24 pontot vert a Bucksra a Clippers, megtörte rossz sorozatát a Heat

Bostonban is nyert a New Orleans, nem tudott javítani a Raptors, Russell Westbrook és James Harden is szenzációs volt - ez történt hajnalban az NBA alapszakaszában.

 

Washington Wizards - Indiana Pacers 132-124

Westbrook történelmi estje döntött. Az All-Star szünetet követően pocsék formát mutató Wizards Bradley Beal nélkül volt kénytelen pályára lépni, miután a liga legjobb pontszerzője a csapat legutóbbi mérkőzésén kisebb csípősérülést szenvedett. A várakozásoknak megfelelően jobban is kezdtek a vendégek, ám a második játékrésztől kezdve az ezúttal is tripla-dupláig jutó Russell Westbrook (35 pont, 14 lepattanó, 21 gólpassz) vezérletével a fővárosiak szép lassan átvették az irányítást. A hátvéd ráadásul az NBA történetének első olyan játékosa lett, aki minimum 35 pontot és 20 asszisztot összehozva ért el kétszámjegyű mutatót legalább három különböző statisztikai kategóriában. Mellette Rui Hachimura (26 pont, 8 lepattanó) és a kispadról érkező – a Chicagótól megszerzett, a szezon során mindössze 1,9 pontos átlaggal bíró – Chandler Hutchison (18 pont, 5 lepattanó) is remekelt, melynek eredményeképpen az utolsó öt percet egy 13-0-s futással nyitotta a Washington, ez pedig végleg megpecsételte a vendégek sorsát.

Nem volt eléggé éles a Pacers. Az elmúlt időszakban nem mutat rossz formát az Indiana, Caris LeVert visszatérése óta egyértelműen arra törekszik, hogy minél feljebb kapaszkodjon és esetleg elcsípjen egy biztos rájátszást érő helyet, ráadásul ezt igazolva legutóbbi öt mérkőzéséből négyet is megnyert. Remekül indult számukra ez a meccs is, Domantas Sabonis (35 pont, 11 lepattanó, 6 gólpassz) ezúttal is hozta a kötelezőt, ám mellette mindössze Malcolm Brogdon (26 pont, 4 lepattanó, 8 gólpassz) tudott érdemben hozzátenni, így a védő oldalon hiába játszott jól Myles Turner (11 pont, 5 lepattanó, 4 blokk), az utolsó negyedben már nem tudtak újítani, ennek pedig vereség lett a vége.

A Wizards legjobb dobói: Westrbrook 35/12, Hachimura 26, Hutchison 18/6
A Pacers legjobb dobói: Sabonis 35/3, Brogdon 26/15, Turner 11/6

Boston Celtics - New Orleans Pelicans 109-115

Fournier egy hatalmas betlivel debütált. A Celtics egy rosszabb periódust követően az előző két mérkőzését már győzelemmel abszolválta, így hazai pályán ezúttal is ők számítottak favoritnak. Jaylen Brown egy csípőprobléma miatt nem léphetett ugyan pályára, ellenben debütált az Orlandótól megszerzett Evan Fournier, mégpedig kiábrándítóan szörnyű játékkal, 32 perc alatt tíz rádobásából egy sem ment be, végül 2 lepattanóval, 2 gólpasszal és 2 labdaszerzéssel zárt. A New Orleans kis túlzással már az első félidőben eldöntötte a meccset, habár Jayson Tatum (34 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz) mindent megtett azért, hogy versenyben tartsa az övéit. Mellette Kemba Walker (23 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz) és Marcus Smart (15 pont) teljesítményei említésre méltók, bár utóbbi 0/6-ot dobott a triplavonalon kívülről. Ehhez hozzávéve Fournier játékát és a palánkok alatti súlytalanságot, nem lehetett esélye a győzelemre a világjárvány kitörése óta hazai pályán első ízben közönség – 2198 néző foglalhatott helyet a TD Gardenben – előtt játszó Bostonnak.

Zion Williamson ezúttal is remekelt. A legutóbbi négy meccséből hármat is megnyerő Pelicans nem feltartott kezekkel érkezett Massachusettsbe, remek formájukban bízva szerettek volna meglepetést okozni a Celtics otthonában is. Zion Williamson (28 pont, 8 lepattanó, 4 labdaszerzés) mellett pedig Brandon Ingram (25 pont, 9 gólpassz), Nickeil Alexander-Walker (17 pont, 7 lepattanó) és a padról érkező Josh Hart (15 pont, 15 lepattanó) is nagyszerűen játszott, minek eredményeképpen a negyedik negyed elején már tizenhét ponttal is vezettek, miután egy 14-3-s futással törték meg végképp a hazaiak ellenállását. A vége ugyan egy kissé szorosabb lett, de sokat érő győzelemmel távozhatott Bostonból a Pels.

A Celtics legjobb dobói: Tatum 34/15, Walker 23/6, Smart 15
A Pelicans legjobb dobói: Williamson 28, Ingram 25/9, Alexander-Walker 17/9

Brooklyn Nets - Minnesota Timberwolves 112-107

Már az első negyedben eldöntötte a Nets. Egyértelműen a hazaiak voltak a mérkőzés esélyesei, ráadásul három, családi okok miatt kihagyott meccset követően Kyrie Irving is visszatért – Kevin Durant és az újonnan igazolt LaMarcus Aldridge még nem lehetett ott a parketten -, nem is rosszul, hisz 27 ponttal és 7 lepattanóval zárt. James Harden (38 pont, 11 lepattanó, 13 gólpassz) összehozott egy újabb tripla-duplát, de Bruce Brown, DeAndre Jordan és Jeff Green is eljutott tíz pontig. Az első tizenkét percet – melyben 70%-os pontossággal dobtak mezőnyből - 37-25 arányban nyerték meg, így már itt a javukra billent a mérkőzés, a megint nagyot játszó Harden pedig csak a fordulás után kapcsolt rá igazán, így a végén még azt is megengedhették maguknak, hogy egy kissé kiengedjenek, és hagyják a vendégeket az eredményt kozmetikázni.

Karl-Anthony Towns játékára ez alkalommal sem lehetett panasz. Óriási bravúr lett volna, ha ezt a parolát nem a Brooklyn nyeri meg, habár a Minnesota alkalmanként meg-megmutatja, hogy ennél azért több van bennük, két játékossal azonban nem lehet csodát tenni a mai NBA-ben. Karl-Anthony Towns (31 pont, 12 lepattanó, 5 gólpassz) remekül játszott és a 0/7-es triplamutatójától eltekintve Anthony Edwards (23 pont, 10 lepattanó) is ponterősnek bizonyult, sőt Jaden McDaniels (13 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz, 4 blokk) is igyekezett a segítségükre sietni. Malik Beasley (3/12 mezőnyből) és Ricky Rubio (2/7 mezőnyből) duója ellenben adós maradt a jó játékkal, így tizenegy győzelme mellett már a harmincötödik vereségét könyvelhette el a Timberwolves, amely jelenleg a liga legrosszabb mérlege.

A Nets legjobb dobói: Harden 38/12, Irving 27/6, Green 10/6, Brown 10, Jordan 10
A Timberwolves legjobb dobói: Towns 31/12, Edwards 23, McDaniels 13/9

New York Knicks - Miami Heat 88-98

A Heat jött ki jobban a brusztolásból. Mostanában mindkét csapat stílusa a komoly támadójáték és tűzerő nélküli kőkemény védekezés, így most ez a mérkőzés kicsit a kilencvenes évek playoff-csatáira emlékeztetett - lassan, sok hibával, de nagyon fizikálisan játszottak a felek. Az első félidőben ez a New Yorknak feküdt jobban, a Heat 33%-kal dobott a nagyszünetig, úgyhogy a hazaiak vezettek, ám a fordulás után Jimmy Butler felpörgette csapatát: a Miami vezére egymaga 14 pontot szórt a harmadik negyedben, a floridaiak pedig az addigi 36-hoz csak itt 39-et tettek hozzá, úgyhogy természetesen megfordították a derbit. Az ekkor kiharcolt tíz pont feletti előnyükből egyszer még szorosabb lett a helyzet, de a hajrában megint a vendégek voltak pontosabbak, így végül nagyon értékes győzelmet arattak - hat vereség után nyertek újra, méghozzá egy közvetlen rivális otthonában, úgyhogy ez már nagyon rájuk fért. 

Ehhez még kicsit javulni kell. A Knicksnél többen is elmondták, hogy playoff-szagú mérkőzést játszottak és szeretnének sok ilyet megtapasztalni, de itt kell megemlítenünk, hogy ha ez playoff-csata volt, akkor a Heat playoff-rutinja döntött: a New York végig csak erőlködött, míg a Miami egyszer, egy negyedre képes volt több fokozattal feljebb kapcsolni, amivel elvitte a győzelmet. A hazaiak végül 41%-os mezőnymutatóval, 28%-os triplázással és 60%-os büntetőzéssel zártak, a lepattanózást is elvesztették, csapatszinten összesen 15 gólpasszt osztottak szét, úgyhogy hiába a nagyon szigorú védekezés, az ilyen meccsek megnyeréséhez is kellenek a pontok, amikkel most adósak maradtak Randle-ék. A záró etapban voltak még felvillanásaik, volt egy nagyobb futásuk, de ezzel már csak közelíteni tudtak, igazán nagy veszélyt jelenteni nem, úgyhogy következőleg Minnesotában javíthatnak.

A Knicks legjobb dobói: Randle 22/9, Rose 16/9, Quickley 12/6
A Heat legjobb dobói: Butler 27, Adebayo 20, Herro 18/12

Detroit Pistons - Toronto Raptors 118-104

Simán nyert a Detroit. Némi meglepetésre minden erőlködés nélkül gyűrte le a keleti sereghajtó a Torontót, a hazaiaknál olyanok villogtak, mint Saddiq Bey (19 pont, 5/7 tripla), Hamidou Diallo (19 pont, 10 lepattanó, 2 blokk), vagy éppen a másik újonc, Saben Lee, aki 19 pontjából 14-et az első félidőben dobott - azonban ilyen kerettel is gond nélkül hozták a győzelmet. A Pistons nagyon hamar meg is tudott lépni, az első negyedet rögtön nyolc ponttal nyerte a gárda, aztán a második játékrész elején rögtön futott egy 11-0-t, onnantól pedig nem volt kérdés, nem forgott veszélyben a sikere - a nagyszünetben 16 pont volt közte, később 23 is lett a távolság, kényelmesen menedzselte a helyzetet Dwane Casey legénysége. Végül a kiegyensúlyozottság jegyében 65 (!) pont érkezett a kispadról, mindenki sokat tudott hozzátenni és a 30 perces határt egyedül Bey kerülte el - úgy nyertek, hogy még pihenhettek is, ez a konferencia utolsó helyezettjétől azért nem szokványos...

Még mindig nincs vége. Ugyan már Kyle Lowry is visszatért, de így is teljesen esélytelenül kapott ki a Toronto, iszonyatosan mélyen van most Nick Nurse legénysége, egyelőre nincs vége a hullámvölgynek. A kezdőben mindenki elérte a tíz pontot, de extrát senki sem játszott, a kispad teljesen üresnek bizonyult, a csapatvédekezés még ezt a Detroitot sem tudta lelassítani és folyamatosan nyílt az olló, az egész mérkőzés során "alul" voltak a vendégek. Nurse szerint frusztráló a rengeteg problémájuk, mindenesetre az utóbbi tizenhárom meccsükből tizenkettedszer kaptak ki és egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a PO-t illetően.

A Pistons legjobb dobói: Bey 19/15, Lee 19/6, Diallo 19/3
A Raptors legjobb dobói: VanVleet 22/12, Anunoby 19/9, Trent Jr. 15/9

Houston Rockets - Memphis Grizzlies 110-120

Megint sokáig harcolt a Rockets. Az utóbbi mérkőzéseken azért érezni a változást a Houstonnál, a texasiakban sokkal több tartás van, mint korábban és ezt ezen a találkozón is láthattuk: a hazaiak voltak 10 pont feletti előnyben is a meccs folyamán és még a záró etap elején is ők jártak előrébb egy egységgel. A rövid rotáció azonban most sem bírta a végét, a negyedik negyedben megfordult a képlet és hiába a nemrég megszerzett Kelly Olynyk (25 pont, 9 lepattanó), valamint Jae'Sean Tate (24 pont, 7 lepattanó) remek estéje, egyszerűen elfogyott az erő - a Memphis egy újabb (nem az első) futással fordított, a hazaiak pedig onnantól már csak rohantak az eredmény után. Sokáig így is volt még esélyük, de nem tudtak elég jól védekezni ebben az időszakban, sorra kapták a kosarakat, így újabb vereséget szenvedtek - ez persze papírformának számít, de tény, hogy mostanában azért nem lehet őket csak úgy leírni, ezt most is bizonyították.

Behúzta a Memphis. A vendégek összességében jó formában érkeztek meg erre a kötelezőnek tűnő mérkőzésre és bár a vártnál nehezebben hozták a győzelmet, de végül csak megoldották a feladatot. Jonas Valanciunas benti játéka most is megadta az alapot (30 pont, 15 lepattanó, 13/18 mezőnyből) és a kispadról is komoly segítség érkezett, a Melton-Bane duó kereken 40 pontot és 7/12 triplát tett hozzá, úgyhogy csapatszinten 54%-kal dobtak mezőnyből és 30 gólpassz fölé jutottak. A kérdés az volt, hogy védekezésben mikor tudják magukat összeszedni és ez a negyedik negyedben történt meg, ott tudták igazán megfékezni az addigra kicsit elfáradó Houstont, úgyhogy átvették az irányítást és a vezetést is - 110-106 után aztán két fontos Valanciunas-kosárral már olyan előnybe kerültek, ahonnan nem volt visszaút. Kellett is nekik ez a siker, hiszen az előző kettő és a következő egy mérkőzésükön is a Jazz az ellenfelük...

A Rockets legjobb dobói: Olynyk 25, Tate 24/9, Augustin 13/6
A Grizzlies legjobb dobói: Valanciunas 30, Melton 23/12, Brooks 17/6

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 106-127

Donciccsal a győzelem is visszatért. Ismét játékra jelentkezett a Dallas vezére, Luka Doncic, aki azonnal hozta is a tőle elvárt "szakmai minimumot": 25 ponttal, 9/17 jó dobással és 7 gólpasszal zárta az estét úgy, hogy alig 28 percet töltött a pályán. Vele együtt két meccs után a győzelem is megérkezett a csapathoz, Doncic könnyed játéka mellett Kristaps Porzingis (20 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz 27 perc alatt) és Tim Hardaway Jr. (19 pont, 6/10 dobás 21 perc alatt) is nagyon hatékonyan kosárlabdázott, csapatszinten 53%-kal tüzeltek mezőnyből és a 30 gólpasszra jutó 9 eladott labda is jól mutat - a kilenc ponttal nyert első negyedet követően végig kézben tartották a dolgokat és nagyobb gondok nélkül nyerték meg a mérkőzést. Rick Carlisle vezetőedző szerint a második félidő már olyan volt, amilyennek lennie kellett, ott a védekezésük is hozta a szükséges színvonalat, úgyhogy elégedett, következőleg Bostonban viszont ennél is több kell majd. 

Ennyit lehet várni a Thundertől. Gilgeous-Alexander, Dort és Bazley révén három kezdőjátékosát is nélkülöznie kellett a hazai csapatnak, akik amúgy is más célokért küzdenek, mint a Dallas, úgyhogy nagyjából a papírforma érvényesült ezen a találkozón. Az első félidőben azért így is tartotta magát a társaság, a második negyedben 39 pontot szerzett, úgyhogy látótávolságon belül maradt, de aztán a fordulás után elfogyott a tűzerő és már nem tudták tartani a lépést. Meglepetés nem történt, részsikereknek örülhetnek, a fiatal Pokusevski 21 pontjának, Moses Brown villanásainak, vagy a nemrég megszerzett Tony Bradley hasznos szűk negyedórájának - a szezon hátralévő részében ők az építkezéssel fognak foglalkozni, most ezek számítanak.

A Thunder legjobb dobói: Pokusevski 21/9, Mykhailiuk 16/6, Maledon 14/3
A Mavericks legjobb dobói: Doncic 25/12, Porzingis 20/6, Hardaway Jr. 19/9

San Antonio Spurs - Sacramento Kings 115-132

Nincs megállás. Újabb parádés teljesítményt láthattunk a nagy formában lévő Sacramentótól, Luke Walton alakulata megint szenzációs támadójátékot produkált és ismét nagyon fontos győzelmet aratott, ezúttal egy közvetlen rivális otthonában. A vendégek igazán a 41-29-re megnyert második negyedben vették a kezükbe a dolgokat, összességében 56%-kal dobtak mezőnyből, 50%-kal tripláztak és mindössze hét labdát adtak el, rendkívül pontosan kosárlabdáztak - ennek köszönhetően az említett második negyedtől kezdve végig vezettek is, 19 pont volt a legnagyobb előnyük. Egyénileg De'Aaron Fox (24 pont, 5 gólpassz) és Tyrese Haliburton (15 pont, 10 gólpassz) párosa most sem okozott csalódást, Richaun Holmes is hozta magát (23 pont, 12 lepattanó, 3 blokk), a Hield-Barnes páros 8/13, a padról érkező Davis-Harkless duó pedig 6/9 triplával szólt hozzá, úgyhogy minden a helyén volt. Az együttes sorozatban ötödik győzelmét húzta be és a sikerszéria alatt átlagosan 11 ponttal jobb ellenfeleinél, úgyhogy most tényleg playoff-formában van - a felek holnap újra találkoznak ugyanitt, meglátjuk, hogy tudnak-e ismételni Foxék. 

Nem jó a Spurs. A legutóbbi szép győzelem után most ismét visszaesett a korábbi szintjére a Spurs, Gregg Popovich pedig főleg a védekezéssel volt elégedetlen, azon belül is a leindítások elleni játékukkal - hagyták, hogy átrohanjon rajtuk a gyorsan játszó Kings, ez pedig nem férhet bele. Nem is fért, bennük nincs annyi tűzerő, hogy nyerni tudjanak 132 kapott ponttal, hiába Murray (23 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz), DeRozan (17 pont, 8 gólpassz), vagy Pöltl (17 pont, 11 lepattanó, 3 blokk) jó számai, a Sacramento nemes egyszerűséggel túldobta őket. A texasiak ezzel a vereséggel ismét csak nyolcadikak Nyugaton, ráadásul hátulról hárman is igyekeznek zárkózni rájuk, úgyhogy kapaszkodniuk kell és jó lenne legközelebb visszavágni a Kingsnek. 

A Spurs legjobb dobói: Murray 23/3, White 19/9, DeRozan 17, Pöltl 17
A Kings legjobb dobói: Fox 24/6, Holmes 23, Hield 20/15

Utah Jazz - Cleveland Cavaliers 114-75

Nem lehetett kérdés. A ligaelső jó passzban várhatta ezt a találkozót, az utóbbi meccsein magabiztos, illetve eredményes játékkal hozta a győzelmeket és ezen a derbin sem lehetett kérdés, hogy melyik a jobb csapat. A hazaiak végig figyeltek a védekezésükre és csak az utolsó negyedben engedték ellenfelüket 18 pont fölé, közben pedig elöl erőlködés nélkül dobálták a kosarakat: végül 19 hármast süllyesztettek el, a nagyszünetben már húsz egység körüli fórban voltak, de vezettek 41-gyel is később. A kiütés egyik előnye a felszabaduló idő volt, Donovan Mitchellék bőven pihenhettek és a megszokottnál kevesebb percet kellett a pályán tölteniük, úgyhogy minden tökéletesen alakult számukra - megerősítették első helyüket a tabellán, most pedig ismét azzal a Memphisszel találkoznak, amelyet az elmúlt napokban kétszer is legyőztek. Ami pedig a Clevelandet illeti: a Kings majdnem legyőzése után ezúttal nem volt esélye a társaságnak, a vendégek 35%-kal dobtak mezőnyből és 20%-kal tripláztak, nagyon hamar eldőlt, hogy itt csak a konkrét végeredmény lehet kérdés, nem a győztes kiléte. 

A Jazz legjobb dobói: Mitchell 19/12, Gobert 18, Conley 18/9
A Cavaliers legjobb dobói: Sexton 20, Garland 18/6, Wade 7/3

Golden State Warriors - Chicago Bulls 116-102

Curry visszatért, nyert is a Warriors. Steve Kerr, a GSW vezetőedzője már nagyon várta vissza Steph Curryt, a csapat vezére pedig nem is okozott csalódást: ez volt az első meccse szűk két hét után és rögtön 32 ponttal, hat triplával, valamint hat gólpasszal vezette győzelemre bukdácsoló csapatát. Curry saját bevallása szerint még egyáltalán nem 100%-os, most is fájdalmai voltak, de együtt élt ezzel, mert a csapatnak szüksége volt rá, az ő jelenlétére, játékára, magabiztosságára, ami a többiekre is átragadt - már az első negyedben bevert három látványos triplát és 13 pontot, Kerr szerint a gárda egész dinamikája megváltozott attól, hogy játszott az irányító. Ezt sikerült győzelemre váltaniuk, a félidei ötpontos előnyüket növelték a fordulás után és 18 egységgel is vezettek később, ahogy egyre magabiztosabbá váltak - most Draymond Green is jobban érezte a ritmust, a Wiggins-Oubre páros is hozzá tudott tenni, James Wisemannek is voltak villanásai, a negyedik negyedben pedig már nem forgott veszélyben a győzelmük. Nagyon kellett már ez nekik, hogy harcban maradjanak a playoffért, viszont viszont egy hárommeccses keleti túrára indulnak, ott is nagy szükségük lesz Curryre. 

Mi van LaVine-nel? A Chicago vezére kérdés nélkül Zach LaVine még akkor is, amikor vereséget szenvednek, nem véletlenül ütötte meg idén az All-Star szintet, de az utóbbi két mérkőzésen teljességgel elveszett, mióta egy másik All-Star, Nik Vucsevics is megérkezett mellé. A center számai most is rendben voltak (21 pont, 9 lepattanó, 6 gólpassz, 9/13 mezőnyből 27 perc alatt), az irányító viszont nem találta önmagát, 16 dobásból erőlködött össze 12 pontot és szervezni sem tudott, nagyon nem működött az elképzelt játék. Voltak jobb időszakaik, de a tripláik nem ültek, a labdára nem tudtak vigyázni, ráadásul a magasabb szerkezet sem igazán jött be (Young és Williams is kezdett Vucsevics mellett) sem a spacinget, sem a védekezést tekintve. Lesz még itt munka bőven, a playoff-harc viszont most, aktuálisan zajlik, úgyhogy túl sok idejük nincs rá...

A Warriors legjobb dobói: Curry 32/18, Wiggins 21/9, Oubre Jr. 18
A Bulls legjobb dobói: Vucsevics 21, Williams 14, Satoransky 14/3

Los Angeles Clippers - Milwaukee Bucks 129-105

Ez már egy veszélyes Clippers. Az utóbbi mérkőzéseken már a tudásának megfelelő játékot és eredményeket hoz a Los Angeles, ezt pedig a Sixers után a Bucks legyőzésével is nyomatékosította, ráadásul ezúttal tulajdonképpen teljesen simán verte meg a keleti harmadik helyezettet. A hazaiak ezúttal is rendkívül agresszív, fizikális védekezést raktak fel a pályára, amelynek köszönhetően végig limitálták a Milwaukee játékát, közben pedig a túloldalon mindenki hozzátett: négyen is elérték náluk a húszpontos határt annak ellenére, hogy Paul George, Rajon Rondo, Pat Beverley és Serge Ibaka sem játszott. Az előlépő Jackson-Kennard hátvédpár viszont nagyon élt, 9/12 triplát bombáztak be, Marcus Morris 25 ponttal és 4/7 hármassal jelentkezett, Kawhi Leonard pedig vezérként húzta a többieket (23 pont, 9 lepattanó, 8 gólpassz), úgyhogy fel sem tűnt például George hiánya. Az első negyedben még azért voltak gondjaik, ott 10 pont feletti hátrányba kerültek, de ezt követően teljes mértékben az ő akaratuk érvényesült: a nagyszünetben már ők vezettek, a harmadik negyedben növelték az előnyüket, a záró etapban pedig további 14 pontot tettek közé és egyértelművé tették a sikerüket. Természetesen Leonard és Tyronn Lue vezetőedző is elégedetten értékelt, szerintük mostanra lett meg a csapat megfelelő mentalitása, ami hozza is az eredményeket - lendületben vannak, sorozatban hatodszor nyertek, most az Orlando lehet a következő áldozat. 

Nem volt elég jó a Bucks. A legutóbbi pihenő után most minden fontosabb játékos visszatérhetett a Milwaukee-nál, Giannis Antetokounmpo (32 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz), Khris Middleton (15 pont, 3 gólpassz) és Jrue Holiday (24 pont, 7 gólpassz) is rendelkezésre állt, de mégsem működött igazán a játékuk. Elvesztették a lepattanózást 46-32-re, kizárták őket a támadópattanók alól, kikaptak a festékben és 25-6-ra maradtak alul a második esélyből szerzett pontok tekintetében, fontos dolgokban verte őkeg meg a Clippers - ezeket nem tudták mivel ellensúlyozni, nagyon döcögött a támadójáték, közben pedig Leonardék úgy dobták szét őket, ahogy akarták. Az eredmény sokáig így is szoros volt a jó kezdésüknek köszönhetően, de a negyedik negyedre teljesen szétestek, ott Kennard egymaga négy, a Los Angeles pedig összesen nyolc hármast bombázott be, ami miatt szétnyílt az olló - sorozatban harmadszor kaptak ki, erre a meccsükre most finoman szólva nem lehetnek büszkék. 

A Clippers legjobb dobói: Morris 25/12, Leonard 23, Kennard 21/15
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 32/6, Holiday 24/9, Middleton 15/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus