23:00-tól Kings-Nuggets a tv-ben, majd Sixers-Nets rangadó

A program viszont már 19:00-kor kezdődik egy Knicks-Blazers meccsel - mutatjuk a játéknap felvezetőjét. 

New York Knicks - Portland Trail Blazers 19:00

A Portland legutóbb óriási bravúrt mutatott be azzal, hogy a Lillard-McCollum-Nurkic-Jones-Little sor nélkül tudott nyerni Philadelphiában és összességében a hiányzói ellenére parádésan tartja magát, 3-2-re áll az idegenbeli túráján. Az említett sérültek közül viszont most már Lillardról és Jonesról is kiderült, hogy visszatérhet, úgyhogy bővül a keret és visszakapnak két meghatározó játékost, köztük a vezért, így ha a kiegészítők jó formája megmarad, akkor most is bármire képesek lehetnek. A New York nincs igazán jó passzban, de legutóbb azért nyerni tudott Chicagóban, a szezon során egyszer már Portlandben is játszott egy szoros meccset, most otthon azért nem szabad leírni - ha jól dobnak majd Barrették és Julius Randle a jobbik arcát mutatja, akkor lehet keresnivalójuk a bravúrok ellenére nyilvánvalóan megtépázott Blazersszel szemben. 

Sacramento Kings - Denver Nuggets 23:00 (Sport 1)

A Nuggets az utóbbi hetekben nagyon jól játszott, majd a San Antonio ellen megszakadt a sikersorozata, de a Jazz ellen megnyerte a rangadót a gárda, ám legutóbb megint kikapott, ezúttal a Lakerstől, méghozzá elég simán. A Kings viszont kifejezetten jó passzban van, sőt, szezonbeli legjobb formáját futja Luke Walton csapata, amely javult hátul, kicsit pontosabbá vált elöl, így pedig hatból ötöt nyert, legutóbb például a Bostont is le tudta győzni. Emiatt most sem lesz esélytelen a gárda, főleg nem hazai pályán, ráadásul nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a két csapat idén már kétszer találkozott és mindkét randevút a Sacramento húzta be. A Denvernél egyébként vannak sérültek, Murray és Campazzo játéka is kérdéses, Dozier biztosan nem lesz ott a keretben, sőt, elvileg Gary Harrisre sem számíthatnak - azért így hátvédposzton elég vékonyan lehetnek a Fox-Hield-Haliburton sor ellen. Nikola Jokicsban persze mindig lehet bízni, de Richaun Holmes nem fogja olcsón adni magát...

Orlando Magic - Chicago Bulls 01:00

A csapatok egy nappal korábban feszültek egymásnak és akkor Nik Vucsevics 43 pontos karriercsúcsával az Orlando jött ki győztesen a derbiből, de nyilván a centertől back-to-back nem elvárható ez a teljesítmény, úgyhogy érdeklődve várjuk, hogy mi történik most. A Bullsban azért van kakaó és idegenben is simán képes győzelmeket aratni, de nyilván sokat kell javulnia védekezésben ahhoz, hogy ezt be is bizonyítsa ma este. A keretekben viszont lesz változás, ugyanis a vendégeknél Lauri Markkanen vállsérülést szenvedett és ő szinte biztosan kihagyja ezt az összecsapást - meglátjuk, hogy a magas poszton amúgy is hiányos gárda így mihez kezd majd megint Vucseviccsel...

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 02:00

Ez mindenképpen kiemelt keleti rangadó lesz, hiszen a konferencia listavezetője fogadja a bajnoki címre törő harmadik helyezetett, méghozzá úgy, hogy mindkét fél egy csalódást keltő vereségből érkezik. Az egyébként remek formában lévő Sixers legutóbb meglepetésre a Portlandtől kapott ki Ben Simmons nélkül és bár az irányító most elvileg visszatérhet, de Joel Embiid játéka kérdéses (legutóbb megint megsérült) és Seth Curry sincs jó passzban - sorozatban kétszer maradt pont nélkül, most pedig betegséggel került fel a sérültlistára. Eközben a Nets back-to-backet játszik a Raptors elleni hazai bukta és a Durant-cirkusz után, a csapat MVP-jelöltje nem is lehet ott a társakkal ezen a meccsen sem, de a többiek elvileg a b2b ellenére játszani fognak, úgyhogy meglátjuk, mire mennek majd. Azért ha Embiid és Curry is játszik a Phillynél, akkor a legutóbbi vereség után inkább nekik állhat a zászló a fáradtabb, Durant nélküli, védekezésben nem túl acélos Brooklynnal szemben, de ha a hazaiak sztárcentere nem tud dominálni, akkor már fordulhat is a kocka. 

Atlanta Hawks - Toronto Raptors 02:00

A Toronto back-to-backet vív a Brooklynban bemutatott jó játék és szép győzelem után, mostanában azért összességében megint jól mozog a gárda, Pascal Siakam formája rendben van, a kisemberek közül pedig valaki mindig elő tud lépni - meglátjuk, hogy fáradtabban mire mennek Atlantában. A hazaiak egy-két jobb meccs után most megint kikaptak már sorozatban háromszor, nincsenek jó passzban, ráadásul Trae Young sérülése még mindig nem jött rendbe, erősen kérdéses a játéka, lehet, hogy nem tud pályára lépni - Hunter biztosan nem lesz még és a megszokott sérültek is hiányozni fognak. Ha nincs Young, akkor azért hazai pálya ide, pihentebb keret oda, nem ők az esélyesek, a Raptorsnál elvileg csak Anunoby sérült, a többiek bevethetőek. 

Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks 02:00

Ez egy idén megszokottá váló back-to-back második fele, a csapatok előző este ugyanitt találkoztak és akkor a repülőgép-problémák után lassabban kezdő Milwaukee végül a záró etapban érvényesíteni tudta az akaratát. A vendégek természetesen most is egyértelmű favoritok, hiszen sokkal jobb keretük van és egészen más célokért küzdenek, míg a Cleveland támadójátéka mérkőzések óta akadozik - most volt egy jó bő félidejük Drummondéknak, de ezt sem tudták végigcsinálni. Nagy kérdés, hogy tudnak-e bármit módosítani a hazaiak erre a meccsre az előzőhöz képest, ha nem és a Milwaukee megfelelő fordulatszámon fog pörögni, akkor egyértelműek az erőviszonyok. 

Houston Rockets - San Antonio Spurs 02:00

Mindkét csapat nyerte az előző meccsét, de amíg a Spurs két vereség után nem túl meggyőző játékkal valahogy leizmozta a Minnesotát, addig a Rockets keserédes győzelmet aratott: a Memphis ellen magabiztos teljesítményt nyújtva tértek vissza a sikerek útjára, viszont Christian Wood súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. A magasemberre most természetesen nem is számíthatnak, a helyén DeMarcus Cousins kaphat jóval nagyobb szerepet, míg a hátvédsorba Victor Oladipo ugyan visszatérhet, de John Wall megint nem 100%-os, úgyhogy erősen kérdéses a játéka. Gondok persze a Spursnél is vannak, Aldridge és Walker biztosan nem játszik és Murray pályára lépése is kérdéses, Rudy Gay viszont már nem szerepel a listán, ő elvileg bevethető állapotban van. 

Oklahoma City Thunder - Minnesota Timberwolves 02:00

A csapatok előző este találkoztak már ebben a csarnokban, ez is egy olyan back-to-back, mint a Cavs-Bucks, vagyis hogy 24 órán belül kétszer feszülnek egymásnak a csapatok ugyanott. Akkor D'Angelo Russell triplájával az utolsó pillanatban a Wolves elvitte a győzelmet, ami adhatott némi lökést a vendégcsapatnak, amely talán-talán elkezdett javulgatni Townsék nélkül is és bár elvileg még most sem számíthat az eddigi hiányzóira, de az OKC kerete még foghíjasabb: Gilgeous-Alexander, Dort, Maledon és Hill sem bevethető, így pedig a back-to-back is érzékenyen érintheti őket. Meglátjuk, hogy ki kezeli jobban a helyzetet, itt most tényleg bármi elképzelhető. 

Dallas Mavericks - Golden State Warriors 02:30

A felek két napja már találkoztak ebben a csarnokban és akkor a Warriors szezoncsúcsot dobott, ami a Dallas kapott pontjait tekintve is szezoncsúcsnak számított, Kelly Oubre Jr. egymaga 40 pontot termelt, a GSW alacsony szerkezete (kényszerből, de) nagyon betalált a texasiak ellen. Most pihentebbek Doncicék, illetve valószínűleg nem lepi meg őket ennyire a small-ball, úgyhogy mindenképpen lesz esélyük visszavágni, nincs sérültjük, mindenki rendben van, csak azon a múltkori védekezésen kell sokat szigorítani. A Warriorsnál nagyjából ugyanaz lehet a recept, mint akkor, főleg azért, mert nem tudnak máshova nyúlni - rohanni és triplázni kell, ha megint jól dobnak és hátul megcsinálják a fontos védekezéseket, akkor ismét lesz esélyük. 

New Orleans Pelicans - Memphis Grizzlies 03:00

A Pelicans elkapta a fonalat, előző este Indianában is nyert, összességében ötből három meccsét behúzta és éledezni látszik, kíváncsian várjuk, hogy most back-to-back mire megy a Memphisszel szemben. A vendégek zsinórban hét győzelmet arattak, de azóta egymás után kétszer is kikaptak, a védekezésük igazán egyik meccsen sem működött jól, úgyhogy ezen mindenképpen javítaniuk kell, meglátjuk, hogy sikerül-e. A hazaiak fáradtabbak, de lendületben vannak és a saját csarnokuk is segíthet rajtuk, ha a kulcsemberek (Williamson, Ball, Ingram főleg) jó napot fognak ki, akkor ismét jók lehetnek, bár a Grizzliesnél elvileg már ezen a meccsen visszatérhet Jonas Valanciunas, aki meghozhatja a csapatnak szükséges plusz lökést. Rossz hír viszont nekik, hogy Brandon Clarke megsérült és jelenleg erősen kérdéses a játéka. 

Los Angeles Lakers - Detroit Pistons 04:00

A Pistons back-to-backet játszik a sima phoenixi vereség után és most a Lakers ellen sincs több esélye a társaságnak előzetesen, sőt - a Los Angeles továbbra is remekel, parádésan védekezik és legutóbb a Denvert is leradírozta, ha ezt csak megközelíti, akkor is nagyon simán kell nyernie ezt a meccset. LeBron Jamesék egyben vannak, nincsenek sérültjeik, elvileg mindenki bevethető náluk, otthon játszhatnak, pihentebbek, úgyhogy tényleg minden mellettük szól - ráadásul múlt héten Detroitban kikaptak 107-92-re, akkor nagyon gyengék voltak, de most más helyzetben vannak és alighanem szeretnének azért visszavágni. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus