2-2-ről folytatódik a Raptors-Celtics, 1-1-ről a Clippers-Nuggets

Jön az ötödik meccs a 2-0 után már 2-2-re álló keleti párharcban, Nyugaton pedig a Clippers próbálja rendezni a sorait és válaszolni a Denver legutóbbi ütésére.

Toronto Raptors - Boston Celtics 00:30

Ez a széria eddig a várt izgalmakat és játékot hozza, a Boston leadta a 2-0-s előnyét, legutóbb egyenlített a Raptors, a két vezetőedző pedig rendkívül érdekes sakkjátszmát vív - sok apró finomság figyelhető meg, ahogy a másik problémáira próbálnak rájátszani, mindketten egészen extrán védekeznek és ezekkel az apróságokkal reagálnak is egymásra. A két vereség után természetesen most a Celticsnek kellene reagálnia, kérdés, hogy Stevens mit lép, mindenesetre a jobb dobóforma és Kemba Walker agresszívebb játéka elengedhetetlen lesz a sikerhez - az irányítóra óriási hangsúlyt fektetett most már elöl-hátul a Raptors, mindenképpen ő a párharc egyik kulcsfigurája. A kanadaiaknál Pascal Siakam megtáltosodására továbbra is várunk, pedig ő komolyabb matchup-gondokat okozhatna a Bostonnak, ha legalább a kisebb védők ellen hatékony tudna lenni - meglátjuk, hogy eljut-e idáig, mindenesetre az biztos, hogy egy jobb dobóforma, egy extrább időszak mondjuk a triplavonalon túlról, vagy bármi hasonló akármelyik irányba eldöntheti ezt a találkozót. 

A párharc állása: 2-2.

Denver Nuggets - Los Angeles Clippers 03:00

Itt elsőre nagyon simán nyert a Clippers, a Denver a másodikon viszont feljavult és visszavágott, ezzel okozott némi meglepetést - nagy kérdés, hogy ezt tudja-e állandósítani, vagy a Los Angeles rendezi a sorait és újra kézbe veszi a szériát. Kawhi Leonardöt egész jól fogták legutóbb, de tőle akkor sem megszokott az akkori hatékonyság, arra számíthatunk, hogy egy "lefagyás" után újraindítja magát, telepíti a frissítéseket és újra ellenállhatatlan lesz, de kérdés, hogy ez önmagában megoldja-e az egyébként nyilván esélyesebbnek számító Clippers dolgát. Az is nagy kérdés, hogy Nikola Jokics játszhat-e, hivatalosan kérdéses az állapota a csuklója miatt, de azért egy PO második körben, 1-1-nél nem szokás kiültetni a legjobb játékost, csak akkor, ha tényleg baj van. Kíváncsian várjuk, hogy Doc Riverséknek lesznek-e válaszaik a Nuggets által legutóbb feltett kérdésekre, mert az biztos, hogy ahhoz képest nagyot kell javulniuk, ha nyerni akarnak - elsősorban támadásban, Leonardtől sem férnek bele a mezőnykosár nélküli félidők, de a társaknak is be kell segíteni ennél jobban, fel kell nőniük a Denver energiaszintjére.

A párharc állása: 1-1.

A mérkőzésekhez élőképes streamek itt találhatók!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus