44 pontos győzelemmel nyújtotta tovább sikerszériáját a ligaelső Bucks

A Knicks sem tudta megszorítani a Milwaukee-t - a Sixers is lenyomta a Jazzt - nem hibázott a Pacers - megtörte negatív szériáját a Hawks - váratlan Bulls-siker Sacramentóban - győzni tudott a Suns.

A Knicks sem tudta megszorítani a Milwaukee-t az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján, így a listavezető már sorozatban tizenkettedik győzelmét aratta. A Sixers is lenyomta a Jazzt, nem hibázott a Pacers, megtörte negatív szériáját a Hawks, váratlan Bulls-siker Sacramentóban, győzni tudott a Suns.

A mérkőzések videós összefoglalói ezen a linken megtekinthetők!

Charlotte Hornets - Phoenix Suns 104-109

Fontos győzelem Oubre dobásaival. Az utóbbi időben nagyon szenvedett a Phoenix, ezúttal viszont az első félidőben úgy tűnt, hogy maga mögött hagyta ezt az időszakot, hiszen lejátszotta a pályáról a Charlotte-ot - a nagyszünetben kereken húsz ponttal, 59-39-re vezettek a vendégek, teljesen sima mérkőzést láthattunk. A fordulás után azonban érthetetlen lefagyás következett a gárdától, már a harmadik negyedben is jelentősen megcsappant az előny, a záró etapban pedig odáig süllyedtek, hogy hátrányba kerültek - főleg a védekezésük csúszott szét, ez pedig a támadásaik ritmusát is elrontotta. Az utolsó percnek hétpontos hátránnyal mentek neki és úgy tűnt, hogy a nagy előny ellenére vereség lesz a vége, ám előbb Frank Kaminsky vert be egy fontos hármast, majd jött Kelly Oubre Jr., aki addig 0/7-tel állt kintről: itt azonban természetesen egymás után kétszer is bezörgetett, a kettő között kiosztott egy blokkot, úgyhogy az ő három nagy játékával fordított a Suns. A Hornetsnek még két támadása is volt, de egyikkel sem tudott élni, míg a Phoenix 4/4 büntetővel beállította a végeredményt, úgyhogy ha komoly hullámvasút után is, de behúzta a fontos győzelmet a vendégcsapat. 

A végét elszórakozta a Charlotte. Valahogy visszajöttek a nagy hátrányukból a hazaiak, 61 másodperccel a vége előtt még vezettek 104-97-re, amit viszont utána csináltak, az kabaréba illő volt: kaptak egy hármast faulttal együtt, a büntetőnél támadópattanót engedtek és abból is kaptak egy triplát, a következő támadásuknál blokkot kaptak, majd még egy triplát, végül pedig eladták a labdát. Ennyi hibával egyszerűen nem nyerhettek akkor sem, ha a második félidőt egyébként ők uralták, úgyhogy újabb vereséget szenvedtek - idén már a 14.-et.

A Hornets legjobb dobói: Williams 22/6, Graham 15/3, Rozier 13/9
A Suns legjobb dobói: Oubre Jr. 23/6, Booker 23/9, Saric 16/3

Philadelphia 76ers - Utah Jazz 103-94

Alakul a Philly. Az utóbbi kilenc mérkőzésből nyolcadik győzelmét aratta a Sixers és bár a támadójáték továbbra sem extra hatékony, de a védekezésük olyan szintre képes, amely nagyon sok csapatot elsöpörhet - így történt most a Jazz-zel is, igaz, azért a vendégek egy nagyon fárasztó back-to-backet játszottak, ez is benne lehetett az estében. Az első félidőben ugyanis abszolút dominált a Philly, már 26 ponttal is vezetett a gárda, végül 18 lett közte a nagyszünetben úgy, hogy 42 egységen tartották ellenfelüket - a fordulás után kicsit lazítottak és főleg a negyedik negyedben dőltek hátra, de itt már csak annyit tudott tenni a Utah, hogy kozmetikázzon az eredményen. Egyénileg Tobias Harris (26 pont, 9 lepattanó, 3 gólpassz), a nagyon bekezdő Al Horford (12 pont és egy hatalmas blokk az első negyedben, végül 17 pont, 3/3 tripla, 8 lepattanó, 5 gólpassz), valamint Ben Simmons (14 pont, 8 lepattanó, 9 gólpassz, 4 labdaszerzés) dicsérhető leginkább, de Joel Embiid sem játszott rosszul, a padról pedig megint pluszt tudott hozzátenni Ennis és Thybulle - a Sixers továbbra is veretlen otthon és utolérte a Miami-Boston párost a tabellán. 

Menjünk haza. Szörnyű túrát zárt le ezzel a mérkőzéssel a Jazz, mind a négy keleti rangadóját elvesztette és ebből csak az elsőn, Milwaukee-ban volt bármennyi esélye, a Pacers és a Sixers simán, a Raptors pedig egyenesen megalázó módon verte meg - egy memphisi siker csúszott be ezek közé, egyébként nagyon nincs jó formában a társaság. Most természetesen nagyon fáradt volt már a gárda, ez főleg a 19 eladott labdán és az 5/22-es triplamutatón látszik, a védekezést egész jól művelték a második félidőben, de itt a Philly már azért nem akart megszakadni. A gondjaikat tetézi, hogy a második félidőben combhajlító-sérüléssel kidőlt Mike Conley, ha ez komolyabb dolgot jelent és nem csak elővigyázatosságból fejezte be a meccset, akkor bajba kerülhetnek, főleg, hogy csütörtök hajnalban a Lakerst fogadják...

A 76ers legjobb dobói: Harris 26/3, Horford 17/9, Embiid 16/3
A Jazz legjobb dobói: Gobert 27, Mitchell 18/3, Ingles 13/6

Atlanta Hawks - Golden State Warriors 104-79

Végre. Sorozatban tíz vereség után tudott újra mérkőzést nyerni az Atlanta, persze ha valami, akkor a back-to-backet játszó sereghajtó elleni hazai meccs kötelező egy csapat számára, de ezt érvényesíteni is tudta a hazai alakulat. A társaság végig koncentráltan védekezett (magához képest mindenképp), elöl pedig a második negyedtől kezdve szintén rendben volt, úgyhogy innentől elkezdett meglógni és a záró etap előtt már húsz pont feletti előnybe került - nem lehetett kérdés a vége. A kulcs mindenképpen az említett védekezés volt, most kapták idén a legkevesebb pontot, 40% alatt tartották mezőnyből a Warriorst és minden olyat megcsináltak, amihez eddig közük sem volt, úgyhogy a győzelem mellett ennek is örülhetnek - ezzel a sikerrel elmozdultak a keleti utolsó helyről, de az 5-16-os mérlegre azért továbbra sem lehetnek büszkék. 

Mit mondjunk a Golden State-ről? Összesen kilenc játékos tudott mezt húzni a vendégeknél úgy, hogy ebben már benne volt a 19 meccs után pont most visszatérő és negyedórára beszálló Kevon Looney is, kosárlabdázónak viszont maximum Eric Paschall tűnt közülük. Ő dobott 24 pontot 9/11-es mezőnymutatóval, leszedett 9 lepattanót és benne volt fantázia, a társak viszont nem nagyon ütötték meg az NBA szintjét - ez van, legutóbb sokkal szorosabb meccset tudtak játszani, most 80 pont alatt maradtak és a liga egyik leggyengébb csapatához sem volt semmi közük...

A Hawks legjobb dobói: Young 24/6, Hunter 18/6, Jones 16
A Warriors legjobb dobói: Paschall 24/6, Burks 15/3, Spellman 10, Bowman 10

Milwaukee Bucks - New York Knicks 132-88

Újabb ujjgyakorlat. Az utóbbi mérkőzéseken rendszeres forgatókönyv a Bucks esetében, hogy az első félidőben szétszedik az ellenfelet, majd pihennek, úgyhogy valószínűleg ez a leggazdaságosabb módja a győzelmek gyűjtögetése / pihentetés tengelyen való mozgásnak. Legalábbis az eredményeik ezt bizonyítják, most konkrétan 72-45-re vezettek a nagyszünetben, majd pihenőre küldték a kezdőiket, Brook Lopez eleve nem játszott, Robin Lopez 23, Bledsoe és Matthews 20-20, a kezdőbe visszakerülő Khris Middleton pedig 18 percet töltött a parketten, míg Giannis Antetokounmpónak 22 perc is elég volt az MVP-számokhoz: 29 pont és 15 lepattanó került a neve mellé ennyi idő alatt is, 10/14 dobása, közte 3/4 triplája is beakadt, félelmetes teljesítményt nyújtott ismét. Nincs is nagyon mit hozzátenni ehhez, a második félidőben a cserék is gáláztak, DJ Wilson, vagy George Hill is villogott, úgyhogy kiütéssel hozták zsinórban 12. győzelmüket és 18-3-as mérlegükkel vezetik a ligát - nem mellesleg 1981-82 óta először produkál a csapat ilyen sikerszériát, egymás után kétszer pedig még soha nem aratott 40+ pontos győzelmet, most ezt is megcsinálta. 

Egy ellenfél is kellett. A Knicks minimális kihívás elé sem tudta állítani a New Yorkot, Dave Fizdale a meccs utáni nyilatkozatában nem is nagyon foglalkozott a pályán történtekkel, inkább Giannist és a Milwaukee-t dicsérte. Persze nem is nagyon tudott volna mit mondani, csapata az első negyedben 4/24-et dobott mezőnyből, onnantól nem lehetett kérdés, csak annyi maradt ismeretlen, hogy mennyi lesz a vége - végül nem sikerült tisztességes különbséget kiharcolni, fáradt és tompa volt a New York, míg a Bucksnál a cserék is annyira élvezték a játékot, hogy velük is jelentősen nyílt az olló. Ez van, most haza kell menni és fogadni a Denvert, hátha ott összejön a bravúr. 

A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 29/9, Wilson 19/9, Middleton 16/6
A Knicks legjobb dobói: Randle 19, Dotson 15/6, Trier 10/6

Memphis Grizzlies - Indiana Pacers 104-117

Hozta a kötelezőt a Pacers. Pihentebben és egészségesebben érkezhetett meg Memphisbe az egyébként is jóval nagyobb játékerőt képviselő Indiana és a társaság ennek megfelelően érvényesítette is a papírformát - az első félidőt tíz ponttal megnyerte és a fordulás után is tartotta az előnyét, nem ingott meg, így végül 17 pontos győzelmet aratott. Nate McMillannek nem is kellett túlterhelnie játékosait, Brogdon és Lamb 32 perce volt a legtöbb, úgyhogy Sabonis (18 pont, 14 lepattanó, 8 gólpassz) és Warren (14 pont, 4/6 tripla) faultgondjai sem jelentettek különösebb gondot - a kezdőben mindenki jól játszott és dobott legalább 14 pontot, a padról pedig a két Holiday tett még hozzá további 26 egységet és 8/15 triplát. A gárda az utóbbi hét meccséből hatodszor nyert, ezzel pedig továbbra is ott toporog a keleti élcsapatok mögött a konferencia hatodik helyén. 

Két bravúr sok lett volna. Előző este váratlan győzelmet aratott a Morant-Valanciunas páros nélkül is a Grizzlies, most viszont fáradtabban, még egyszer még nagyobb meglepetés lett volna ezt megcsinálnia - főleg, hogy Clarke és Anderson sem tudott játszani. Nem is sikerült, bár Jaren Jackson Jr. (31 pont, 10/19 mezőnyből), Solomon Hill (22 pont, 4/6 tripla), Dillon Brooks (19 pont, 7 lepattanó) és De'Anthony Melton (16 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz) is szép számokat hozott, de a Pacers kiegyensúlyozottabb, pontosabb játékot játszott, a vendégek sokkal könnyebben találták meg az üres helyzeteket, míg a Memphisnél azért voltak hullámvölgyek - összességében jóval gyengébben dobtak és igazából ez volt a különbség a csapatok között. A Grizzlies így 6-14-gyel a nyugati alsóházban tanyázik, következőleg Chicagóba látogat. 

A Grizzlies legjobb dobói: Jackson 31/6, Hill 22/12, Brooks 19/6
A Pacers legjobb dobói: Brogdon 19/6, Sabonis 18, Turner 17/3

Sacramento Kings - Chicago Bulls 106-113

Ez így blama. Az eddigiek alapján sokkal jobb csapat volt a Sacramento a Chicagónál, komoly együtteseket is meg tudott fogni, ám az utóbbi időben parádésan záró védekezés most nagyon nem akart működni - csak az első negyedben sikerült 29 pont alatt tartaniuk ellenfelüket, azt követően viszont nem tudtak mit kezdeni a LaVine-Markkanen duóval, úgyhogy nem tudták érvényesíteni akaratukat. Emiatt komolyabb hátrányba is kerültek, egy pontzáporos meccs egyáltalán nem az ő stílusuk, de a végén azért sikerült javítaniuk és sorozatos labdaeladásokba kergetniük a Bullst - hiába, ez már nem ért győzelmet, csak annyit, hogy a húsz pont körüli lemaradásukból visszajöttek kettőre. A várakozásokhoz képest így ez most blama lett a Kings számára, a papírforma az ő győzelmüket ígérte és már csak azért is bánhatják ezt, mert a Suns viszont nyert, ami nem jött jól nekik a playoffért zajló harcban.

Most jól játszott a Chicago. A gyengébb első negyed után nagyon elkapta a fonalat az eddig csak villanásokra jó Bulls, a második játékrészben egy 21-6-os rohamot intézett a gárda, amellyel magához ragadta a kezdeményezést - a triplák mellett itt sorozatban három támadást fejeztek be zsákolással, nagyon ráéreztek a Kings-védekezés gyengeségeire. Az itt megszerzett előnyt pedig sikerült végigvinniük, a második félidőben vezettek már 19 ponttal is, mielőtt elkezdtek bakizni: az utolsó negyedben nyolc labdát adtak el, amellyel visszahozták a meccsbe a Sacramentót és izgalmassá tették a végét. A hajrában azonban Lauri Markkanen biztos kézzel hozott 4/4 büntetőt, majd Zach LaVine is bevert egy clutch hármast és ez már azért elégnek bizonyult a sikerhez, úgyhogy végül megúszták - LaVine (28 pont, 5/7 tripla) és Markkanen (20 pont, 4/8 tripla) egyébként is remekelt, a Bulls pedig némileg váratlan, de nagyon értékes győzelmet aratott idegenben. 

A Kings legjobb dobói: Hield 26/9, Holmes 20, Bjelica 18/6
A Bulls legjobb dobói: LaVine 28/15, Markkanen 20/12, Satoransky 14

A tabella ezen a linken található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus