A Blazers ellen kell javítania a Bucksnak, jön egy újabb Mavs-Suns

Pályán a Lakers, a Nuggets és a remek formában lévő Houston is, íme a beharangozó. 

Atlanta Hawks - Los Angeles Lakers 01:30

Az Atlanta továbbra is egészen jó formában van, legutóbb Washingtonban is magabiztosan nyert, úgyhogy nem esélytelen a Lakers ellen sem, de ez azért nagyban függ attól, hogy mi lesz Anthony Davisszel - a center izomsérülése nem javul, legutóbb játszott vele, de nem biztos, hogy most is erőltetni fogják. A hazaiaknál Trae Young nem 100%-os a megszokott hiányzók mellett, de a hírek szerint vállalni fogja a játékot, úgyhogy izgalmas csatát vívhat az ex-atlantai Dennis Schröderrel - ezzel együtt azért nyilván a Los Angeles kerete a jobb, idegenben is masszívak LeBron Jamesék, náluk igazából Davis állapota, illetve a motiváltság, a frissesség lehet kérdés. 

Miami Heat - Charlotte Hornets 01:30

A Heatnél legutóbb visszatért Jimmy Butler és azonnal győzelemre is vezette nehéz helyzetben lévő csapatát, méghozzá parádés teljesítménnyel, úgyhogy Erik Spoelstráék most is abban bízhatnak, hogy ha máshogy nem megy, talán majd Butler megoldja. A keretük még mindig nem az igazi, Bradley biztosan nincs még, de Andre Iguodala játszhat, Dragic és Herro pályára lépése pedig kérdéses, ha előbbi is visszatérhet, akkor azért bőven lehet keresnivalójuk, főleg otthon. A Hornetset nehéz belőni, most éppen jó passzban vannak Gordon Haywardék, back-to-back megverték a Pacers-Bucks párost, úgyhogy ezek után Miamiban is nyerhetnek minden további nélkül, ha a jobbik arcukat mutatják - ehhez mondjuk LaMelo Balltól mindenképpen a legutóbbi formája kell, Terry Rozier bokasérülése viszont egyelőre bizonytalan, hivatalosan kérdéses a játéka. 

Cleveland Cavaliers - Minnesota Timberwolves 02:00

A felek előző este Minnesotában találkoztak és ott nyerni tudott a Wolves, meglátjuk, hogy a komoly gödörben lévő Cleveland otthon vissza tud-e vágni. Garlandék valamiért eléggé szétcsúsztak az utóbbi meccseken, Minnesotában főleg a tripladobásuk volt botrányos, pedig Andre Drummond oktatott a palánk alatt, kérdés, hogy a Wolves még egyszer tudja-e ezt ellensúlyozni a periméterről - most működött az Edwards-Beasley páros a kezdőben, kíváncsian várjuk, hogy lesz-e ebből stabilitás. A vendégeknél centerposzton Towns és elvileg még Reid sem lesz bevethető, míg a Clevelandnél Collin Sexton helyzete kérdéses, aki beszedett egy kisebb sérülést, nem biztos, hogy érdemes erőltetni back-to-back. 

Chicago Bulls - New York Knicks 02:00

A korábban felfelé ívelő Chicago most megint belecsúszott egy hármas negatív szériába, a Celticstől, a Lakerstől, majd legutóbb a Portlandtől kapott ki úgy, hogy félig már megnyerte azt a meccset, csak aztán jött a Dame Time. A New York ellen otthon azért megint jó esélyeik lehetnek Zach LaVine-éknek, a támadójátékukkal tényleg nincs probléma, ideig-óráig még védekezni is tudnak, egyszerűen megoldást kell találni arra, hogy hogyan is kell lezárni, eldönteni, megnyerni a mérkőzéseket. A Knicks egészen kiválóan védekezik eddig, viszont back-to-backet játszik, ami nem segíti az ügyét, főleg idegenben, meglátjuk, hogy mennyi energia maradt még Julius Randle-ékben ahhoz, hogy a Bulls playmakereit üldözzék. 

Milwaukee Bucks - Portland Trail Blazers 02:00

A Milwaukee-nak nagyon kellene ez a győzelem, mert némileg váratlanul belecsúszott egy back-to-back vereségbe a Pelicans-Hornets páros ellen, úgyhogy most otthon mindenképpen javítania kellene, hogy ne legyen mély az a gödör. A Blazers alapvetően verhető ellenfél, a vendégeknél továbbra is hiányzik a Nurkic-McCollum-Jones trió a kezdőből, de legutóbb Damian Lillard elképesztő teljesítményével így is nyerni tudott Chicagóban, azt azért jelezte, hogy leírni így sem lehet. Ezzel együtt Holidayéknek annyira kordában kell tartani Lillardöt, hogy túl tudják dobni, mennyiségben, minőségben is jobban állnak, otthon játszhatnak, nincs sérültjük, igazából ha kijavítják az előző két mérkőzés botrányos periméter-védekezését (42 triplát kaptak...), akkor nyerniük kell - ezt a javítást viszont nem lehet halogatni, mert különben a Blazers is szétlövi őket...

New Orleans Pelicans - Sacramento Kings 02:00

A Pelicans két, a Kings pedig három győzelem után szenvedett vereséget legutóbb, de összességében azért a Sacramentónál több biztató dolgot láthattunk mostanában: a vállalhatatlan védekezésből egészen vállalhatót csináltak, ez a vereség idején is így volt, míg a New Orleans igazából megverte a padlón lévő Washingtont, majd kifogott egy extra napot a Bucks ellen, de legutóbb már ismét elég harmatosan játszott. Az a kérdés Zion Williamsonéknál, hogy akaratban, védekezésben, lepattanózásban, az apró dolgok elvégzésében kellően motiváltak-e, Stan Van Gundy vezetőedző legalábbis legutóbb ezeket a dolgokat emelte ki - a Kingsnél is ugyanezek a kérdések merültek fel, de Foxék az elmúlt négy mérkőzésükön erre igennel feleltek, meglátjuk, hogy ez így marad-e. 

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 02:00

Remek formában van a Houston, Stephen Silas alakulata zsinórban öt győzelemből érkezik és parádésan védekezik, elöl pedig pont annyi playmakere van, ami jelen állás szerint elég a sikerekhez - ennek megfelelően Oklahoma Citybe is jó esélyekkel utazik az együttes. A Thunder két győzelem után legutóbb nem tudott mit kezdeni a Brooklynnal és kapott 147 pontot, meglátjuk, hogy most mire megy a gárda - ott kicsit laposak voltak Horfordék, de hát a Nets ellen más is kapott már ennyit, ez benne van a pakliban. A hazai mérleg azért továbbra sem túl szép Gilgeous-Alexanderék esetében, illetve az már biztos, hogy George Hill most nem tudja vállalni a játékot.

Dallas Mavericks - Phoenix Suns 02:30

Két napja a Suns nyerni tudott Dallasban, akkor Devin Booker nélkül is jó volt a gárda, Chris Paul remekelt és felülmúlták a gödörben lévő Mavst, meglátjuk, hogy az ilyen back-to-backeknél papírformának számító 1-1 létrejön-e - ahhoz biztosan javulniuk kell Luka Doncicéknak, akik most már sorozatban öt vereségnél tartanak. Nehéz jósolni, a hazaiaknál mindenben javulni kéne, főleg a játék intenzitásán kellene emelni, illetve legutóbb is voltak hullámvölgyeik, amelyek a Phoenix javára döntöttek - meglátjuk, a vendégeknél viszont Devin Booker játéka kérdéses, javult, de nem biztos, hogy pályára léphet még. 

San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 02:30

Ez is egy újrázás, két napja a Memphis nagyon meggyőző játékkal győzött San Antonióban, úgyhogy érdeklődve várjuk a folytatást - Ja Moranték hosszú szünet után tértek vissza, míg a Spurs back-to-backet játszott, most azért közeledtek egymáshoz a csapatok a terhelés terén. A Grizzlies összességében most már zsinórban hat győzelemnél tart, úgyhogy mindenképpen jó esélyei lesznek még úgy is, hogy Jonas Valanciunas most sem léphet pályára, de ha a Derrick White-tal legutóbb már megerősödő SAS fizikálisan összeszedi magát és például DeRozan nem öt pontot dob, akkor visszavághat Gregg Popovich együttese. 

Denver Nuggets - Detroit Pistons 03:00

A Nuggets back-to-backet játszik a Jazz megállítása után, de olyan formában van, hogy még így is abszolút favoritnak tűnik és ha tudnak lépni a hazaiak, akkor nekik áll a zászló. Nikola Jokics egyértelmű MVP-esélyes jelenleg, a csapat pedig elöl-hátul nagyon összeállt, az addig ligaelső Utah-t olyan szinten szedték ízekre az első félidőben, hogy nem lehetett őket megállítani - kérdés persze, hogy 24 órán belül másodszor is tudnak-e így pörögni, de nem biztos, hogy a liga leggyengébbjei közé tartozó Pistons ellen szükség lesz rá. Mondjuk a vendégek éppen a nagycsapatok ellen szoktak megtáltosodni, erre egy b2b érkező nagyágyú elleni meccs most is ideális alkalmat nyújthat...

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus