2-2-ről folytatódik a Raptors-Sixers és a Nuggets-Blazers is

Nagyon sok függ Joel Embiid egészégi állapotától Torontóban, Denverben pedig a Portlandnek kell bizonyítania - nézzük, hogy mit kell tudni a hajnali két találkozó előtt.

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 2:00

Az eddigiek alapján egyértelmű, hogy Joel Embiid egészsége döntheti el ezt a párharcot, amikor neki ment a játék, akkor gálázott a Philly, amikor legalább a végjátékra volt ereje, akkor is kiizzadta a győzelmet, amikor viszont a centernek minden baja volt, akkor mindkétszer a Raptors tudott győzni. Ezt tetézi a tény, hogy Greg Monroe-t már könyörtelenül szétszedi a Toronto és Embiiden kívül egyetlen érdemi magasembert sem tud igazán pályán tartani Brett Brown, ráadásul a túloldalon éppen most kapta el a fonalat Serge Ibaka, sőt, Marc Gasol és Kyle Lowry is feljebb kapcsolt - mindezek mellett a visszavett pályaelőny is növelhette a kanadaiak önbizalmát, úgyhogy abszolút ők állnak jobban jelenleg. Említsük meg, hogy náluk viszont Kawhi Leonard az, akin áll vagy bukik minden, minden idők egyik legelképesztőbb playoff-szériáját futja a Spurstől megszerzett szupersztár, de kérdés, hogy képes-e gyenge meccs nélkül, ilyen hihetetlen színvonalon végigtolni a párharcot, vagy egyszer azért kiderül, hogy ő is ember - ebben az esetben azonnal előnybe kerülhet a Sixers. Azt már kár is ecsetelni, hogy mennyire fontos ez a meccs, 2-2-nél nyilván mindennek hatványozottan nagy súlya van, a hazai pálya a Raptorst segíti, viszont ha Embiidet sikerül összerakni megint, akkor a tehetség és a tudás összességében inkább a Philly mellett szól az eddigiek alapján - tegyük hozzá azt is, hogy Pascal Siakam közel sem egészséges, az ő állapota is komoly faktor lehet. 

A párharc állása: 2-2.

Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 4:30

Itt is 2-2-re áll a párharc, azonban ebben a csatában egyelőre a Denver lehet nyugodtabb - egyrészt sikerült visszavenni a pályaelőnyt, másrészt a második meccs történelmien gyenge dobóformája és a harmadik meccs négy hosszabbítása ellenére azért inkább ők tudták érvényesíteni az akaratukat, Nikola Jokics és Jamal Murray egyelőre elöl-hátul sok a Portlandnek. A vendégeknél továbbra is Damian Lillard az, aki még nem tudott elszabadulni, Enes Kanter válla romokban van, úgyhogy bőven akad megoldandó bajuk és amíg Lillardból nem tudják kihozni az állatot, addig egy jó formában lévő Nuggets ellen nagyon nehéz helyzetben vannak - amíg Jokicsék tudnak mihez nyúlni, mélyek is és a két vezér hozni tudja az alapjátékot, addig a Portlandnél inkább a hero ball marad, ami egy nem extra Lillarddal azért nem az igazi. Meglátjuk, ha Kantert sikerül kicsit jobb állapotba hozniuk, a Nuggets pedig kevésbé lesz halálos támadásban, akkor lehet keresnivalójuk McColluméknak, de a papírforma az eddigiek alapján most inkább hazai sikert jósol.

A párharc állása: 2-2.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus