21:30-tól Lakers-Magic, hajnalban Blazers-Clippers rangadó

Sacramentóba látogat a Jazz - otthon meccsel a Toronto és a Memphis - Brooklynban javíthat a Philly - mutatjuk a játéknap felvezetőjét. 

Los Angeles Lakers - Orlando Magic 21:30

Az utóbbi nyolc meccséből hetet, tizenegyből pedig kilencet megnyert a Lakers, de a legutóbbi vereségét éppen Orlandóban szenvedte el, úgyhogy van miért visszavágnia a társaságnak - akkor LeBron James nagyon nem találta a ritmust, a Magic 130 dobott ponttal, simán hozta a találkozót. Most azért Los Angelesben lesz a meccs és az Orlando az előző két mérkőzését elvesztette, Torontóban egy utolsó másodperces kosárral mondjuk ki lehet kapni, de a Nuggets elleni 25 pontos zakó már nehezebben védhető, meglátjuk, hogy fel tudnak-e ebből állni Augustinék. Az biztos, hogy Vucseviccsel most is komoly fegyverük lehet ötös poszton, de ha kellően gyorsan és pontosan tud játszani a LAL, akkor otthon jó esélyei lehetnek, ha pedig elő tudja húzni a Jazz elleni védekezést, akkor biztos, hogy meg fogja nyerni a meccset.

Detroit Pistons - Phoenix Suns 22:00

A Detroit 1-1-gyel zárta a Rockets elleni oda-vissza párharcot, most egy papíron kötelező győzelemmel szeretne feljebb kapaszkodni a tabellán és beférni a keleti top4-be - kifejezetten jó formában van az együttes, úgyhogy bizakodó lehet. A Suns egészen a legutóbbi meccsig nyeretlen volt vendégként, de ott éppen Milwaukee-ban tudott győzni, ami óriási bravúr és nagy kérdés, hogy tudnak-e arra a teljesítményre építeni Devin Bookerék, vagy meg tudják-e azt ismételni, mert ha igen, akkor most is bármire képesek lehetnek - viszont az idegenbeli túra negyedik állomásához érkezett már a csapat és a 4-14-es mérleg azért nem véletlen. Új sérült egyik oldalon sincs, ez előzetesen nem számít befolyásoló tényezőnek. 

Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 00:00

Most már egyértelműen a Hawks a liga leggyengébb csapata, hiszen a Cavs és a Suns is aratott bravúrgyőzelmet, míg az Atlanta zsinórban tíz vereséget gyűjtött be - Trae Young egészen vállalhatatlan formában van a jó szezonrajt óta, így pedig nincs nagyon mibe kapaszkodniuk, nagyrészt teljesen esélytelenek. A Hornets számára ezért természetesen kötelező lenne a győzelem, de továbbra sem tudnak kiegyensúlyozottak lenni és komolyabb győzelmi sorozatot építeni Nic Batumék, hiába Kemba Walker nagy szezonja, az utóbbi öt meccsükből is elbuktak hármat, legutóbb az OKC ellen kaptak ki. Sérültjeik is vannak, Tony Parker biztosan nem játszik, Kidd-Gilchrist és Hernangomez játéka kérdéses, míg a hazaiaknál Kent Bazemore pályára lépése nem biztos.

Brooklyn Nets - Philadelhpia 76ers 00:00

A legutóbbi, nagyon kínos hazai vereség után most idegenben kell javítania a Sixersnek, de van még mit csiszolni a gárda játékán annak ellenére, hogy a Cavs elleni csúnya bukta előtt sorra nyerte a meccseit - a gála és a dominancia elmaradt, a vereség után pedg saját közönsége "booozta" le Embiidéket a pályáról. A Nets nincs jó formában, vannak ugyan olyan meccsek, amikor megvan a ritmus, megvan a támadójáték, de ez a ritkább és ez az eredményeken is meglátszik, úgyhogy annak ellenére esélyes természetesen a Sixers, hogy idegenben csak 3-7-re áll. A vendégeknél egyébként Jimmy Butler játéka kérdéses kisebb bokasérülése miatt.

Toronto Raptors - Miami Heat 00:00

Itt toronymagas esélyes a Raptors, amely továbbra is vezeti a ligát, legutóbb nagyon magabiztos győzelmet aratott, minden a helyén van és otthon játszhat, míg a Miami szörnyű periódusát éli és sorra bukja el a meccseit - legutóbb ugyan megverték a Chicagót, de előtte hétből hat vereséget szedtek összse. Sérültjeik is vannak, Dragic, Tyler Johnson és Waiters még mindig nem bevethető, míg a Raptorsnál mindenki rendelkezésre áll Norman Powellt leszámítva, ez is a kanadaiak ügyét segíti - összességében óriási bravúr és meglepetés lenne, ha nem hoznák a kötelezőt Leonardék.

Memphis Grizzlies - New York Knicks 00:00

Ez érdekes meccs lehet, mert a Memphis továbbra is ligaelit csapat annak ellenére, hogy legutóbb hosszabbításban kikapott a Clipperstől, a Knicks viszont éppen most talált rá valamire és megverte a Bostont, majd a New Orleanst is, méghozzá egészen jó támadójátékkal. A fő kérdés az, hogy Hardaway, Burke, Mudiay, vagy Trier mennyire tud kibontatkozni a Grizzlies félelmetes periméter-védekezése ellen, mert ha őket felőrlik Conley-ék, akkor a hazaiaknak gyakorlatilag nyert ügyük van - egyébként is toronymagas favoritok nyilván (7-1-re állnak otthon és a nyugati első helyért harcolnak, míg a New York 6-14-gyel szerénykedik), de a Knicks formája azért okozhat izgalmakat. 

Sacramento Kings - Utah Jazz 2:00

A Kings back-to-backet játszik úgy, hogy előző este az utolsó másodpercekben kapott ki a Golden State otthonában, kérdés, hogy az ebből fakadó fáradtságot mennyire érzik majd meg Buddy Hieldék, de összességében jelenleg jobb csapatot alkotnak, mint a Jazz - hogy a vendégeknél mi csúszik ennyire félre most már hosszú hetek óta, az rejtély, de nem véletlen, hogy az előző hat meccsükből ötöt is elvesztettek. Négy napja egyébként Salt Lake Cityben találkoztak már a felek és akkor 119-110-re nyert a Sacramento, most Donovan Mitchellre nem is számíthat a Jazz, úgyhogy igazából csak a back-to-back szól a hazaiak ellen. 

Portland Trail Blazers - Los Angeles Clippers 3:00

Ez lesz a játéknap rangadója két nyugati élcsapat között, amelyek között jelenleg fél meccs a távolság a Clippers javára. A Portland egy nagyon hosszú idegenbeli túrát zárt le és eléggé el is fáradt a végére, két sima vereséget szenvedett, míg a LAC az előző tíz meccséből nyolcat is behúzott, a legtöbbször eredményes támadójátékkal, ráadásul több szoros végjátékot, akár hosszabbítást is megnyert már. Egyszer már találkoztak a felek idén, akkor ebben a csarnokban nyert a Blazers, de most nagy kérdés, hogy a hazai pálya mekkora lökést ad nekik, vagy hogy mennyire lesznek még fáradtak - a Lillard-McCollum páros nem számíthat könnyű estére, mert jó védőket tehet a nyakukba Doc Rivers, márpedig tőlük mindenképpen nagy este kell, hogy nyerni tudjanak a hazaiak.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus