26-tal verte a Milwaukee-t a Heat, fontos győzelem a Sunstól

Győzni tudott a Boston, a Minnesota, az OKC és a Lakers is: ez történt hajnalban az NBA alapszakaszában.

Milwaukee Bucks - Miami Heat 97-123

Minden bejött a tartalékos Heatnek. Butler, Rozier és Richardson sem lépett pályára a vendégeknél, ennek ellenére úgy játszott a gárda, hogy szinte mindent jól csinált, így valósággal megsemmisítette a Milwaukee-t. Már az első negyedben beszórt 40 pontot Erik Spoelstra csapata, nagy kedvvel, sok mozgással, jó dobóformával támadott, a nagyszünetben már 17 egységgel vezetett, de a fordulás után sem vett vissza, ahúsz pont fölé növelte a különbséget, de volt közte 31 is a javára. A Bucks egy másodpercig sem vezetett az este folyamán, végig a Heat dominált, amelyben Bam Adebayo szervezett, és így idei második tripla-dupláját könyvelhette el (16 pont, 12 lepattanó, 11 gólpassz), a kezdőbe kerülő Duncan Robinson 23 pontot és 6/9 triplát bombázott be, míg a szintén a kezdőben helyet kapó Nikola Jovics 24 ponttal karriercsúcsot dobott 5/8 triplával és 7 lepattanóval, de melléjük a padról 19 ponttal és 5/7 hármassal beszállt Kevin Love is. Jól mozgott még Tyler Herro és Jaime Jaquez Jr. is, úgyhogy összességében 19 távolit küldtek a gyűrűbe 47,5%-os hatékonysággal, volt 34 gólpasszuk, és a Boston elleni szoros vereség után szétdobták a Milwaukee-t, ami Butler nélkül komoly eredménynek számít.

Összeomlott a Bucks. Előző este a Denver elleni rangadót nyerte meg magabiztos játékkal Doc Rivers csapata, ez azonban vélhetően túl sokat vett ki a játékosokból, mert a back-to-back második felén nem is emlékezetettek arra a társaságra. Pedig Khris Middletont leszámítva minden fontos játékosuk ott volt a pályán, de olyan furcsaságok történtek meg velük, mint hogy például Giannis Antetokounmpo büntetőkísérlet nélkül hozta le a találkozót, míg Damian Lillard egy ötperces megőrülést leszámítva szinte el sem találta a berendezést. Rivers úgy fogalmazott, hogy vannak ilyen esték, a Heat most mindenben sokkal gyorsabb volt náluk, és bár a védekezésük elég gyengére sikerült, de támadásban még azt is alulmúlták - nem aggódik, egy pihenő után összeszedik magukat.

A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 23/3, Lillard 16/6, Beasley 16/12, Portis 16/6
A Heat legjobb dobói: Jovics 24/15, D. Robinson 23/18, Herro 19/9, Love 19/15

 

Phoenix Suns - Sacramento Kings 130-125

Látványos meccset húzott be a végén a Suns. Potyogtak a kosarak az este során, végig szorosan alakult a küzdelem, és bár hol egyik, hol másik csapat tudott kicsit meglógni, de olyan iramban játszottak a felek, hogy például a Kings 11 pontos előnye sem jelentett sokat. A Phoenix a negyedik negyedben összekapta magát és ellépett kilenc egységgel, de a Sacto is tudott válaszolni, 108-108 után pedig már nem alakultak ki nagy különbségek. A vendégek 115-116-nál, nem egészen három perccel az órán vezettek utoljára, ott Devin Booker két clutch tempójával és Royce O'Neaie triplájával fordított a Phoenix, de 20 másodperccel a vége előtt még mindig csak 124-123 állt az eredményjelzőn. Booker keze azonban nem remegett meg, 4/5 büntetőt süllyesztett el a legfontosabb pillanatokban, ráadásul az egy kihagyott után Josh Okogie visszaszedte a támadópattanót, így Booker úgy dobott négy pontot, hogy a Sactónál nem is volt közben a labda. Ez döntőnek bizonyult, a végeredményt aztán Grayson Allen büntetői állították be, úgyhogy nagy csatában, a clutch végjátékban egy hajszállal pontosabbnak bizonyulva tudta megnyerni az éles ki-ki meccset a Phoenix.

Fox 40 pontja sem lett elég, Beal megsérült. Több jó egyéni teljesítményt is kiemelhetünk mindkét oldalon, a legtöbb pontot például De'Aaron Fox jegyezte: a Kings irányítója kerek 40-et szórt 9 lepattanóval és 6 gólpasszal, de egyrészt volt 6 eladott labdája, másrészt csak 14/31-et dobott mezőnyből, nem volt túl hatékony. Mellette Domantas Sabonis még nagyobbat játszott (35 pont, 18 lepattanó, 12 gólpassz, 3 blokk, 14/22 mezőnyből) és ő volt a Sacto legjobbja, vezére, de Malik Monk (22 pont, 6 gólpassz) is próbálta kiegészíteni az ő produkciójukat. A Sunsnál Kevin Durant (28 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz), Devin Booker (25 pont, 9 gólpassz) és a padról beszálló Eric Gordon (23 pont, 4/9 tripla) vitte a prímet, de Grayson Allen is beszórt 19 pontot, támadásban elveszett viszont Jusuf Nurkic, Bradley Beal pedig alig öt percet tölthetett csak a parketten: a bal combhajlítóját húzta meg az első negyedben, és nem tudott később visszatérni.

A Suns legjobb dobói: Durant 28/6, Booker 25, Gordon 23/12
A Kings legjobb dobói: Fox 40/15, Sabonis 35, Monk 22

 

Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves 109-121

Edwards megszórta magát. Tegnap a Clippers otthonában nyert kiemelt rangadót a Minnesota, de most a back-to-back második felén sem hibázott a nyugati listavezető: ha nem is gáláztak a vendégek, de egy jó negyedik negyeddel hozni tudták a kötelezőt Portlandben. Ennek alapját Anthony Edwards újabb remeklése adta meg, a Wolves vezére 41 pontot dobott 16/27-es mezőnyözéssel és 4/8 triplával, egyértelműen ő vette a hátára a gárdát támadásban, és bár a padról 5/6 triplát jegyzett Nick Alexander-Walker, de a többieken azért érződött a fáradtság. A 12 ponttal megnyert első negyed után fogyott is az energia, közelített a Blazers, méghozzá annyira, hogy a negyedik játékrészt már csak egypontos előnnyel kezdhette meg a Minny, de ott Alexander-Walker egymaga négy triplát süllyesztett el, a Wolves pedig lerohanta ellenfelét - egy 32-10-es (!) futást vágott ki a gárda, amellyel eldöntötte a küzdelmet. A záró etapot így összességében ledominálták Townsék, a Blazersnél pedig ugyan Deandre Ayton és Anfernee Simons is igyekezett, de ennél tovább nem tudtak kellemetlenkedni, nem tudták borítani a papírformát. Érdekesség egyébként, hogy egészen a bemelegítésig úgy volt, hogy Edwards nem is játszik egy térdprobléma miatt, de aztán úgy volt vele, hogy megpróbálja - és milyen jól tette...

A Trail Blazers legjobb dobói: Ayton 22, Simons 20/12, Banton 16/3
A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 41/12, Alexander-Walker 18/15, Towns 13/3

 

Los Angeles Lakers - Detroit Pistons 125-111

Papírforma. Kötelező volt nyernie a Lakersnek, és az arany-lilák meg is oldották a feladatot: a tíz ponttal nyert első negyed után a nagyszünetben már 23 egységgel vezettek, onnantól csak az volt a feladatuk, hogy ne engedjenek túl nagy futást a Pistonsnak, és okosan lemenedzseljék az estét. Ezt megtették, végül 28-32 percet játszottak a főbb játékosok, a kezdőben mindenki dobott legalább 15 pontot, LeBron James (25 pont, 8 gólpassz) és Anthony Davis (20 pont, 14 lepattanó, 6 blokk) pedig külön is említést érdemel. A Pistonsnak nem volt sok köze az estéhez, csak a totális kiütést próbálták elkerülni a második félidőben, ezt megtették, ennél többet most nem remélhettek. A Lakers az utóbbi hat meccséből ötödször tudott nyerni, és két mérkőzésre megközelítette a Sacramentót, úgyhogy lendületbe jött az All-Star szünet előtt.

A Lakers legjobb dobói: James 25/9, Russell 21/12, Davis 20/3
A Pistons legjobb dobói: Thompson 19/3, Wiseman 18, Ivey 15/3

 

Brooklyn Nets – Boston Celtics 110–118

Magabiztos volt a Celtics. Kötelező győzelemre készült Brooklynban a Boston és nem csak azért, mert a saját konferenciája mellett az egész ligát vezeti, hanem azért is, mivel a Nets már teljesen elvesztette a fonalat, immár a playin-helyktől is elbúcsúzott. Ennek megfelelően alakult a meccs képe, végig Joe Mazzulla csapata irányított, melyben ismét klasszis teljesítményt nyújtott Jayson Tatum (41 pont, 14 lepattanó, 5 gólpassz), aki már a nagyszünetre átlépte a harminc dobott pontos határt. Mellette Jaylen Brown (19 pont, 4 lepattanó), Derrick White (16 pont), valamint a Kristaps Porzingist remekül helyettesítő Al Horford (16 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) is hozta a kötelezőt, így a házigazda csak futott az eredmény után. Mikal Bridges (27 pont) és Cam Thomas (26 pont, 4 gólpassz) párosa próbált ugyan színt vinni a hazaiak játékába, ám szorosabbá már csak akkor tudták tenni az eredményt, amikor a vendég mester leültette a legjobbjait.

A Nets legjobb dobói: Bridges 27/9, Thomas 26/12, Walker IV. 15/9
A Celtics legjobb dobói: Tatum 41/15, Brown 19/3, White 16/9, Horford 16/6


Orlando Magic – Oklahoma City Thunder 113–127

Lassan melegedett bele az OKC. Bár a Magic ötből négy sikerrel a háta mögött fogadta a Thundert, ennek ellenére nem a hazaiak számítottak a meccs esélyesének, hiszen az OKC hatalmas harcban van a Minnesotával a nyugati első helyért, így Floridából is el kellett hoznia a győzelmet. Az Orlando azért próbálta borítani a papírformát, Paolo Banchero (23 pont, 6 lepattanó, 10 gólpassz), Wendell Carter Jr. (22 pont, 6 lepattanó) és Jalen Suggs (17 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz) vezetésével már az első negyed derekára felépített egy bő tíz pontos előnyt, amit azonban nem tudott a csapat megtartani, így a második játékrésztől már az Oklahoma City akarata érvényesült. Kiválóan játszott ugyanis Jalen Williams (33 pont) és Shai Gilgeous-Alexander (32 pont, 5 gólpassz) párosa, amire egyszerűen nem volt válasza Jamahl Mosley egyletének. Döntő faktornak bizonyult a harmadik negyed azon szűk öt perce, amikor SGA egymaga tizenhárom pontot rámolt be, így hiába küzdött nagyot a Magic, végül az Oklahoma ünnepelhetett.

A Magic legjobb dobói: Banchero 23, Carter Jr. 22/3, Suggs 17/12
A Thunder legjobb dobói: Jal. Williams 33/9, Gilgeous-Alexander 32/3, Holmgren 13/3

 

Az alapszakasz tabellája itt megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus