2-2-ről folytatódik a keleti döntő

Miamiban rendezik az ötödik meccset, legutóbb a Boston tudott nyerni - a fő kérdés most is a sérültjelentés.

Miami Heat - Boston Celtics 02:30 (Sport 1)

Eddig fordulatos párharcot vívnak a felek, de az izgalmak mégis elmaradnak: egyelőre csak a harmadik meccs volt izgalmas, de az is azért, mert Jimmy Butler megsérült és a Boston visszajött a nagy hátrányából a második félidőben. Összességében eddig mindig egy-egy negyednyi összeomlás döntött egyik vagy másik irányba, a 2-2 mondjuk ebből a szempontból igazságos.

Mivel mindkét csapatnál elég sok a sérült, így most is az a kérdés, hogy ki tudja jobban összedrótozni játékosait erre a találkozóra és ki tud normálisabban felkészülni, majd ott megfelelő intenzitással és agresszivitással játszani - egyelőre akinek adott napon ez jobban sikerült, az győzni tudott. A Bostonnál Williams III és Smart játéka kérdéses, a center ugyan legutóbb pályára került, de a térde továbbra sem 100%-os és nem biztos, hogy újra ott lehet a parketten, míg Smart kihagyta a negyedik meccset a bokájával, de még mindig nem épült fel teljesen - mindegyiküknél benne van, hogy végül játszanak akkor is, ha nincsenek jó állapotban. A Heatnél Lowry, Strus, Vincent és Tucker is kezeléseket kap, ebben a helyzetben valószínűleg játszanak, de messze vannak az egészségestől, míg Tyler Herro visszatérésére nincs sok esély - legutóbb nem játszott és a hírek szerint ezzel a sérüléssel 2-4 hetet kellene pihenni normál esetben.

A pályaelőny a Heatnél van, de bár a rájátszásban eddig veretlen volt otthon a gárda, a Celtics legutóbb nyerni tudott ebben a csarnokban és úgy fest, hogy ez a faktor nem olyan jelentős most. A triplázás, az eladott labdák száma, az agresszív védekezés és az abból megkapott/kiharcolt büntetők száma feltétlenül döntő lehet, az is nagy kérdés, hogy mi lesz Bam Adebayóval Robert Williams III ellen, illetve nyilván az is, hogy Butler, Tatum és Brown közül ki milyen napot, milyen dobóformát fog ki. Részletes elemzést ezen a ponton nem érdemes írni, egyik meccsről a másikra 180 fokos fordulatok következtek és nem feltétlenül a taktikai változtatások, hanem az agresszivitás, a védekezés, az akarat miatt - legutóbb a Heta kezdői "pihentek", a sorminta szerint most nekik kellene domborítani. Egyébként is rajtuk lehet nagyobb nyomás, mert ha most kikapnak, akkor a hatodik meccsen Bostonban már nagyon a Celtics lenne az esélyes, míg egy mostani győzelem esetén minimum a hazai hetedik mérkőzés lehetőségét kiharcolják. 

A párharc állása: 2-2.

 

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus