22:00-kor Clippers-Nets a Sport TV-n

Nyolc mérkőzést rendeznek a következő NBA-játéknapon, nézzük, hogy mi vár ránk.

Los Angeles Clippers - Brooklyn Nets 22:00 (Sport 1)

A Clippers hatból öt győzelem után, jó formában érkezik, legutóbb a Lakers elleni városi rangadót nyerte meg, míg a Nets megfeszítette magát az utóbbi időben, és keményebb védekezéssel, valamint Kevin Durant vezetésével négyből hármat nyert, az előző találkozóján 85 ponton tartotta a városi rivális New Yorkot. Mindkét csapat gyengén kezdett, azóta próbál javulni, a LAC támadásban, a Nets védekezésben tudta ezt megtenni, ráadásul Paul George és Durant révén nagy formában lévő szupersztárok is egymásnak feszülhetnek ebben a matchupban. A hazaiaknál Leonard, a vendégeknél Irving fog hiányozni még mindig, meglátjuk, hogy mennek egymással így, de a hazai pálya, a forma, a mélység és a támadójáték miatt a LAC esélyei előzetesen azért jobbak. 

 

Washington Wizards - Utah Jazz 00:00

A Jazz tovább száguld és még mindig vezeti Nyugatot, 10-3-ra áll, idegenben is magabiztos, most éppen sorozatban négy győzelem után lép pályára, úgyhogy ezúttal sincs mitől tartania. A Wizards sincs rossz passzban, az előző két találkozóját megnyerte, legutóbb Bradley Beal és Kristaps Porzingis nélkül verte a Dallast, most pedig Porzingis már visszatérhet, ő felépült - Beal most sem játszhat, ő továbbra is az egészségügyi protokoll alatt van. A Jazznél nincs sérült, egészséges a keret, papíron minden adott egy újabb győzelemhez, de a Washingtont azért nem könnyű legyőzni, 6-6-ra állnak a fővárosiak és legutóbb is jelezték, hogy még tartalékosan sem adják magukat olcsón. 

 

Detroit Pistons - Boston Celtics 01:00

Mindkét csapat back-to-back lép pályára, de az erőviszonyok egyértelműek, toronymagas faborit a Boston. Tatumék nagy formában vannak, zsinórban ötöt nyertek, előző este a Denvert is szétszedték Malcolm Brogdon nélkül is, abszolút ligaelit szinten vannak, támadásban különösen. A Pistons közel sem ez a szint, eddig csak három meccset nyert a gárda, most éppen New Yorkban kapott ki Cade Cunningham nélkül, az irányító hiányára pedig most is jó esélye van. A felek egyébként pár napja találkoztak Bostonban, akkor 128-112-re nyert a Celtics, a realitás most Detroitban is valami hasonló lehet előzetesen. 

 

Indiana Pacers - Toronto Raptors 01:00

A Raptors back-to-backet vív, miután némileg váratlanul, gyenge játékkal és pocsék védekezéssel sikerült simán kikapnia Oklahoma Cityben, míg a Pacers pihentebb, otthon játszhat, ráadásul kifejezetten jó formában van: több szép győzelem után legutóbb ugyan a Denvertől kikapott, de akkor is remekül állta a sarat. Mindez jó esélyeket ad most az Indynek, Duarte ugyan nem játszhat, de a többiek bevethetőek, főleg támadásban rendkívül gördülékenyek, a Siakam-Achiuwa páros nélkül pedig lehet, hogy bajban lesz a Raptors. A kulcs az lehet, hogy VanVleeték playmakingjét mennyire tudja limitálni a nem ebben jeleskedő Haliburton-Hield-Mathurin sor, de ha ez nem is sikerül, az eddigiek alapján még mindig simán túldobhatják ellenfelüket Haliburtonék.

 

Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 01:30

A felek két napja találkoztak Atlantában és akkor a Sixers játékát lebontva 104-95-re nyerni tudott a Hawks, most meglátjuk, hogy hazai pályán képes-e a visszavágásra a Philly. A gond persze az, hogy támadásban megállt a társaság James Harden nélkül, Joel Embiid ugyan jól játszik, de egymaga kevés, az utóbbi két meccsen pedig Tyrese Maxey back-to-back betlizett - ez nem fér bele, tőle most mindenképpen dinamikus, ponterős, és lehetőleg a többieknek is helyzeteket teremtő játék szükséges ahhoz, hogy vissza tudjanak vágni. A Hawksnál gond nincs, ötből négyet nyertek, jó formában vannak, idegenben is pozitív a mérlegük, a Young-Murray páros sok mindenre elég eddig, úgyhogy nekik nincs mitől tartaniuk - sérültjük sincs, csak az eddig még minden meccset kihagyó Bogdan Bogdanovics, de a többiek mind bevethetőek. 

 

Miami Heat - Charlotte Hornets 02:00

Ez a két csapat is találkozott már a héten, ugyanígy Miamiban feszültek egymásnak, amikor a Heat leadta az előnyét, kis híján kikapott, végül hosszabbításban tudta hozni a kötelezőt. Most ugyanúgy egyértelműen nyerniük kellene a floridaiaknak, de az eddigi formájuk minimum kérdéses, az előző meccsen is akadozott a gépezet, pedig a tartalékos, sorozatban hét vereség után érkező Charlotte ellen egyszerűen muszáj lenne győzni a pocsék szezonrajtot követően. Meglátjuk, hogy ez sikerül-e, a Hornets azért az utóbbi pár meccsen kicsit stabilabb lábakon áll már, de Hayward, Martin és Ball továbbra sem bevethető, Smith Jr. játéka pedig kérdéses - a Miami oldalán Oladipo és Yürtseven továbbra sem játszhat, de Herro és Dedmon is sérült, az ő bevethetőségük is elég kérdéses.

 

Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers 02:30

Ez rangadó lesz, a Portland eddig a szezon egyik meglepetéscsapata, amelyet sem sérülések, mások nem tudnak megingatni, legutóbb Damian Lillard és Jusuf Nurkic nélkül is győzni tudott New Orleansban, 6-1-re áll idegenben, a jelenlegi túráján pedig 4-1 a mérlege. A Dallas is jó formában volt nemrég, aztán belenézett két idegenbeli vereségbe Orlandóban és Washingtonba, most az a kérdés, hogy otthon sikerül-e rendeznie a sorokat Jason Kidd csapatának. A vendéglátónál Christian Wood elvileg felépült és visszatérhet, ő nagyon fontos láncszeme a gépezetnek, míg a Blazersnél Lillard játszhat, Nurkic és Grant pályára lépése viszont kérdéses. A Dallasnak nagyon fontos lenne most egy megnyugtató győzelem egy jobb mérlegű csapat ellen, ha Doncic és Dinwiddie is jól játszik, akkor erre minden esélyük meg is lesz hazai pályán.

 

New Orleans Pelicans - Houston Rockets 02:30

A Rockets holtversenyes sereghajtó 2-10-es mérleggel, míg a New Orleans kiegyensúlyozatlan, de jóval magasabban jegyzett csapat - az előző négy meccséből hármat is elbukott a gárda a korábbi jobb időszaka után, de minőségi ellenfelekkel találkozott, összességében pedig így is 6-6-ra áll. Otthon az utoisó helyezett ellen persze kötelező lenne a győzelem, kérdés, hogy hogyan tudja kezelni ezt a helyzetet Willie Green csapata, de egy koncentrált, agresszív játékkal papíron nem lehet nagy gond - a Houston támadni tud, védekezni és szoros meccseken jól teljesíteni még mindig nem, ez abszolút a Pels mellett szól. Egyik oldalon sincs igazán fontos sérült, ez nem lesz tényező.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus