A Bostont fogadja a Toronto, újrázhat a Sixers

Javíthat a Miami, pályára lép a Bucks, a Pacers és a Hawks is, a GSW a Sacramentót fogadja - íme a hajnali tíz meccs beharangozója. 

Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 01:00

A Magic a remek rajt után most kétmeccses vereségszériában van, mindkétszer gyengén játszott, Evan Fournier megsérült, úgyhogy nem jó előjelekkel várja azt a találkozót, amelyre a vendég Cleveland egy szép győzelemből érkezik - ők is letudták a maguk kétmeccses bukósorozatát, de legutóbb értékes sikerrel távozhattak Atlantából. Most elég nehéz megjósolni, hogy mit láthatunk, mindkét együttesnek voltak remek produkciói, de mostanában kicsit megálltak, meglátjuk, hogy melyik fél fog ki jobb napot - a Cavsnél többen is sérültek, most már Darius Garland játéka is kérdéses, a Magicnél pedig Fournier nem tudott edzeni, ő valószínűleg ezt a mérkőzést is kihagyja. 

Philadelphia 76ers - Charlotte Hornets 01:00

A felek két napja találkoztak már ebben a csarnokban, akkor nagyszerű játékkal, parádés dobóformával aratott magabiztos győzelmet a Philly és most is Joel Embiidék tűnnek esélyesebbnek. A hazaiak jó formában vannak, otthon még veretlenek és az önbizalmukkal sincs gond, Doc Rivers jól használja eddig a kulcsjátékosokat, ami meg is látszik a teljesítményükön - a Hornets egyelőre jóval ingadozóbb, voltak remek meccseik Haywardéknak, de most már megint kikaptak egymás után kétszer és egyik alkalommal sem néztek ki túl jól. A Sixers kerete egyben van, elvileg minden fontos játékosra számíthatnak, míg a Charlotte-nál PJ Washington is megsérült, de elvileg erőltetik a játékát. 

Atlanta Hawks - New York Knicks 01:30

A Hawks a brooklyni győzelem után belenézett egy váratlan hazai pofonba a Cavs ellen, ezt szeretné most kijavítani, míg a Knicks szintén meglehetősen hullámzó eddig, de legutóbb éppen nyerni tudott Indianában. Így elég nehéz jósolni erre az összecsapásra, hazai pályán az Atlanta támadógépezete esélyesebbnek tűnik, legutóbb lehet, hogy csak a back-to-back okozta fáradtság miatt voltak gondban, míg a New Yorkban azért ennyi pont talán nincs - cserébe viszont a vendégek agresszívebbek és fizikálisabbak eddig. Érdekes lehet, hogy Trae Younggal mihez kezdenek RJ Barrették, illetve a Collins-Randle párharc is jónak ígérkezik - a hazaiaknál Rondo és Gallinari továbbra sem bevethető, míg a Knicksnél Alec Burks játéka kérdéses. 

Miami Heat - Oklahoma City Thunder 01:30

A Miami a Bucks elleni javítás után botrányosan gyenge játékkal kapott ki Dallasban, ráadásul most már nem számíthat Avery Bradley-re, úgyhogy elég kérdéses a floridaiak teljesítménye - Jimmy Butler nagyon gyengén tért vissza és legutóbb minden téren alulmúlták az elfogadható szintet. A Thunder begyűjtött néhány vereséget, aztán legutóbb győzött Orlandóban, úgyhogy egyáltalán nem szabad leírni, de az tény, hogy ha a Heat akar valamit, akkor az ilyen hazai meccseket hoznia kell - Bradley-n kívül elvileg mindenki bevethető, nincs nagyon mire mutogatni. Az OKC-nél Pokusevskinek agyrázkódása van, ő nem játszhat, a többiekkel viszont lehet számolni úgy, ahogy eddig - most a Hill-Horford páros kiültetésére sincs különösebb ok. 

Toronto Raptors - Boston Celtics 01:30

A Boston back-to-back lép pályára a detroiti győzelme után, ahol a két fiatal sztár remek játékával és Jayson Tatum meccsnyerő dobásával sikerült kijavítani a két nappal korábbi vereséget. A Toronto pihentebb, de ugye most sehol nincs igazán "otthon" és a szezonrajt nagyon nem sikerült Lowryék számára, eddig csak egy kötelező győzelmük van, az összes többi meccsüket elvesztették és támadásban nagyon nem találják önmagukat - igaz, kis szerencsével azért így is nyerhettek volna már többet, meglátjuk, hogy erőből érvényesülni tudnak-e a Bostonnal szemben. A vendégek sem mindig voltak eddig meggyőzőek, de náluk legalább a Tatum-Brown páros hozza az elvárt sztár szintet, míg a Torontónál mondjuk Siakam nagyon nem, de a többiekről sem ez jut először eszünkbe - a tavalyi keleti második körös párharc után most is érdekes mérkőzésre számíthatunk. 

Houston Rockets - Dallas Mavericks 02:00

A Mavericks egy back-to-back második felén érkezik meg Houstonba úgy, hogy előző este Luka Doncic bokasérüléssel pihent és így vereséget szenvedtek Chicagóban. A Rockets legutóbb James Harden utolsó pillanatos kiesése ellenére is megverte a Sacramentót, John Wall jó formában van, Christian Wood pedig a soványka dallasi magasember-sor ellen is nagyon élhet, úgyhogy pihentebben azért bőven lehet esélyük a hazaiaknak, főleg úgy, hogy van esély Harden visszatérésére is. A Mavsnél igazából Doncic a kérdés, ha ő játszik, akkor bármi elképzelhető, ha nem, akkor azért bravúr lenne a győzelmük az idegenbeli b2b-et is figyelenbe véve. 

Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 02:00

A Pistons back-to-backet játszik a Boston elleni vereség után, ahol az utolsó pillanatig reális esélye volt a győzelemre és az utóbbi két meccsen mutatott játéka alapján abszolút lehetne keresnivalója, a fáradtság viszont bizonyára gondot jelent majd. A Milwaukee egy ilyen, egy olyan szezonjában legutóbb egy "ilyen" következett a Bulls 30 ponttal való kitömésével, a kérdés az, hogy most megint "olyan" következik-e, amikor pocsékul dobnak kintről és nem találják a ritmust - leginkább a tripláikon látszik eddig, hogy milyen napjuk van. Papíron mindenképpen nyerniük kell az 1-5-ös, back-to-back érkező Detroittal szemben, hiszen ők pihentebbek, amúgy is egészen más célokért küzdenek, fontos sérültjük sincs, míg a vendégeknél a b2b miatt Griffin és Rose helyzete is bizonytalan, illetve Josh Jackson megsérült előző nap. 

New Orleans Pelicans - Indiana Pacers 02:00

A Pelicans négyből hármat nyert és alapvetően jó formában van, míg a Pacers a remek rajt után most háromból kétszer kikapott, legutóbb otthon maradt alul a Knicks ellen, úgyhogy most javítani kellene. Nagy kérdés lesz, hogy a nem a védekezéséről ismert Zion Williamson és társai hogyan állítják meg Domantas Sabonist, akit legutóbb a Knicks egészen jól megfogott - ő jelenti az indianai támadójáték alapját, ha őt kikapcsolják, akkor meg lehet állítani a Pacerst. A New Orleansnál egyébként többen is képesek extra teljesítményre, szóval ha éppen nem tudnak jól védekezni, akkor is nyerhetnek, ha Brandon Ingram kihasználja TJ Warren hiányát, a Ball-Bledsoe páros pedig éppen jobb napot fog ki, akkor még egy jó Indyt is képesek lehetnek túldobni. 

Golden State Warriors - Sacramento Kings 04:00

A GSW back-to-backet játszik Steph Curry döbbenetes 62 pontos karriercsúcsa és az azzal kiharcolt Portland elleni győzelem után, úgyhogy a nagy kérdés az, hogy a 3-3-ra álló társaságban mennyi erő maradt még erre a játéknapra. A Kings a jobb kezdés után kétszer is kikapott a Rocketstől, a jól debütáló Haliburton megsérült, az idegenbeli túra pedig hagyhat rajtuk nyomokat, meglátjuk, hogy mennyit - ettől függetlenül azért a vékony jégen táncoló, csak Curry extrájában bízó, fáradtabb Warriors verhető ellenfélnek tűnik számukra. Érdekes meccs lehet, hiszen amúgy is divízióriválisokról beszélünk...

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus