22:00-kor Clippers-Bulls a Sport TV-n

21:00-kor egy Pistons-Jazz meccsel kezdődik a játéknap, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a nyolc találkozó előtt.

Detroit Pistons - Utah Jazz 21:00

A Detroit két napja a Sunst lepte meg egy remekül összerakott meccsel, amelynek végén ráadásul hosszabbításban nyerni is tudott, úgyhogy a Jazz sem mehet biztosra, főleg hogy Quin Snyder együttese nagyon ingadozó eddig - igaz, legutóbb Milwaukee-ban 25 bedobott triplával aratott egy nagyon értékes győzelmet. A fő kérdés most is az lesz, hogy a vendégek melyik arcukat mutatják, alapesetben természetesen ők az esélyesek és mindenük meg is van ahhoz, hogy érvényesítsék a papírformát, de a Detroitnak voltak mostanában jó meccsei jó csapatok ellen és a Utah hajlamos a "bealvásra" eddig. Mitchelléknél Ingles játéka most is erősen kérdéses, a hazaiaknál pedig Hayes az, akire még nem számíthatnak. 

Los Angeles Clippers - Chicago Bulls 22:00 (Sport 1)

A GSW ellen csúnyán elvesztett meccs után Paul George és Kawhi Leonard sem volt túl elégedett a Clippersnél azzal, hogy már megint leadták a nagy előnyüket - megjelentek a mémek arról, hogy "playoff-formában vannak", meglátjuk, hogy most mennyire tüzeli fel őket az a találkozó. A Bullst nem lehet leírni, az utóbbi négy meccse mindegyikén jól játszott és bár szoros csatában kettőt elvesztett, ettől még ott is megvolt az esélye a sikerre, csak a végjátékot nem jól oldotta meg - egy akadozó Clipperst most is megviccelhetnek Zach LaVine-ék. A győzelem mindkét csapatnak fontos lenne, a LAC nem teheti meg, hogy ismét kikapjon, főleg otthon, de a Chicagónál is jó lenne most már győzelmekre váltani ezt a játékot - viszont Otto Porter Jr. is kidőlt, úgyhogy egyre nehezebb a dolguk.

Brooklyn Nets - Oklahoma City Thunder 00:00

A hírek szerint a Brooklyn visszakapja erre az estére Kevin Durantet, aki nagyjából edzés nélkül eshet be a találkozóra egy hét karantén után, meglátjuk, hogy tényleg használják-e és ha igen, akkor mennyit - közben Kyrie Irving bevethetősége teljességgel ismeretlen, jelenleg valószínűleg élő ember nem tudja, hogy az irányító ott lesz-e a pályán. Ettől függetlenül a csapat jól nézett ki még nélkülük is, legutóbb ugyan kikaptak Caris LeVert 43 pontja ellenére, de ettől még megérdemlik a dicséretet és most legalább Duranttel megerősödve otthon esélyesebbek is - igaz, az OKC-vel érdemes "vigyázni", mert az utóbbi négy meccséből hármat is megnyert, mindegyiket idegenben, úgyhogy nem lehet leírni. Ha esetleg nem változik a Nets kerete és sem Durant, sem Irving nem játszik, akkor azért lehet is keresnivalójuk Gilgeous-Alexanderéknek, akiknél elvileg mindenki bevethető, aki eddig is az volt. 

New York Knicks - Denver Nuggets 00:00

A Nuggets a Philly elleni "bohózat" után utazik New Yorkba, hogy gyarapítsa győzelmei számát, meglátjuk, hogy az a meccs mennyit vett ki a társaságból, hiszen azért csak back-to-back kell most pályára lépni. A Knicks a remek formája után megtorpant és belenézett egy hazai vereségbe az OKC ellen, kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e most javítania, mert akkor elég rosszul nézett ki a támadójáték, de addig viszont eléggé felülteljesítette az elvárásokat Tom Thibodeau csapata. Akárhogy is, de a Nuggets más célokért küzd és papíron nyernie kéne még a b2b ellenére is, ha viszont az eddigi közel három hetet nézzük, akkor a New Yorktól nagyobb akaratot (és eggyel több győzelmet!) láttunk, ráadásul a hazai pálya és a frissesség is Randle-ék mellett szól. 

Boston Celtics - Miami Heat 01:00

A felek nemrég találkoztak Miamiban, ahol a Boston Payton Pritchard utolsó másodperces dobásával nyerni tudott és most otthon abszolút esélyesebb is lenne a gárda a back-to-back érkező, továbbra sem túl jó formát mutató Heat ellen, ha közben nem dőlt volna ki a fél csapat. Kemba Walker még mindig nem játszhat, aztán karanténba került Thompson és a két Williams, majd szombaton jött a hír, hogy Jayson Tatum is kiesett egy időre - így óriási teher lesz a Brown-Smart-Teague trión, gyakorlatilag nekik kell megoldani a támadójátékot. Ebben a formában azért nyilván bravúr lenne a győzelmük még úgy is, hogy otthon játszanak és hogy a Heat fáradtabb, de Jimmy Butlerék még nem nyertek idén egymás után két meccset, Washingtonban sem voltak túl meggyőzőek, pedig ott is sok volt a hiányzó az ellenfélnél, úgyhogy leírni azért nem kell a Bostont. Azt viszont tegyük hozzá, hogy a Celticsnél többen is kérdésesek egészségügyi okokból (koronavírus), a feldobás előtt itt még történhetnek dolgok...

Houston Rockets - Los Angeles Lakers 01:00

A Rockets két vereség után legutóbb 42 ponttal tömte ki az Orlandót, ezek után fogadhatja a Lakerst, amely nem brillírózik, de azért hozza a meccseit - a Spurs ellen hibázott, de aztán a Bullst már megint leizmozta, még ha nem is volt túl meggyőző. A bajnoknál most az a fő kérdés, hogy ki játszik, mert Kentavious Caldwell-Pope meccsek óta sérült, Anthony Davis a legutóbbit hagyta ki és LeBron James sincs 100%-os állapotban, hivatalosan mindegyikük játéka kérdéses és nyilván elég sok múlik azon, hogy közülük ki, illetve milyen formában lesz ott a parketten. A Houstonnál Danuel House Jr. az, aki továbbra sem bevethető, Ben McLemore játéka kérdéses, de náluk az is az, hogy mi van James Hardennel, miért ilyen passzív - keveset vállal, nem büntetőzik, nem ezt szoktuk meg tőle. Egyelőre egyértelműen jobb csapat volt a Lakers, de a sérülések és a kissé botladozó játék bármikor eredményezhet vereséget, a Rocketsben pedig minden megvan ahhoz, hogy egy meccsen bárkit, bármikor elkapjon.

Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 02:00

Ez érdekes mérkőzés lesz, mert a felek úgy játszanak back-to-backet, hogy előző este ugyanitt, ugyanígy egymással meccseltek, ráadásul azt csak hosszabbításban nyerte meg a Spurs, úgyhogy néhány óra szünet után ismét ki kell menni a parkettre és nulláról kezdeni ugyanazt. A keretek elvileg ugyanazok maradnak, így jósolni elég nehéz, mindkét együttesben megvolt az erő ahhoz, hogy nyerjen, Karl-Anthony Towns visszatérése a Wolveson is javított annyit, hogy most akár meg is törjön a hosszú negatív széria - a hazai pálya segíthet az ilyen back-to-backeknél, főleg hogy a Spurs most már azért jó ideje túrázik, ez lesz egymásután a negyedik idegenbeli találkozója. 

Golden State Warriors - Toronto Raptors 02:30

A Warriors összeszedte magát, elindult a jó irányba és az utóbbi mérkőzéseken többnyire jó játékkal hozott is szép győzelmeket, legutóbb a Clipperst nyomta le, úgyhogy a Toronto ellen is jó esélyei lehetnek, de ehhez azért a sérültek játéka is kellene - Andrew Wigginsnek és Kevon Looney-nak is gondjai vannak, hivatalosan mindkettejük pályára lépése kérdéses. A Toronto nincs ilyen jó formában, nagyon rosszul kezdték a szezont VanVleeték, de legutóbb 144 ponttal klubcsúcsot dobtak Sacramentóban és lehet, hogy ez áttörte náluk a gátat - Siakam most már jó formában van, ha támadásban hasonló teljesítményt tudnak hozni most is, akkor mindenképpen lesz esélyük. A Raptorsnál Kyle Lowry játéka kérdéses, legutóbb személyes okok miatt kihagyta a meccset, de azért egy jobb Warriors ellen valószínűleg szükség lenne az ő rutinjára és játékára.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus