40 ponttal nyert Seattle-ben a Clippers, győzött a GSW

A tartalékos Los Angeles egy izraeli csapat ellen kezdte meg az előszezont, míg a Warriors a Washingtonnal találkozott Japánban. 

 

Washington Wizards - Golden State Warriors 87-96

Azt kaptuk, amit várhattunk. Nem okozott meglepetést a mérkőzés, az első előszezon-meccs soha nem szólt és soha nem is fog a minőségi kosárlabdáról szólni, ehhez most is tökéletesen tartották magukat a felek. A Japánban rendezett, inkább bemutatónak tűnő találkozón egyik fél sem igazán akart érdemi védekezést bemutatni, sok volt a könnyelmű megoldás és ami leginkább világossá vált: sem a koncentráció, sem a fizikai állapot nem olyan még a csapatoknál, hogy abból komoly teljesítmény szülessen. Az egyszerű játékok mellett ezt főleg a pocsék dobóformából lehetett leszűrni: a Warriors sokáig 30% alatt célzott mezőnyből, végül 38,7%-ig tornázta fel a mutatóját, míg a Wizards 37,3%-kal zárt. A két együttes összesen, közös erővel 13/59 triplát küldött a gyűrűbe, ráadásul a GSW kilenc, míg a Washington tizenegy büntetőt is elhibázott - ehhez képest a fővárosiak 12, illetve a címvédő 16 eladott labdája nem is számít rossz adatnak. A Golden State összességében azért szinte végig vezetett, 12-10 után már csak egyszer, 29-30-nál állt jobban a Wizards, egyébként a GSW diktálta az iramot, de tíz pontnál sosem volt nagyobb a különbség. Sok dologban egálkörüli teljesítményt hoztak a felek, talán az 59-42-es lepattanózás az, amiben most jobb volt a Warriros, de elsőre túl sok mindent azért nem tudhattunk meg egyik csapatról sem.

Wiseman emelkedett ki. A Warriorsnál 13-19 percet játszottak a kezdők, de Steph Curry 1/7-et, Jordan Poole 1/9-et, Andrew Wiggins 1/8-at dobott mezőnyből és Draymond Green, valamint Kevon Looney is érezhetően lötyögős üzemmódban pattogtatott, míg Klay Thompson pályára sem lépett. A cserék kicsit stabilizálták a dolgokat a bajnoknál, a friss igazolás Donte DiVincenzo 9 ponttal, 7 lepattanóval és 2/3 triplával jelentkezett, de csak egy embert emelhetünk ki: a súlyos sérülésből visszatérő, az egész előző szezont kihagyó James Wisemanen látszott leginkább, hogy szeretne bizonyítani. A magasember 24 perc alatt 20 pontjával kiemelkedett a mezőnyből, 8/11-et dobott mezőnyből, leszedett 8 lepattanót, volt egy gyors blokkja és vele a parketten +14-ben volt a GSW - ő volt a találkozó legjobbja. A Washingtonnál a hazai közönség előtt játszó Rui Hachimura jutott tíz pont fölé (13-ig jutott 9 lepattanó mellett 25 perc alatt) és náluk 18-25 percet kapott az első sor, de itt is ugyanaz a rozsda volt megfigyelhető, mint az ellenfélnél - Kristaps Porzingis ellopott négy labdát, de 0/6-ot dobott távolról, míg Bradley Beal kilenc pontot tett hozzá. Említsük meg a Denvertől megszerzett Monte Morrist, aki 18 perc alatt 9 pontot és 5 gólpasszt jegyzett, próbálta összefogni a gárdát, de a padról beszálló Gibson-Gafford magasember-páros is mutatott biztató jeleket. 

A Wizards legjobb dobói: Hachimura 13, Morris 9/3, Beal 9/3
A Warriors legjobb dobói: Wiseman 20, DiVincenzo 9/6, Rollins 8

 

Los Angeles Clippers - Maccabi Ra'anana 121-81

Ez még csak a Clippers B volt. Kawhi Leonard, Paul George, John Wall, Ivica Zubac, Norman Powell, Reggie Jackson és Nic Batum sem lépett pályára a hazaiaknál, így egyelőre csak B kerettel állt ki Tyronn Lue alakulata. Ennek ellenére nem volt kérdés, a Los Angeles-iek 37-16-ra nyerték az első negyedet, a nagyszünetben 65-30-ra vezettek, de később még tovább nyílt az olló, volt közte 41 pont is az este folyamán. Luke Kennard bevert 4/5 triplát, Marcus Morris 10 pontot és 4 lepattanót jegyzett 14 perc alatt, Jason Preston szétosztott 10 gólpasszt, a nyáron megszerzett center, Moses Brown pedig ficánkolt: 14 ponttal és 13 lepattanóval jelentkezett. Voltak még biztató teljesítmények a cseréktől és összességében a 23 eladott labda, valamint a 13 kihagyott büntető sem okozott döccenőket. A játék nagyon gyors, rohanós volt az este jelentős részében, a minőség pedig hagyott kívánnivalót maga után, de a foglalkozás elérte a célját: az izraeli másodosztályú csapat örök élményt kapott, a helyszín pedig az ismét NBA-együttesért ácsingózó Seattle városa volt a helyiek nagy örömére.

A Clippers legjobb dobói: Kennard 16/12, Brown 14, Diabate 14, Devoe 14/6
A Maccabi legjobb dobói: Morse 20, Siggers 15/6, Griffin 8, Weber 8/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus