A Bostont fogadja a Bulls, hat meccset rendeznek

Mutatjuk a hajnali NBA-programot. 

Detroit Pistons - Dallas Mavericks 01:00

Itt a Dallasnak kötelező nyernie, a hazaiak számára nincs tét, a vendégek viszont a nyugati harmadik helyet célozzák, de egy meccsel a Warriors mögött vannak, így nem hibázhatnak. A washingtoni vereség után rangadót nyertek Milwaukee-ban, majd pihenhettek két teljes napot, Maxi Kleberen kívül mindenkire számíthatnak, így abszolút nyerniük kell, de a Pistonst most illik komolyan venni: Beyék némileg váratlanul sorozatban hármat nyertek, szintén két nap pihenővel érkeznek, otthon lesznek, így lehet keresnivalójuk. A minőség és a motiváció persze így sem lehet kérdés, teljesen más kávéház a Mavs, óriási meglepetés lenne a Detroit újabb sikere, de a formájuk miatt nem hívhatjuk teljesen esélytelennek a hazaiakat. 

 

New York Knicks - Brooklyn Nets 01:30

A városi derbin még back-to-back is a Nets a favorit, a Knicks már kizúgott, véget ért számára a szezon érdemi része, nincs célja és bár legutóbb így is simán megverte a Magicet, de mégsem ugyanaz a helyzete, mint a 8-10. helyen csatázó Brooklyné. A vendégek előző este Kyrie Irving 40+ pontos meccsével nyertek és nagyon fontos lenne nekik a győzelem most is, hogy minél jobb helyzetből kezdhessék a playint és legyen lehetőségük esetleg hibázni. Összességében egyébként ők sincsenek jó formában, akadozik a játékuk, szellős a védekezésük, Dragic most sem játszhat, bár Curry visszatérhet, az ő dobásaira nagy szükségük lesz. Az esélyek egyértelműek, de ha a Knicks felszívja magát a fáradtabb városi rivális ellen, akkor okozhat kellemetlenségeket még Julius Randle nélkül is. 

 

Atlanta Hawks - Washington Wizards 02:00

Mindkét csapat back-to-backet játszik, az előtte győzelmi sorozatban lévő Atlanta a torontói vereségből, a már régóta tét és teher nélkül játszó Wizards pedig egy bravúros minnesotai győzelemből érkezik. Alapvetően a Hawks jobb csapat és otthon még inkább esélyesnek számít, a Raptors ellen is igazából a lepattanózást bukta el nagyon a gárda, a festékben nyomták el Capeláékat, illetve a végjátékot rontották el, de a back-to-backek valahogy nagyon nem ízlenek idén a társaságnak, kérdés, hogy most hogyan reagálnak a helyzetre. A Wizardsnál továbbra sincs tét, de Kristaps Porzingis szemlátomást élvezi az új szerepét és lubickol, magas poszton ő is komoly károkat tud okozni az Atlantának - ha a vendégek bírják jobban a terhelést, akkor hiába esélyesebb a még helyezésekért küzdő Hawks, nehéz dolga lesz a Wizardsszal. 

 

Chicago Bulls - Boston Celtics 02:00

A Chicago back-to-back lép pályára, miután előző este rendkívül sima vereséget szenvedett a Milwaukee-tól Zach LaVine nélkül, több pocsék egyéni teljesítménnyel, DeMar DeRozan 40 pontja ellenére. A Boston viszont sokkal pihentebb, két teljes napot készülhetett a Wizards elleni kiütéses győzelem után, ugyan sem Tatum, sem Brown, sem Horford nem 100%-os, de mindannyian ott lesznek a pályán, összességében egészséges, pihent és sokkal jobb kerettel léphetnek parkettre. A Bullsnál LaVine elvileg visszatérhet, Caruso viszont nem lesz, hátvédposzton továbbra is vékonyak lesznek, főleg védekezésben, így nagyon nehéz dolguk lesz majd a Boston playmakereivel szemben. Idén verték már meg a Celticset Vucsevicsék, de jelenleg váratlan meglepetés lenne, ha megismételnék ezt a bravúrt. 

 

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 03:00

Ez kötelező a Jazz számára, mindkét gárda back-to-backet vív, de nem lehet összehasonlítani a feleket, nem egy kávéház a kettő. Az OKC keretét csak a Portlandéhez lehet mérni jelenleg, semmi köze az NBA-szinthez ennek a rotációnak, nem is akarnak nyerni, míg a Utah a tegnapi győzelmével visszaelőzte a Denvert és ezzel ismét a nyugati ötödik helyen áll. A győztes nem lehet kérdés, ha ezt elrontja a Jazz, akkor a most látni vélt formajavulást gyorsan át is húzhatjuk - annyi, hogy a hosszabbításos Memphis-verés másnapján Mitchell és Bogdanovic elvileg pihenőt kaphat, de így sem okozhat nekik problémát ez a találkozó. 

 

Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 04:00

A Suns már a franchise-rekordot is megdöntötte, a Lakers elleni bosszút is teljessé tette, tényleg nem maradt neki hátra semmi ebből az alapszakaszból, a világon semmi értelme küszködnie a győzelmekért, de a Clippersnek sem kell megszakadnia, a nyugati 8. helyről várja a playint, ez már eldőlt. Ennek ellenére elvileg egyik fél sem pihentet, hanem a rendelkezésre álló legjobb keretét küldi harcba, pedig a Phoenix ráadásul back-to-backet vív a LAL elleni győzelem után - a LAC viszont pihent két napot, otthon is játszhat, jóval frissebben léphet pályára. Ez George-ék mellett szól, de nyilván ha teljes gőzzel játszanak Paulék, akkor jelenleg gyakorlatilag bármikor, bárki ellen, bárhol ők a favoritok - meglátjuk, hogy valójában melyik együttes mennyire lesz majd motivált. 

 

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus