A Bostont fogadja a Clippers, pályán a Memphis, a Dallas és a Nets is

Hét mérkőzés vár ránk hajnalban, mutatjuk a beharangozót.

 

Indiana Pacers - Miami Heat 01:00

A Heatnél egy-egy mérkőzésen mindig úgy tűnik, hogy elkezdi összekapni magát a társaság, de aztán mindig nagyon gyorsan visszazuhan a földre, most is éppen itt tartunk a folyamatban: a Clippers elleni győzelem után hazai pályán sikerült kikapni az akkor 7-18-cal álló San Antoniótól. A stabilitás továbbra sincs, nem működik a védekezés, támadásban nagyon erőlködős az egész, Erik Spoelstra még mindig nem tudott úrrá lenni a helyzeten, így most sem számít esélyesnek a társaság. Az Indiana ugyanis jóval gördülékenyebben játszik, támadásban egyértelműen a Heat előtt jár, könnyebben szerzi a kosarait, és 2,5 meccsel meg is előzi. A felek első meccsét is a Pacers nyerte 101-99-re, a gárda 8-5-re áll otthon, míg a Miami csak három győzelmet aratott eddig vendégként, ráadásul Vincent még most sem játszhat a floridaiaknál - Strus elvileg igen, de meglátjuk, hogy végül ki lesz ott a parketten. Összegezve: ugyan papíron a Miami erősebb csapat jobb kerettel, de a gyakorlatban eddig mégis az Indy a meggyőzőbb minden szempontból, és szinte minden érv Haliburtonék mellett szól. 

 

Washington Wizards - Brooklyn Nets 01:00

A Nets remekül teljesítette hazai szériáját, most az a kérdés, hogy vendégként is képes-e lendületben maradni: legutóbb győzött Indianában, úgyhogy elsőre erre igen volt a válasz, meglátjuk, hogy Washingtonban is képes-e ezt folytatni. A fővárosiak nincsenek jó formában, az előző hat mérkőzésüket elvesztették, Bradley Bealre még mindig nem számíthatnak, úgyhogy finoman szólva sem ideális a helyzetük - bár otthon 8-6-ra állnak, de jelenleg meglepetés lenne, ha meg tudnák fogni a Brooklynt. A vendégeknél elvileg nincs semmi gond, az előző három meccsük mindegyikén elérték a 120 dobott pontot, összességében pedig nyolcból hetet nyertek és minden fontos játékosuk bevethető - ugyan Porzingis komoly matchup-gondokat okozhat nekik, de majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég a Washingtonnak. 

 

Memphis Grizzlies - Atlanta Hawks 02:00

A Hawks back-to-back lép pályára, miután előző este egy elképesztően nagy mérkőzésen legyőzte a Chicagót, méghozzá hosszabbításban, emiatt viszont kellően fáradt és leharcolt lehet most, főleg, hogy Murray és Collins nem játszhat - Hunter már visszatért a sérüléséből, de így sem teljes a keret. A Memphis viszont nyugodtan, kiegyensúlyozottan halad előre, sorozatban ötöt nyert, pihentebb és otthon játszhat, így gyakorlatilag minden mellette szól - egyébként is jobb csapat a Hawksnál, ráadásul az aktuális forma, a hazai pálya, a pihentség és az egészség is Brooksék esélyeit növeli. Viszont az említett egészség még bonyolíthat ezen: Bane hiányát már megszokták, de Adams is egy kisebb sérüléssel bajlódik és hivatalosan Ja Morant játéka sem biztos - ha ő sem lesz ott Bane-nel együtt, akkor támadásban azért lehetnek gondjaik, de az esélyesek előzetesen mindenképpen ők. 

 

Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 02:30

A Dallas néhány remek meccs után lábon lőtte saját magát és kikapott a Buckstól, majd ennek másnapján Luka Doncic nélkül botrányosan gyenge teljesítményt nyújtva elbukott Chicagóban is, úgyhogy most megint ott tartunk, hogy kötelező a győzelem a texasiak számára. A 10-4-es hazai mérlegben azért lehet bízni, az OKC pedig az idegenbeli túrája ötödik állomásához érkezett már, az előző kettőt elvesztette és vendégként csal 5-10-re áll - viszont egyrészt csak két meccsel van lemaradva a Mavs mögött, másrészt az egyik idegenbeli sikerét éppen ebben a csarnokban aratta a szezon során. A Dallasnak tehát van miért visszavágnia és van min javítania, de Doncic visszatérhet a pihenőről, úgyhogy természetesen ők a favoritok még úgy is, hogy Bertans biztosan, Kleber pedig lehet, hogy nem tud játszani. 

 

San Antonio Spurs - Cleveland Cavaliers 02:30

A hetek óta borzasztóan játszó Spurs teljesen váratlanul, a semmiből tért magához, és előbb legyőzte a Houstont, majd ennél nagyobb meglepetést szolgáltatva nyerni tudott Miamiban, úgyhogy bár papíron hatalmas a felek közötti különbség, de ezen a mérkőzésen is figyelni kell rá. A Cavs ráadásul kicsit megakadt az utóbbi meccseken, bár az OKC elleni hazait sikerült hozni, de azért nincsenek elsöprő formában az ohióiak, idegenben egyébként is csak 5-8 a mérlegük eddig, ráadásul Mitchell és Love játéka most is erősen kérdéses. Pedig előbbire nagy szükség lenne támadásban, nélküle azért eléggé döcög a szekér, de persze az "átlagos" Spurs ellen így is nyerniük kéne, a felsorolt összes faktorral együtt - meglátjuk, hogy a hazaiak mennyire lesznek harapós kedvükben...

 

Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves 04:00

A felek két napja találkoztak ugyanitt, akkor a Blazers tudott nyerni 124-118-ra, és reálisan nézve most is valami hasonlóra számíthatunk: látványos, sokpontos mérkőzésre, amelyen a hazai pályán játszó, és eddig jobban teljesítő Portland az esélyesebb. Nagy változások nem lesznek, a keretek ugyanazok, mint legutóbb, alapvetően egyik fél sincs rossz formában, egy jó dobóesttel bárki elérhet bármit - de a Blazersnek otthon nagyobb esélye van a duplázásra, mint a Minnynek arra, hogy például Edwards és Russell egyszerre fogjon ki egy extra napot az utóbbi hetek után.

 

Los Angeles Clippers - Boston Celtics 04:30

Ez lesz a kiemelt rangadó, hiszen a ligaelső érkezik Los Angelesbe. A Celtics nagyon ritkán hibázik ebben a szezonban, de legutóbb pont kikapott a GSW vendégeként a nagydöntő visszavágóján, bár Robert Williams III mellett Al Horford sem tudott játszani. A két magasember viszont most sem lehet majd ott a pályán, így ezeken a posztokon lehetnek gondjaik, meglátjuk, hogy Ivica Zubac mit tud ebből kihasználni. Az igazi csatát persze a Brown-George és a Tatum-Leonard csaták hozhatják meg, elvileg mindannyian játszhatnak, mind a négyen elöl-hátul klasszisteljesítményre képesek és alighanem nagyon sokat fognak találkozni, így komoly csemegének ígérkeznek ezek a párharcok. A Clippersnél Reggie Jackson is visszatér, neki Marcus Smarttal lehet dolga, Tatumon Morris is szolgálatot teljesíthet, mindkét csapat variálhat, de a Celtics rotációja a két magas nélkül azért kicsit kötöttebb lesz, meglátjuk, hogy mit hoznak ki ebből Brownék. Az esélyesebbek persze így is ők, de ebből így azért érdekes mérkőzés lehet...

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus