69 pontos Rockets-sikerrel indult az NBA idei előszezonja

James Harden rögtön tripla-duplázott, Clint Capela és Gerald Green villogott, Russell Westbrook egyelőre nem került pályára.

 

Houston Rockets - Sanghaj Sharks 140-71

Bemelegítésnek jó volt. Egy "előrehozott" meccsel kezdődött meg az NBA idei előszezonja, hiszen a többi találkozó majd magyar idő szerint szombat hajnaltól veszi csak kezdetét - a Rockets a kínai Sanghaj Sharks csapatával nyitotta az idényt. Russell Westbrook még nem játszott, egyelőre nem 100%-os a térdműtétje után, a kezdő így a Harden-Gordon-House-Tucker-Capela ötöst jelentette és ez a sor sem hagyott sok kérdést: az első félidőt 77-34-re nyerte a Houston, majd a fordulás után az első ötös már nem nagyon került pályára. James Harden 21 perc alatt tripla-duplázott (10 pont, 12 lepattanó, 17 gólpassz, 7 eladott labda), Eric Gordon kezében nem nagyon volt a labda, nagyon élt viszont Clint Capela (19 perc, 25 pont, 11/13 mezőnyből, 10 lepattanó), a padról pedig 5/6 triplát szórt be Gerald Green - gyengébben dobott, de eljutott 21 pontig az újonc Chris Clemons, 17 egységet termelt Ben McLemore és pályára került Ryan Anderson, valamint Thabo Sefolosha is. Westbrook mellett nem láthattuk Nenét, Tyson Chandlert és a korábbi 1/1-es Anthony Bennettet, de a védekezés nélküli meccsen így is kiszolgálta közönségét a texasi alakulat - most utazik Hawaiira, ott találkozik a Clippersszel, majd repül tovább Tokióba, elég mozgalmas lesz Hardenék számára ez az előszezon.

Két ismerős is feltűnt. A Sharksnál a korábban a Rocketsnél is komolyabb szerepet kapó Donatas Motiejunas vitte a prímet, 27 ponttal, 11 lepattanóval, 3 gólpasszal és 3 labdaszerzéssel zárt, mellette pedig a tavaly szintén a Houstonnál szerepelő James Nunnally volt az, aki sokat vállalkozott - és direkt nem azt írtuk, hogy hozta a pontokat, mert a 16 egységét 4/23-as mezőnymutatóval erőlködte össze. Más érdemleges nem történt a kínaiakkal, 33%-kal dobtak mezőnyből, nem volt kérdés, hogy "osztálykülönbség" van a felek között.

A Rockets legjobb dobói: Capela 25, Green 21/15, Clemons 21/15
A Sharks legjobb dobói: Motiejunas 27/6, Nunnally 16/9, Ju 9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus