A Bostont fogadja a Miami, a Clipperst a GSW

Tizenegy mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, mutatjuk a programot. 

 

Indiana Pacers - Houston Rockets 01:00

A Pacers legutóbb némi szerencsével és nagy szívvel tudott nyerni a New Orleans ellen, míg a Rockets James Harden visszatérése ellenére kikapott a Dallastól. Eddig azért az Indy jobb szezont fut, a hazai pálya is segíti, de majd meglátjuk, hogy Sabonist mennyire tudja limitálni PJ Tucker, illetve hogy Harden hogyan reagál a legutóbbi gyengébb teljesítményére - azért ebben a Rocketsben jobb napjain elég sok pont lehet még idegenben is. A vendégeknél House nincs, a hazaiaknál Warren biztosan hiányozni fog, de kisebb-nagyobb sérülésekkel többen is bajlódnak. 

Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 01:00

A felek két napja találkoztak ugyanebben a csarnokban és akkor simán, húsz ponttal gyózött az Orlando, meglátjuk, hogy a sérülések terén több sebből vérző Cleveland vissza tud-e vágni. A vendégeknél most is jó páran hiányozni fognak, Garland sem játszhat, Exum is kidőlt, igaz, legalább Okoro nem szerepel a sérültjelentésben, ő talán visszatérhet. A Magicnél a két gyengébb meccs után nagyon kellett a múltkori siker, most is szeretnének tovább javulni, bár nekik is lesznek hiányzóik - Fournier játéka kérdéses, van rá esély, hogy visszatérhet. 

Philadelphia 76ers - Washington Wizards 01:00

A Kelet élén álló Philly játéka eddig abszolút meggyőző, remekül védekezik a csapat és támadásban is alakul, amikor ülnek a triplák, akkor kifejezetten jól néz ki, amit csinálnak Simmonsék, úgyhogy a 2-5-ös Washington ellen is esélyesebbnek számítanak, főleg hazai pályán. A Wizards most jó pár napot pihenhetett és mivel utoljára back-to-back győzelmeket jegyzett, így benne van, hogy elindult a jó irányba, támadásban eddig sem volt nagy gondjuk Bealéknek, a kérdés az, hogy védekezésben mit csinálnak - emellett nyilván azért a Sixers ellen pontot szerezni sem mindig egyszerű, meglátjuk, hogy mennyire lesznek hatékonyak. Komoly sérült egyik oldalon sincs, a fontos játékosok a hírek szerint mindkét csapatnál bevethetők. 

Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 01:30

Mindkét csapatnak javítania kellene az utóbbi meccsek után, a Hawks a jó rajtot követően megtorpant és négyből háromszor kikapott, míg a Hornets zsinórban három vereség után próbálja magát összeszedni. A hazaiaknál Rondo, Gallinari, Snell és Dunn továbbra sem bevethető, Bogdanovics viszont valószínűleg játszik, míg a vendégeknél Zeller hosszabb sérülése még bőven tart, a többiek ugyanakkor elvileg ott lehetnek a pályán. Érdekes lesz a Young-Rozier csata és hogy a Capela-Collins páros mire meg a festékben, de mindkét csapat olyan ingadozó volt eddig, hogy szinte bármi elképzelhető. 

Miami Heat - Boston Celtics 01:30

A tavalyi keleti döntő visszavágójára egyik csapat sem csúcsformában érkezik meg, de azért a Boston eddig talán többet mutatott - voltak fontos, szoros győzelmei a gárdának, Jayson Tatum és Jaylen Brown pedig abszolút szupersztár-formában van. A Heat elég ingadozó, legutóbb éppen jól játszott és nyert, de egyelőre nem mondhatjuk, hogy elkapta a fonalat, majd meglátjuk, hogy ezen az összecsapáson mit mutat. A vendégeknél Teague és Smart játéka is kérdéses, legutóbb nem tudtak pályára lépni, míg a Heat oldalán Mo Harkless sérült meg, ő lehet, hogy nem tudja vállalni a játékot. Preszízsmeccs lesz ez annak ellenére, hogy hol tart a szezon és mindkét gárda kicsit lassabban rajtolt, kíváncsian várjuk, hogy mennyire pörögnek fel az együttesek. 

New York Knicks - Utah Jazz 01:30

A Jazz back-to-backet játszik a komoly brooklyni pofon után, hiszen 130 pontot kaptak a Durant nélküli Netstől és tükörsimán kaptak ki, így most fáradtabban kell lejátszaniuk a második meccsüket is a városban - méghozzá a jelenleg jobb formában lévő Knicksszel szemben. A hazaiak ötből négyet nyertek és 3-1-gyel zárták az idegenbeli túrájukat, az után utazhattak vissza New Yorkba, úgyhogy eddig remekül teljesítenek és magabiztosan, pihentebben várhatják ezt a feladatot is. Vannak sérültjeik, de a húzóembereik elvileg játszhatnak, ahogy egyébként a Jazznél sincs ilyen gond, ott az lesz a kérdés, hogy fizikálisan hogy bírják a back-to-backet és hogy fejben mennyire szedik össze magukat a pocsék teljesítmény után. 

Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 02:00

A csapatok két napja találkoztak már itt, akkor biztosan nyert a Bucks Giannis Antetokounmpo 43 pontos meccsével, a festékben domináltak a Pistons ellen, meglátjuk, hogy most lesz-e erre válaszuk Grantéknek. Az esélyes nyilván ugyanúgy a Milwaukee és bravúr lenne, ha az eddig összesen egy győzelmet arató Detroit sikerrel távozhatna a városból, de az előző három összecsapáson nem volt rossz az együttes, a védekezés nem állt még össze úgy, ahogy kellett volna, de a Bucks is hajlamos komolyabb hullámzásokra, úgyhogy benne lehet a pakliban a bravúr. A hazaiaknál Connaughton és Craig nem lesz ott a pályán, míg a vendégeknél az újonc Hayes sérült meg, rá egy ideig nem számíthatnak. 

New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder 02:00

A Pelicans alapvetően jól áll eddig, 4-3 a mérlege úgy, hogy legutóbb egy félig megnyert mérkőzést bukott el, de az Ingraméknek állt - a kérdés, hogy hogyan reagálnak arra a vereségre, mit tanultak belőle. Az OKC a Miami ellen nem nagyon tudta felvenni a kesztyűt és összességében az egy orlandói győzelmet leszámítva nem ért el túl sok sikert mostanában, meglátjuk, hogy most mire lesznek képesek Horfordék. Azt azért már megmutatták, hogy tudnak meglepetést okozni, akár idegenben is, Pokusevskit leszámítva sérültjük sincs, úgyhogy a Pelsnek élesnek kell lennie, ha érvényesíteni akarja a papírformát. 

Phoenix Suns - Toronto Raptors 03:00

A Suns remek formát mutatott az utóbbi hetekben, de legutóbb egy borzalmas félidővel kikapott a Clipperstől, így megszakadt a jó széria, viszont a második félidő már ott is rendben volt és ha ezúttal nem lesz olyan leolvadás az elején, akkor otthon jó esélyeik lehetnek. A Raptors egyelőre nem találja, hogy merre van az előre, gyenge játékkal gyűjtögeti a vereségeket, nem működik a támadójáték és bár némi szerencsével lehetne több győzelme, de jelenleg 1-5-tel, idegenben pedig 0-3-mal áll, úgyhogy nem lehet büszke a teljesítményére. Emiatt a Phoenix otthon azért esélyesebbnek számít, de nyilván azt várjuk a Raptorstól, hogy előbb-utóbb átlendül ezen a holtponton - hogy ezt Lowry szavai, vagy egy jól sikerült meccs fogja meghozni, azt nem tudjuk, de várjuk...

Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 04:00

A Warriors back-to-back győzelmekkel és jó támadójátékkal jelezte, hogy ne írjuk le ilyen korán, Steph Curry bekapcsolta a turbót, Kelly Oubre Jr. is összeszedte magát, úgyhogy kíváncsian várjuk, hogy otthon mire mennek a back-to-back érkező Clippersszel szemben. A vendégek nyilván jobbak, de a b2b visszavetheti őket, ráadásul előző este ki is kaptak egy olyan meccsen, ami elég sokat kivehetett belőlük, így benne van, hogy Kawhi Leonard például kiüli ezt a derbit, Paul George bokája pedig egyébként sincs rendbenm ő tegnap nem játszott. A GSW oldalán új sérült nincs, javuló forma és önbizalom van, meglátjuk, hogy mindez mire lesz elég. 

Sacramento Kings - Chicago Bulls 04:00

A Chicago back-to-backet játszik a fontos portlandi győzelem után, úgyhogy jó szájízzel utazhatott át Sacramentóba, de ezzel a szűk kerettel ezek az idegenbeli back-to-backek alighanem elég "gyilkosak" lehetnek - annyi, hogy a Kings azért nem világverő csapat, az előző három mérkőzését elvesztette. Nehéz megjósolni az erőviszonyokat, a Sactónak is voltak már jobb pillanatai, a Bulls úgy tűnik, hogy felszívta magát és jobban egyben van, de a fáradtság ezt felülírhatja - a keretük elvileg nem változik, míg a Kingsnél elvileg van esély Haliburton visszatérésére. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus