rögtön másképp nézhetnének ki támadásban, és a csapat egyébként sincs rossz formában mostanában, jelenleg 50%-on áll és bár a minőséget tekintve természetesen nincs a Milwaukee szintjén, de sokkal pihentebb és frissebb lehet a keret, amire a hazai pálya is ráerősíthet - Giannisék számára nem ígérkezik könnyű feladatnak ez az este. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus