21:30-tól Pelicans-Warriors a Sport TV-n, utána Jazz-Rockets

Ki tud egyenlíteni a Pelicans, vagy a harmadikat is hozza a Warriors? - melyik arcát mutatja a Houston, lesz esélye a Jazznek?

New Orleans Pelicans - Golden State Warriors 21:30 (Sport 2 - ÉLŐ)

Az előző mérkőzésen nyerni tudott a Pelicans, méghozzá simán, végig jobban játszva, kérdés, hogy azt meg tudja-e ismételni a gárda, illetve hogy a Warriors dob-e még egyszer annyira gyengén - főleg utóbbi lehet igazán kérdéses, nagyon ritmustalan volt a címvédő játéka. Most már összeszokottabbak lehetnek Steph Curryvel, de így is megoldást kell találniuk Anthony Davisre és a New Orleans húzóembereire, mert nem tudtak velük mit kezdeni védekezésben, ráadásul lehet, hogy a legutóbbi győzelem adott némi plusz lökést Rondóéknak, akik gyönyörű dolgokra képesek támadásban és tudják tartani a GSW tempóját. A tét nagy, mert ha nyerni tud a Warriors, akkor 3-1-ről, pályaelőnyből aligha rontja már el, ha viszont egyenlít a Pels és 2-2-vel mennek vissza a felek az Oracle-be, akkor még lehet keresnivalója Alvin Gentry legénységének. Sérülések nem kavarnak be, ez nem lesz faktor, a Sport TV pedig élőben közvetíti az összecsapást. 

A párharc állása: 2-1 a Warriors javára.

Utah Jazz - Houston Rockets 02:00

Ez eddig fordulatos párharc, az első meccsen gálázott a Houston, a másodikon idegenben vágott vissza és elvette a pályaelőnyt a Jazz, majd a harmadikon szenzációs védekezéssel döngölte földbe ellenfelét a Rockets - így most az első kiemelt vezet 2-1-re és ha ezt a találkozót is hozni tudja, alighanem döntő előnybe kerül a szériában. A nagy kérdés leginkább a Houston élessége lesz, azt láttuk már ebben a rájátszásban, hogy amikor "locked in" módban játszanak Hardenék, akkor szinte megállíthatatlanok, de azt is, hogy amikor nem koncentrálnak megfelelően, akkor bele tudnak szaladni a késbe - márpedig ahogy a másik szériában, úgy itt is nagyon más lehet a folytatás, ha 2-2-vel mennek vissza a felek Texasba. Felforgathatja még a dolgokat, ha esetleg pályára tud lépni Ricky Rubio, a spanyol irányítóról az volt a hír korábban, hogy az egész párharcot kihagyja, de már "kérdésesre" javult az állapota erre az összecsapásra - igaz, teljes edzést még nem végzett, egyelőre azért meglepetés lenne, ha vissza tudna térni. Hogy taktikailag mit tud lépni Quin Snyder, az jó kérdés, Rubio nélkül túl sok mindent nem, de teheti csapatát élesebbé, "harapósabbá", illetve egyénileg Mitchell és Ingles is játszhat sokkal jobban. 

A párharc állása: 2-1 a Rockets javára. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus