21:30-tól Pistons-Pelicans, éjféltől Raptors-Bucks rangadó

A mai NBA-játéknap magyar idő szerint este kezdődik, íme a találkozók felvezetői. 

Detroit Pistons - New Orleans Pelicans 21:30

Egyik csapat sincs igazán jó formában, a Pistons zsinórban háromszor kikapott, bár legutóbb az Embiid nélküli Phillyt kis híján megverte, míg a Pelicans a Memphis ellen is elbukott, az elmúlt tíz meccséből csak hármat nyert meg, idegenben pedig az egész szezon folyamán mindössze 3-10-re áll. Ezek nem túl biztató dolgok és bár Nikola Mirotic már visszatért, így is elég rövid a rotációjuk, ez pedig többször is visszaütött már rájuk az emúlt időszakban a mérkőzések vége felé, kérdés, hogy most is eléri-e őket ez a probléma. A meccs mindenképpen négyes-ötös poszton fog eldőlni, mindkét gárda erre épít elöl-hátul, úgyhogy az a csapat fog nyerni, amely itt érvényesíteni tudja akaratát - az egyik oldalon Blake Griffin és Andre Drummond, a másikon pedig Anthony Davis és az élete formájában lévő Julius Randle, valamint a besegítő Mirotic játéka lesz a kulcs. Mondjuk a New Orleansnál a periméteren is vannak komolyabb fegyverek Holiday és Moore révén, előbbi képes akár vezérré is előlépni, ha arról van szó, de ha a palánk alatt kikapnak Davisék, akkor ez valószínűleg kevés lesz nekik a győzelemhez. 

Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 00:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen a ligaelső fogadja a keleti harmadikat, ráadásul úgy, hogy mindketten kikaptak legutóbb, szóval fontos lenne a győzelem mindkét csapat számára. A Raptorsnál Kyle Lowry játéka a legnagyobb kérdés, a kisebb sérülése óta alig néz rá a gyűrűre és emiatt kissé akadozik a gépezet, míg a Milwaukee továbbra is képtelen stabilan hozni az eredményeket, össze-vissza ingadozik a teljesítményük, a GSW védekezése pedig ízekre szedte a támadójátékukat, kérdés, hogy mennyit tudtak ebből tanulni - vagy ha ők nem, akkor a Raptors... Igazi csemegének ígérkezik a két MVP-esélyes szupersztár, Kawhi Leonard és Giannis Antetokounmpo küzdelme, erre mindenképpen készülhetünk, de ami döntő faktor lehet, az a hazai pálya: a Toronto 11-3-ra áll otthon, míg a Bucks mindössze 4-6-ra idegenben. Azt is említsük azért meg, hogy idei első találkozásukat Milwaukee-ban 15 ponttal nyerte Mike Budenholzer alakulata, de Leonard akkor nem játszott, ebben a formában nem ütköztek még meg a felek. Előzetesen komolyabb sérültről nincs szó.

San Antonio Spurs - Utah Jazz 1:00

A hét folyamán egyszer már találkoztak a felek Salt Lake Cityben és akkor a Jazz 34 pontos verésben részesítette a Spurst - azóta Mitchellék 27 ponttal legyőzték a Houstont is, a Spurs pedig 1-1-et játszott oda-vissza a Lakersszel. A Utah talán idie legjobb formájában van, egy-egy botlás mellett több magabiztos győzelmet is aratott a társaság, míg a San Antonio továbbra is ott tart, hogy amikor mindenkinek sül a keze, akkor túl tudja dobni aktuális ellenfelét - most is leginkább ebben bízhatnak DeMar DeRozanék, "önerőből" nem valószínű, hogy megfogják a Jazz támadójátékát, hacsak nem fognak ki rossz napot a vendégek. A kérdés most is a texasiak dobóformája, illetve ritmusa lesz, ha megint tudnak 130 pont körül dobni, akkor jó esélyeik lesznek a sikerre, egyébként mostanában stabilabb teljesítményt nyújtott a Jazz. 

New York Knicks - Charlotte Hornets 1:30

A Knicks back-to-backet játszik, előző este a Nets ellen lépett (hazai) pályára, úgyhogy mindenképpen fáradtabb lesz, meglátjuk, hogy ez, illetve a fájó vereség milyen hatással lesz a gárdára, mennyire fogják ezt érezni Dave Fizdale fiai. A Charlotte pihentebb és legutóbb meg tudta verni a Denvert, bár akkor is voltak hiányosságaik, de Tony Parker vezetésével javulni tudtak annyit, hogy kihasználják a Nuggets hibáit - ezzel lezárták vereségsorozatukat, de még nem biztos, hogy állandósítani is tudják azt a formát, illetve az sem, hogy az a forma sorozatos győzelmekre is elég lesz. Nagy kérdés, hogy meglesz-e az élesség a támadásaikban és a fegyelem, a koncentráltság a védekezésükben, mert alapvetően azért több fegyverük van, mint a Knicksnek, de eddig nem igazán akart összeállni a kép, ráadásul vendégként csak három meccset nyertek ebben a szezonban, ez sem mellettük szól. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus