21:30-tól Nuggets-Warriors a Sport TV-n

A játéknap viszont már 19:00-kor kezdetét veszi a Bulls-Bucks negyedik felvonásával, de éjszaka jön a Hawks-Heat és a Pelicans-Suns újabb fejezete is.

Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 19:00

Legutóbb komolyan meglepte azzal a Bucks a Bullst, hogy a sérült Khris Middleton helyére Bobby Portist tették be a kezdőbe, emellett védekezésben következetesen odafigyeltek arra, hogy a Bulls játékosai mindig csak balra tudjanak cselezni. Ennek az eredménye egy 30 pontos Bucks-győzelem lett, viszont Billy Donovanéknek azóta volt két napjuk, hogy felkészüljenek ebből, viszont ha nem találnak megoldást arra, hogy DeMar DeRozan és Zach LaVine kellő mennyiségű és minőségű helyzethez jusson, akkor a Bucks a múltkoritól gyengébb dobóformával is esélyes lehet – különösen akkor, ha Nikola Vucevic nem dobálja be a hármasait. Middleton most sem lesz, ugyanakkor a vendégekben még így is lehet tartalék, Giannis Antetokounmpótól legutóbb 18 pont is elegendőnek bizonyult, baj esetén pedig biztosan hozzá fognak fordulni.

A párharc állása: 2-1 a Bucks javára.

 

Denver Nuggets - Golden State Warriors 21:30 (Sport 2)

A kiesés elkerüléséért küzd a Nuggets, miután az előző meccs hajrájában is ők húzták a rövidebbet, és igazából nem bízhatnak túlságosan sok mindenben, legfeljebb abban, hogy a Curry-Thompson-Poole trióból legalább az egyik, de inkább kettő gyengébb napot fog ki támadásban – eddig 76 pont felett átlagolt ez a hármas, Poole például úgy hozott három meccsen 28,7 pontos átlagot, hogy közben 7,3 kísérletből 59,1%-kal triplázott. Legutóbb már Nikola Jokics is extrát hozott, tőle most is szükség lesz valami hasonlóra, de nehéz látni, hogy miben nyújthatnának csapatként többet, mint amennyit legutóbb, jelenlegi formájában a Warriors sokkal mélyebb, és sokkal több emberhez fordulhat szorított helyzetben. A Nuggets tényleg csak arra alapozhat, hogy most aztán tényleg nincs hová tartalékolni, különben befejeződik a szezonjuk, de az előző találkozóra is hasonló mentalitással mentek ki, és mégsem lett elég a győzelemhez.

A párharc állása: 3-0 a Warriors javára.

 

Atlanta Hawks - Miami Heat 01:00

A Hawks szépíteni tudott az előző meccsen, köszönhetően annak, hogy Trae Young a negyedik negyedben ki tudott szabadulni a Heat védekezésének a fojtogatásából, illetve annak, hogy a túloldalon megsérült Kyle Lowry combhajlítója. Lowry tegnap edzeni sem tudott, és a játékáról közvetlenül a feldobás előtt döntenek csak, ráadásul rajta kívül Bam Adebayo, P.J. Tucker, Caleb Martin és Gabe Vincent sem teljesen egészséges, de ők elvileg mindannyian ott lesznek a pályán. A túloldalon Clint Capela játéka szintén kérdéses, róla ugyancsak a feldobás előtt döntenek, és a Hawksnak minden segítségre szüksége is lenne ahhoz, hogy egyenlíteni tudjanak. Lowry kidőlésével nyíltabbá válhat ez a párharc, Youngra is eggyel kevesebb védője maradna a Heatnek, és a szervezőkészsége is jelentősen hiányozna a pályáról, de ha végül összedrótozzák, akkor is kérdéses lehet, hogy milyen állapotban lesz.

A párharc állása: 2-1 a Heat javára.

 

New Orleans Pelicans - Phoenix Suns 03:30

A Pelicans az előző meccsen másodszor is belelépett ugyanabba a folyóba, és ismét úgy szenvedtek vereséget, hogy a negyedik negyedben Chris Paul szétszedte a védekezésüket. Ezúttal sok múlhat azon, hogy Willie Green mit tud erre kitalálni, illetve mit tud kezdeni Deandre Aytonnal, aki dominálni tudta Jonas Valanciunas elleni párharcát. A másik oldalon nincs érdemi változás, Devin Bookert továbbra is nélkülöznie kell Monty Williamsnek, míg védekezésben ugyanúgy az Ingram-McCollum kettős levédése okozhatja a legnagyobb fejtörést, ami eddig csak az első meccsen jött össze kellőképpen, azóta mindketten nagyobb veszélyt jelentenek. Az is befolyásolhatja a találkozó alakulását, hogy Jae Crowder elkapja-e végre a fonalat kintről, három meccsen 0/14-nél jár triplából, és az ő jó kinti dobásaira lehet, hogy szükségük is lesz, mert azzal Paul és Ayton dolgát is megkönnyítheti, ellenkező esetben lehet a Pelicansban annyi pont, hogy meg tudják nyerni ezt a meccset és ki tudjanak egyenlíteni.

A párharc állása: 2-1 a Suns javára.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus