2-2-ről folytatódik a csata Bostonban és Denverben

A Celtics és a Nuggets is hazai pályán kerülne ismét előnybe, de a Sixers és a Suns érkezik győzelemből: ez vár ránk hajnalban. 

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 01:30

Egyelőre hullámzik ez a párharc, a Sixers Joel Embiid nélkül ellopta az első meccset Bostonból, aztán a center visszatért, de zsinórban kettőt nyert és fordított a Celtics, majd legutóbb szoros végjátékban ismét a Philly tudott győzni, így 2-2-nél kiegyenlítette a szériát. Ezzel együtt eddig azért inkább a Bostonon múltak a dolgok: a második kiemelt elöl-hátul gyorsabb és több lábon áll egyelőre, Al Horford extra védekezést mutat be Embiiden, viszont két szoros végjátékban is lefagyott a gárda kulcshelyzetekben, ami két vereséget eredményezett.

Tatuméknak ezen kellene változtatni, hogy mentálisan 48 percig ott legyenek, és meglegyen a kellő koncentráció, míg a Phillynél állandósítani kellene Harden eddig kétszer látott extra formáját, és sokkal többet kellene kapni a Maxey-Harris párostól amellett, hogy védekezésben is igazítani kellene kicsit, mert amikor a Celtics koncentráltan és gyorsan járatja a labdát, akkor nem ütközik túl sok ellenállásba még Embiiddel sem. Új sérült elvileg nincs, a megszokott rotációk rendelkezésre állnak, a nyomás pedig most már mindkét együttesen rajta van: 2-2, mindkét gárda volt már lent és fent is, itt az akarat, a fegyelem fog dönteni - de az előny a hazai pálya és az eddig látott játék alapján azért inkább a Bostonnál van.

A párharc állása: 2-2.

 

Denver Nuggets - Phoenix Suns 04:00

Itt kicsit más a párharc dinamikája az előzőhöz képest annak ellenére, hogy szintén 2-2 az állás: a Nuggets 2-0-ra vezetett, amikor elhagyta Denvert, Chris Paul megsérült, a Suns viszont Phoenixben Devin Booker és Kevin Durant parádéjával, valamint Monty Williams jó húzásaival kettőből kettőt nyert, így egyenlített, és ráadásul lendületben érkezhet vissza Denverbe.

A Sunsnál kivirult a széria kezdetén még szörnyű kispad, Williams megtalálta a szerepeket és a rotációt, de ne tegyük félre azt, hogy a győzelmekhez Booker MVP-teljesítménye és Durant remeklése is kellett - ihletett formát mutattak ők ketten, Booker eddig minden bizonnyal az egész rájátszás MVP-je is. Persze a Denvernél sem nagyon kérhetnek többet az abszolút kolosszális meccset lehozó Nikola Jokicstól, aki mellett Jamal Murray-vel sincs nagy gond, de ott a kiegészítők nem hogy nem virultak ki, hanem egyenesen kezdenek elhervadni, a kispad és a teljes rotáció kezd szűkössé válni - meglátjuk, hogy ezen a hazai környezet és esetleg Michael Malone változtat-e valamit. 

Itt nehezebb megmondani, hogy kinél van az előny, a forma és a lendület a Suns mellett szól, a hazai pálya a Denvert segíti - Paul továbbra sem játszhat, majd ma vizsgálják meg újra és a hatodik meccsre esetleg beszállhat, ha minden rendben van, de ezen a találkozón még biztosan nem áll rendelkezésre. 

A párharc állása: 2-2.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus