A Boston a Denvert, a Chicago pedig a Minnesotát fogadja

Pályára lép a Jazz, a Sixers, a Cavs és a Hawks is.

 

Detroit Pistons - Charlotte Hornets 01:00

Ezen a meccsen kellene megtörnie hatos vereségszériáját a Charlotte-nak, amely teljesen váratlanul omlott össze támadásban és futott bele ebbe a negatív spirálba. A Detroit ligautolsó, egyébként pedig back-to-backet játszik a Memphis elleni sima hazai vereség után, ráadásul a hírek szerint még mindig nélkülöznie kell Cade Cunninghamet. A vendégeknél viszont bemutatkozhat az új igazolás Montrezl Harrell és egyébként is egész más célokért küzdenek egy egész más kerettel, mint ellenfelük, pihentebbek is, úgyhogy most ki kell jönniük a gödörből. 

 

Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 01:00

A felek öt napja találkoztak Clevelandben és akkor 98-85-ös Cavs-siker született, de azóta Caris LeVert már az ohióiak játékosa lett, így villámgyorsan térhet vissza korábbi csapata otthonába: egy hete sincs még annak, hogy 42 pontot dobott a Pacers mezében, azóta viszont már debütált a Cavaliersnél és most ellenfélként érkezik Indianába. Az esélyek egyébként is a Cavs mellett szólnak, az Indy helyzetét nehéz elemezni, bár tegyük hozzá, hogy ez gyorsan változhat: állítólag Tyrese Haliburton most debütálhat a csapatban, sőt, Malcolm Brogdon visszatérését sem lehet kizárni. Ehhez kapcsolódik, hogy a vendégeknél viszont a legutóbb már pályára lépő Darius Garland megint nincs jól és kihagyja ezt az összecsapást, így LeVert-nek komoly szerepe lesz kinti labdakezelőként, szervezőként - akárhogy is, de jobb csapat a Cleveland, meglátjuk, hogy ezt érvényesíteni is tudják-e Mobley-ék.

 

Philadelphia 76ers - Oklahoma City Thunder 01:00

A Sixersnél még nem fog pályára lépni James Harden, az ő debütálására jövő hétig várni kell, de a Rivers-legénység számára természetesen így is kötelező most a győzelem. A Thunder a liga legrosszabb csapatai közé tartozik, az előző három meccsét elbukta és nem is játszott túl acélosan, egyáltalán nincs egy súlycsoportban a Phillyvel, így nem túlzás kijelenteni, hogy a meccs sorsa a hazaiakon múlik majd. Curryt és Drummondot eladták, így szűkült a rotáció, ráadásul Maxey játéka sem biztos, jó hír viszont számukra, hogy van esély Milton visszatérésére. Persze papíron egy Joel Embiid és egy átlagos védekezés is elég lehet a kötelező kipipálásához, de azért nem teljes most ez a keret, a periméteren vannak gondok, az OKC képes agresszív, fizikális védekezésre, a Sixers pedig bealvásokra hazai pályán...

 

Atlanta Hawks - San Antonio Spurs 01:30

A Hawks két gyengébb meccs után legutóbb hozta a kötelezőt a Pacersszel szemben, azóta pihenhetett két teljes napot, úgyhogy otthon egyértelmű favoritnak számít a Spursszel szemben. A vendégek eladták Derrick White-ot és a Rockets elleni sikert leszámítva egyáltalán nincsenek jó formában, közben elindultak a hosszú idegenbeli túrájukra, az új emberek pedig elvileg még nem elérhetőek, úgyhogy szűkebb lesz a rotációjuk és nincsenek ideális állapotban. Emellett ráadásul nem is egy szint ez a keret az Atlantáéval, Trae Youngéknak nagyon kell a győzelem, hogy fel tudjanak kapaszkodni és csak Lou Williams játéka kérdéses, egyébként minden fontos játékosuk bevethető - blama lenne a hazaiak számára, ha nem nyernének. 

 

Boston Celtics - Denver Nuggets 01:30

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen ez lesz az egyetlen olyan mérkőzés, amikor két igazán jó csapat feszül majd egymásnak. A Boston mostanában sétagaloppban gyűjtögeti a győzelmeket, zsinórban hatot nyert, 3-0-lal hozta az idegenbeli túráját, nagyon meg sem izzadt, míg a Denver egy átmeneti hullámvölgy után két szép hazai győzelemmel javított. A Celticsnél kicsit átalakult a rotáció tegnap, több játékostól is megvált a társaság, az újonnan érkező White és Theis pedig valószínűleg még nem lesz ott a parketten, így ezúttal soványabb kerettel kell kiállniuk. Meglátjuk, hogy mire mennek Nikola Jokiccsal és a denveri támadójátékkal, amely idegenben azért egy fokkal kevésbé meggyőző, de ha a center folytatja az MVP-formáját és a társak nem hagyják cserben, akkor a bostoni védekezésnek nagyon hosszú napja lesz. A vendégeknél egyébként Morris nem lesz ott a pályán, Rivers viszont vállalja a játékot.

 

Chicago Bulls - Minnesota Timberwolves 02:00

A Bulls két elvesztett hazai rangadó után legutóbb Charlotte-ban javított és aratott fontos győzelmet, míg a Minnesota egy szép győzelmi széria végére tett pontot a sacramentói vereségével. Alapvetően két jó csapatról beszélünk, de a Chicago formája akadozik és egyáltalán nem egészséges a kerete, a szokásos fontos hiányzói most is meglesznek és Dosunmu visszatérése is kérdéses - ráadásul Vucsevics sem 100%-os, de ő azért ott lesz a pályán. A center csatája Karl-Anthony Townsszal egyébként is kiemelt párharc lesz majd, de a LaVine-Russell, vagy a DeRozan-Edwards csörték is igazi csemegének ígérkeznek - hasonló posztokon szerepelnek a húzóemberek, érdemes lesz figyelni az egymás elleni teljesítményeiket. A Minny alapvetően jó formában volt mostanában és idegenben is tudott nyerni, a védekezéssel pedig mindkét csapat hadilábon állt, ebből könnyen kisülhet egy látványos, izgalmas pontháború. 

 

Utah Jazz - Orlando Magic 03:00

Itt nyernie kell a Jazznek, Donovan Mitchellék a GSW sima átlépésével bizonyították, hogy valóban leküzdötték a hullámvölgyet és sorozatban négy sikernél tartanak, így otthon nem hibázhatnak a mezőny második legrosszabb mérlegével bíró vendégek ellen. A hazaiaknál van esély Rudy Gobert visszatérésére is, de az utóbbi meccseken senkitől sem kaptak 104 pontnál többet, a támadójátékukat Mitchell felépülése nagyjából megoldotta, úgyhogy minden adott a sikerükhöz akkor is, ha a francia ezt az estét esetleg még kiüli. A Magicet persze komolyan kell venni, legutóbb simán megverték a Portlandet Anthonyék, de Mo Wagner nem játszhat és Suggs pályára lépése is erősen kérdéses, összességében nyilván más kategóriába tartoznak, mint a Utah. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus