A Bostont is legyőzte a Minnesota, vereséggel debütált Harden

Joel Embiid 48, a Pacers 152 pontot dobott, Anthony Davis megsérült, a Lakers kikapott Miamiban, nem hibázott a Denver és a Dallas, javított a GSW, Brooklynban győzött a Milwaukee: ez történt az NBA-alapszakasz legutóbbi játéknapján.

New York Knicks - Los Angeles Clippers 111-97

Harden debütált. Először lépett pályára ebben a szezonban és debütált a Los Angeles Clippers mezében James Harden, aki az előzetes híreknek megfelelően ott volt a kezdőben Russell Westbrook, Paul George, Kawhi Leonard és Ivica Zubac társaságában. Az első ötös elsőre szűk hét percet kapott együtt, azt 10-8-ra sikerült megnyerni, majd beindult a rotálás, és Tyronn Lue igyekezett sok mindent feltérképezni: milyen az, amikor Harden és Westbrook együtt irányít, milyen az, amikor egyikük van fent a kezdőkkel, milyen az, amikor egyikük van fent a cserékkel, kicsit tesztszagú volt a találkozó ebből a szempontból. Egész sokáig minden esélyük meg is volt a sikerre, aztán a negyedik negyed elején jött egy hullámvölgy: Harden volt fent a cseresorral, amikor másfél perc alatt 7-0-t ment a Knicks, aztán visszajött a teljes kezdő, de a vérzést így sem sikerült elállítani, és öt perc alatt egy 23-7-es (!) rohamot vágott ki a New York, ami eldöntötte a küzdelmet. A hátralévő időben már nem tudott veszélyeztetni a LAC, és összességében elmondhatjuk, hogy a várakozásoknak megfelelően kicsit felborult az eddig egyértelmű szereposztás: főleg Paul George nem találta a helyét ebben a rendszerben (10 pont, 2/11 mezőnyből 34 perc alatt), de a többiek se nagyon tudták, hogy mikor mit kellene vállalni - Kawhi Leonard (18 pont, 3 gólpassz) és Russell Westbrook (17 pont, 4 gólpassz) is visszavett korábbi önmagából. Ami Hardent illeti, ő végül 31 perc alatt 6/9 jó dobással 18 pontot szórt, nagyrészt tempókat dobált, a gyűrűig ritkán ért el, de kiosztott 6 gólpasszt, volt nagy triplája, szép megoldásai, nem mozgott rosszul, viszont vele a parketten -18-ban voltak, míg Westbrook és George például végül csak -7-tel zárt. Lesz ez még jobb is, most mennek tovább Brooklynba, Harden korábbi csapatához...

Jól játszva nyert a New York. A Knicksnél Julius Randle (27 pont, 10 lepattanó), a két meccs kihagyás után visszatérő RJ Barrett (26 pont, 4 gólpassz) és Mitchell Robinson (13 pont, 15 lepattanó, ebből 9 támadó, 4 labdaszerzés) is remekül játszott, ez a trió pedig ellensúlyozta, hogy a nem 100%-os Jalen Brunson csak 2/12-t dobott mezőnyből, így is működött a New York játéka. Az első félidő végén még hátrányban voltak, de a harmadik negyedben már inkább az ő akaratuk érvényesült, a negyedik elején pedig begyújtották a rakétákat, ami elégnek bizonyult a fontos hazai győzelemhez. A sikerük titka az ott bedobott fontos kosarak és a jó tempó mellett a 48-31-re megnyert lepattanózás és a 18-7-es támadólepattanózás volt, ráadásul 13 labdát szereztek és ennek köszönhetően 26-6-ra győztek gyorsindításból - a festékben pedig 56-38-ra nyertek, ők pontosan tudták, hogy hol és hogyan akarják megnyerni ezt az összecsapást. Ezzel megvan az első hazai sikerük, 3-4-re állnak összességében, következőleg a Spurst, majd a Charlotte-ot fogadják, ezeken tovább kellene javítaniuk a mérlegüket, mielőtt Bostonban megkezdenek egy ötmeccses idegenbeli túrát.

A Knicks legjobb dobói: Randle 27/9, Barrett 26/6, Robinson 13
A Clippers legjobb dobói: Leonard 18/6, Harden 17/6, Westbrook 17/3

 

Brooklyn Nets - Milwaukee Bucks 125-129

Pontzáporos meccsen nyert a Bucks. Hol egyik, hol másik csapat tudott meglógni egy-egy futással, így folyamatosan változott az, hogy éppen melyik fél néz ki jobban - a második negyedben például úgy tűnt, hogy elrohanhat a Milwaukee, de aztán 50-58 után egy 17-3-at süvített a Nets, és magabiztosabb előnybe került. A harmadik negyed nagy részében a Brooklyn vezetett ezt követően, de aztán 89-81 után egy 15-5-tel visszavette az irányítást a Bucks még a játékrész lezárásáig, az utolsó etapban kilenc ponttal is vezetett, de még itt sem volt vége, 99-108 után egy 12-0-s brooklyni roham érkezett válaszként. Egészen a hajráig ment az oda-vissza lövöldözés, Giannis Antetokounmpo és Cam Thomas volt elemében leginkább, és a végjáték nagyjából úgy zajlott, hogy a Bucks előnybe került, a Nets egyenlített, majd lejátszódott ugyanez még egyszer, aztán még egyszer. Ez 123-123-ig ment így, ott azonban bő egy perccel az órán Giannis megint foghatatlan volt a gyűrű alatt, Thomas válasza viszont ezúttal kimaradt, majd Finney-Smith is hibázott, a döntő jelenet pedig összefoglalta a lényeget: a két vezér csapott össze a Bucks gyűrűje alatt, de Giannis betakarta Thomast 15 másodperccel az órán, így Damian Lillard büntetői lezárhatták a küzdelmet és fontos idegenbeli győzelmet harcolt ki a Bucks.

Pedig a Nets-sztárokra nem lehetett panasz. Cam Thomas 45 pontos performansszal próbálta győzelemre vezetni a Brooklynt, az idén már "félreállíthatatlan" dobógép 17/33-mal zárt mezőnyből és 6/16 triplát küldött a gyűrűbe, rengeteget vállalt, és ő volt a társaság motorja ezen az estén, nem véletlenül kapott 41 percet a parketten. Mellette Mikal Bridges (31 pont, 12/21 mezőnyből) volt a másik kosárfelelős, ők ketten szórták meg a Milwaukee-t, bár a padról 31 pontot és 7/14 triplát az O'Neale-Walker duó is hozzátett - eltűnt viszont Spencer Dinwiddie (3 pont, 3 gólpassz) és Ben Simmons (15 lepattanó, de 2 pont, 4 gólpassz), tőlük kellett volna valami vállalható, és megnyerhették volna a meccset. A Bucksnál Antetokounmpo messze kilógott felfelé, hiszen 36 ponttal és 12 lepattanóval zárt, a negyedik negyedben beesett egy triplája, egyébként pedig több olyan középtávolit is beemelt, amiket idén kezdett el bedobálgatni akár leütésből is, végül 15/27-es mezőnyözéssel ült le - ami pedig fontosabb ennél, az a +15-ös +/-, vele a pályán jobb volt a Milwaukee. Damian Lillard 21 pontot, 6 lepattanót és 7 gólpasszt jegyzett, de vele -14-ben volt a társaság, mellette pedig leginkább Khris Middleton (15 pont, 4 gólpassz 21 perc alatt), valamint Jae Crowder (4/9 tripla a padról) jelentett még veszélyt támadásban. A Bucks így 4-2-re áll, a Nets pedig úgy hozott 3-4-et eddig, hogy otthon 0-3, idegenben pedig 3-1 a mérlege...

A Nets legjobb dobói: Thomas 45/18, Bridges 31/3, Walker IV 19/9
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 36/3, Lillard 21/6, Middleton 15/3, Crowder 15/12

 

Miami Heat - Los Angeles Lakers 108-107

Majdnem elrontotta a Heat. Az első félidő kifejezetten szorosan alakult, egy-két pont volt csak a különbség bármelyik irányba, ide-oda változott a vezető kiléte, de mindkét csapat gyorsan és nagy lendülettel játszott, jó volt nézni az összecsapást. A fordulás után aztán a Miami talált egy pluszfokozatot leginkább védekezésben, amiben az is benne volt, hogy a Lakersnél egy csípősérülés miatt kivált Anthony Davis: itt meg tudtak lépni a floridaiak, akik már 13 ponttal is vezettek, és közte 11-ről indulhatott a negyedik játékrész. A  Los Angeles LeBron James vezetésével folyamatosan kapaszkodott, próbálta élessé tenni a helyzetet, de Tyler Herro és Jimmy Butler is a legjobbkor válaszolt kintről, úgyhogy a Miami tartotta az előnyét és Butler villanásai után, szűk négy perccel a vége előtt még mindig 108-99-re vezetett. A hajrában azonban összeomlott Erik Spoelstra alakulata, a hátralévő időben egyáltalán nem szerzett pontot, bosszantó hibákat vétett és négy labdát is eladott innentől, az utolsót egy lépéshiba formájában nyolc másodperccel az órán. Így a Lakers felzárkózott és támadhatott a győzelemért, az utolsó másodpercekben LeBron James tört be, majd kiosztotta a labdát a teljesen üresen álló Cam Reddish-nek, aki viszont kihagyta a meccsnyerőnek szánt triplát - így összességében némi szerencsével úszta meg a leolvadást és harcolta ki a győzelmet a Miami.

Davis megsérült, Butler feljavult, Adebayo parádézott. A Lakersnél már a második negyed végén a bal oldalához kapott Anthony Davis, miután ütközött az újonc Jaime Jaquez Jr.-ral, pár labdabirtoklást még a pályán töltött, aztán le kellett cserélni - a fordulás után viszont még kijött, játszott két percet, ám annyira fájlalta a csípőjét, hogy időt kellett kérni, és itt véget ért számára az este. 25 játékperce alatt 9 pontot, 6 lepattanót és 4 gólpasszt jegyzett, majd egy hangos "B*zdmeg!" felkiáltással nyugtázta, hogy megsérült és nem tudja folytatni. A Lakersnél James (30 pont, 13/23 mezőnyből, 3 látványos blokk) és Austin Reaves (23 pont, 10 lepattanó, 9 gólpassz) húzta a szekeret, de simán elbukták a lepattanózást, illetve a triplákkal is hadilábon álltak, ami végül nem fért bele a magához képest most jobban játszó Heattel szemben. A floridaiak a pocsék évkezdés után most zsinórban másodszor nyertek, és ebben nagy szerepe volt annak, hogy Jimmy Butler nagyjából először tűnt Jimmy Butlernek idén: 28 pont, 6 gólpassz, 9/15 mezőnyből, 3/4 tripla és 7/7 büntető került a neve mellé, a negyedik negyedben is fontos dobásokat küldött a helyükre. Tyler Herro most is próbált vezér maradni (22 pont, 5 gólpassz), de a végén elég sokat hibázott, a meccs legjobbja viszont egyértelműen Bam Adebayo lett, aki 22 ponttal, 20 lepattanóval és 10 gólpasszal tripla-duplázott, védekezésben 2-2 labdaszerzést és blokkot jegyzett, támadásban pedig egy triplát is beemelt középről. Ezzel mindkét csapat 3-4-re áll, a Miami Memphisbe megy, míg a LAL Houstonban folytatja a túráját.

A Heat legjobb dobói: Butler 28/9, Adebayo 22/3, Herro 22/6
A Lakers legjobb dobói: James 30, Reaves 23/9, Russell 13/3

 

Minnesota Timberwolves - Boston Celtics 114-109 - hosszabbítás után

Újabb nagyhalat fogott a Minnesota. Nemrég a Denver veretlenségét vette el a Wolves, most pedig az eddigi egyedüli hibátlan, a Boston is fennakadt a társaság hálóján, igaz, egy nagyon küzdelmes, hosszabbításos derbi végén sikerült győzelmet aratni. Az első félidőben nagyrészt a Celtics vezetett pár ponttal, aztán a harmadik negyed elején tudott felgyorsulni és néhány jó védekezésből indulva egyenlíteni, majd a vezetést is átvenni a Minnesota: 27-19-re nyerte azt a játékrészt a vendéglátó, amely a záró etap elején már hét egységgel is meg tudott lógni. Innentől végig kiélezetten alakult a negyedik negyed, a Boston visszajött, vezetett is, két perccel az órán Jaylen Brown triplája után 98-101 állt az eredményjelzőn, de a Wolves válaszolt, majd az utolsó másfél percben mindkét társaság csak a kapufákat dobálta támadásban, mindketten elrontották a lehetőségeiket, így nem született döntés, jöhetett a hosszabbítás. Ott is a Celtics kezdett jobban, de aztán 103-105 után jött Anthony Edwards és ő lett a mérleg nyelve: előbb egy jó védekezéséből és gólpasszából Mike Conley dobott triplát, majd sorozatban három támadást fejezett be jó tempódobással, miközben a Celtics hármat hibázott, így Edwards révén egy 9-0-s futást rakott össze a Minnesota. Szűk másfél perc volt hátra, a Boston még igyekezett, de aztán 16 másodpercnél Jaden McDaniels kettese beállította a végeredményt, így újabb nagy győzelmet húzott be a Wolves. Edwards végül 38 pontot szórt 9 lepattanó és 7 gólpassz társaságában, McDaniels 20 ponttal és 4/9 triplával szólt hozzá, Rudy Gobert 14 pontos, 12 lepattanós dupla-duplát gyártott, és az is belefért, hogy ő 2/11 (!) büntetőt dobjon be, illetve hogy Karl-Anthony Towns a rangadón vállalhatatlan teljesítményt nyújtson: 3/10 dobással, 7 eladott labdával pontozódott ki, 28 percig lehetett ott a parketten.

Megvan az első vereség. 5-0 után először kapott ki a Boston, de ebben benne volt az is, hogy Derrick White nem tudott pályára lépni, így szerkezetet kellett váltaniuk és Al Horford került be a kezdőbe a hátvéd helyére - ami azt is hozta magával, hogy a kispad még inkább kiürült, hiába erőltették Hausert vagy Pritchardöt, a teljes cseresor 16 pontot tett hozzá, és Jayson Tatumnak például a túlórával együtt 43, Jrue Holidaynek pedig 42 percet kellett a pályán töltenie. Holiday egyébként csak 4/16-ot, Kristaps Porzingis pedig 5/14-et dobott mezőnyből, és bár egyébként mindketten sokat dolgoztak, de az említett problémák és Horford egyetlen mezőnykosara azt jelentette, hogy Tatumnak és Jaylen Brownnak kellett vinnie a támadójátékot: mindketten vállaltak is 21-22 dobást, de idén először fordult elő, hogy ez a támadógépezet lelassult, és a rendes játékidőben végül alig tudták túllépni a 100 dobott pontot. A záró másfél percben így is volt három támadásuk a győzelemért, az utolsó másodpercben Brown kezében maradt a győzelmük, majd a ráadásban hiába vezettek kétszer is, végül lebirkózta őket a hazai csapat. Ezzel megvan az első vereségük és így nincs már veretlen csapat a ligában - Tatumék most a Sixershez utaznak idegenbeli rangadóra, aztán jön három hazai mérkőzésük.

A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 38/6, McDaniels 20/12, Gobert 14, Reid 14/6
A Celtics legjobb dobói: Tatum 32/6, Brown 26/9, Porzingis 20/6

 

Chicago Bulls – Utah Jazz 130–113

A Bulls nyerte az alsóházi rangadót. Mindkét csapat gyengén kezdte a szezont, így nem ez volt a játéknap leginkább várt találkozója. A felek megkapták annak a lehetőségét, hogy javítsanak a mérlegükön, ezzel pedig végül a hazai gárda tudott élni. Jobban kezdett a Chicago, összességében uralta a mérkőzést, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy minden egyes negyedet megnyert. A hatszoros bajnok keretéből heten is átlépték a tíz dobott pontos határt, a prímet Zach LaVine (24 pont), DeMar DeRozan (21 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz, 4 labdaszerzés) és Coby White (18 pont, 7 gólpassz) triója vitte. A vendégeknél Lauri Markkanen (29 pont, 5 lepattanó) ezúttal is hozta a tőle elvárhatót, mellette Walker Kessler (15 pont, 15 lepattanó, 4 blokk) és John Collins (14 pont, 6 lepattanó) párosa is produktív teljesítménnyel rukkolt elő, ellenben a Utah periméterjátéka továbbra is döcögött, így pedig a folytatásban is nehéz lesz mérkőzéseket nyerni.

A Bulls legjobb dobói: LaVine 24/6, DeRozan 21/3, White 18/12
A Jazz legjobb dobói: Markkanen 29/15, Kessler 15/3, Collins 14/3, Sexton 14/3


Houston Rockets – Sacramento Kings 122–97

Hamar elengedte ezt a meccset a Kings. A Sacramento egyelőre elmarad az előzetes várakozásoktól, ráadásul két napja egyszer már kikapott a Houstontól, így joggal várhattuk volna azt, hogy ezúttal a játékosai minden tőlük telhetőt megtesznek majd a győzelemért. Ezzel szemben a Rockets olyannyira átgázolt rajtuk, hogy a meccs egy pontján kereken negyven pont volt a csapatok közötti differencia. Texasi oldalon Jalen Green (23 pont), Alperen Sengün (17 pont, 12 lepattanó) és Jabari Smith Jr. (13 pont, 4 lepattanó) teljesítményét is dicséret illeti, miközben a vendégek legjobbja a two-way szerződéssel bíró Keon Ellis lett a maga 15 pontjával. Domantas Sabonis mindössze 8 pontig és 8 lepattanóig jutott, míg Harrison Barnes csak háromig, bár ezekhez a mutatókhoz az is hozzátartozik, hogy a De'Aaron Fox nélküli Kings viszonylag hamar „feladta” ezt az összecsapást.

A Rockets legjobb dobói: Ja. Green 23/9, Sengün 17, Smith Jr. 13/9, Holiday 13
A Kings legjobb dobói: Ellis 15/12, Huerter 13/9, Murray 12/6,


Oklahoma City Thunder – Atlanta Hawks 126–117

Csapatként volt jobb a Thunder. Sorozatban négy győzelem után érkezett Oklahoma Citybe a Hawks, ráadásul a sikerei során magabiztos támadójátékot mutatva. Hazai oldalon ellenben ismét pályára léphetett a kisebb sérüléssel bajlódó Shai Gilgeous-Alexander, ami alapjaiban változtatta meg a találkozó összképét, merthogy SGA meg sem állt 30 pontig – 8 lepattanó és 6 gólpassz társaságában. Az első negyedben még tartotta magát az Atlanta, elsősorban Dejounte Murray (29 pont, 4 lepattanó, 6 gólpassz) és Trae Young (22 pont, 4 lepattanó, 11 gólpassz) kettősének köszönhetően, bár utóbbi dobásai ezúttal sem ültek (5/18 mezőnyből, 1/5 tripla). A két középső játékrészben viszont pontot tett a győztes csapat kilétének kérdésre a Thunder, miután Jalen Williams (21 pont), Luguentz Dort (19 pont, 9 lepattanó) és Chet Holmgren (16 pont, 12 lepattanó) is felnőtt Gilgeous-Alexander mellé. Egyénileg több jó egyéni teljesítmény volt a hazaiak oldalán, ez pedig győzelmet ért.

A Thunder legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 30/9, Jal. Williams 21/9, Dort 19/6
A Hawks legjobb dobói: Murray 29/18, Young 22/3, Bogdanovics 17/9


Denver Nuggets – New Orleans Pelicans 134–116

Nem volt elég a Pelicans kezdeti lendülete. A minnesotai vereséget követően ismét belekezdett egy győzelmi szériába a Nuggets, ami immáron három sikernél tart, miután a New Orleans sem tudta meglepni a Denvert, pedig az első félidőben még igencsak úgy tűnt, hogy ez az összecsapás akár még a vendég egylet javára is elbillenhet. A hiányzó CJ McCollum helyén Jordan Hawkins (31 pont, 7 lepattanó, 7/14 tripla) lépett előre, de Brandon Ingram (22 pont, 5 gólpassz) és Zion Williamson (20 pont, 10 lepattanó, 9 gólpassz) duója is jó teljesítményt tett ki a parkettre. Csakhogy a nagyszünetet követően beindult Nikola Jokics (35 pont, 14 lepattanó, 12 gólpassz), aki meg sem állt egy újabb tripla-dupláig. Jamal Murray nem léphetett ugyan pályára, de Michael Porter Jr. (22 pont, 9 lepattanó), a padról érkező újonc, Julian Strawther (21 pont), valamint Kentavious Caldwell-Pope (15 pont, 7 gólpassz) és Aaron Gordon (15 pont, 12 lepattanó, 6 gólpassz) megfelelően pótolták a kieső láncszemet, ami végül magabiztos hazai sikert eredményezett. Jokics pedig karrierje 108. tripla-duplájával Jason Kidd és LeBron James elé került a vonatkozó all-time listán...

A Nuggets legjobb dobói: Jokics 35/6, Porter Jr. 22/6, Strawther 21/15
A Pelicans legjobb dobói: Hawkins 31/21, Ingram 22, Williamson 20

 

Detroit Pistons - Golden State Warriors 109-120

A rutin döntött a végén. A Pistons sokáig partner tudott lenni, a negyedik negyed derekán is állt még 103-105 az eredményjelzőn, ezt követően viszont Stephen Curry beszórt gyors 4 pontot, és a vezetésével összehozott egy 2-8-as futást a Warriors, ami döntőnek bizonyult. Curry végig agresszív volt, 17 triplába állt bele az este folyamán, és végül 34 ponttal és 7 elsüllyesztett hármassal vezette újabb győzelemre csapatát. Curry mellett a tripláját kereső Klay Thompson, valamint a sokoldalú játékkal beszálló Chris Paul is eljutott 17-17 pontig, mindketten szereztek fontos kosarat a negyedik negyedben is, és Paul vezetésével 49 pontig jutott a második soruk, ezzel nem tudták tartani a lépést a tartalékos hazaiak. A Pistonsnál minden kezdő, valamint Stanley Umude is kétszámjegyű termést ért el, Cade Cunningham és Killian Hayes vitték a prímet 21-21 ponttal, ketten együtt szétosztottak 12 gólpasszt is, de Jalen Duren hiányát nem tudták kimozogni – Isaiah Stewart (17 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz) ugyan dupla-duplázott, de végül 17 támadólepattanót engedtek ellenfelüknek, amikből 26 pontot szerzett a Warriors. Mindkét csapat idegenben folytatja most, a Pistons Milwaukee-ba, a Warriors Denverbe látogat.

A Pistons legjobb dobói: Hayes 21/9, Cunningham 21/3, Stewart 17/9
A Warriors legjobb dobói: Curry 34/21, Paul 17/6, Thompson 17/3

 

Indiana Pacers - San Antonio Spurs 152-111

Carlisle szépen jubilált. Gyakorlatilag egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy melyik csapat nyeri ezt az összecsapást, a hazaiak a nagyszünetben már 86 pontnál jártak, és már ekkor 25 ponttal vezettek. A fordulás után sem vettek vissza, végig szépen járatták a labdát, és úgy jutottak el 38 kiosztott gólpasszig, valamint 57,9 százalékos mezőnymutatóig, hogy senki sem játszott náluk 27 percnél többet. Tyrese Haliburton vitte a prímet 23 ponttal és 8 gólpasszal, ehhez jött hozzá Obi Toppin és Buddy Hield 19-19 egysége, valamint Myles Turner (15 pont, 11 lepattanó) dupla-duplája. Rick Carlisle mind a 14 bevetett játékosa feliratkozott a pontszerzők közé – az edző számára különleges jelentőséggel bír ez a győzelem, NBA-s pályafutása során 900. alkalommal nyert meccset. A Spursnél ezúttal szenvedett a dobásaival Victor Wembanyama (13 pont, 10 lepattanó), mindössze 3/12 kísérlete ért célba, viszont vele így is csak -9-ben voltak, bár mindössze 21 percet töltött a pályán. Zach Collins, Keldon Johnson és Doug McDermott is jó hatékonysággal dolgozott támadásban, sok labdát nem is adtak el, de védekezésben nem tudták lassítani a Pacerst, ráadásul csapatszinten is csak 42,6 százalékkal céloztak, ezúttal nem volt esélyük.

A Pacers legjobb dobói: Haliburton 23/9, Hield 19/15, Toppin 19/3
A Spurs legjobb dobói: McDermott 17/12, Johnson 16, Collins 14/3

 

Orlando Magic - Dallas Mavericks 102-117

Egy félidőt bírt a Magic. Nehéz helyzetből várták ezt a meccset a hazaiak, Wendell Carter Jr. mellett Markelle Fultz és Jonathan Isaac sem lehetett ott a pályán, ennek ellenére 66-53-ra vezettek a nagyszünetben, de a fordulás után bedarálta őket a dallasi gépezet. Noha Luka Doncic kiülte a harmadik negyed egy jelentős szeletét, miután beütötte a fejét, végül csak eljutott 29 pontig, amiből 12 a negyedik negyedben érkezett, ráadásul fellépett mellé Kyrie Irving (21 pont, 10 gólpassz), valamint a kispadról érkező Tim Hardaway Jr. (21 pont, 6 lepattanó) is. A végén Doncic és Irving klasszisa döntött, ketten együtt 23 pontot értek el a negyedik negyedben, benne a Mavericks utolsó 13 pontját, miközben a Magic vezére, Paolo Banchero (22 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz, 6 eladott labda) csak egyszer tudott betalálni a végjátékban, és más sem segítette ki. A padról jól szállt be Moritz Wagner és Cole Anthony is, előbbi 5 lepattanót, utóbbi 5 gólpasszt tett a maga 19 pontja mellé, de nem tudták ellensúlyozni, hogy Franz Wagner és Jalen Suggs is gyengébb dobóformát fogott ki, és a 21 eladott labda is túlságosan soknak bizonyult.

A Magic legjobb dobói: Banchero 22, Anthony 19/6, M. Wagner 19/3
A Mavericks legjobb dobói: Doncic 29/15, Hardaway Jr. 21/12, Irving 21/6

 

Philadelphia 76ers - Washington Wizards 146-128

Embiidre nem volt válasz. Nem lassít a 76ers, elkönyvelhették sorozatban az ötödik győzelmüket is, ráadásul már a nagyszünetben 17 ponttal vezettek, ami lehetővé tette, hogy a kulcsembereik ne játsszanak többet 31-32 percnél. Joel Embiid a harmadik negyedben ellopta a showt, így végül 17/25 jó dobással, valamint 14/14 értékesített büntetővel 48 pontig jutott, emellett begyűjtött 11 lepattanót, illetve kiosztott 6 gólpasszt is, nem volt rá válasz – a harmadik negyedben 29 pontot ért el 10/10 jó dobással, valamint 9/9 büntetővel, ami után vissza sem kellett már mennie a pályára. A center mellett Tyrese Maxey is dicséretet érdemel, eladott labda nélkül ért el 22 pontot és 11 gólpasszt, a Harris-Melton kettős is jól játszott a két sztár keze alá, így most Kelly Oubre Jr. gyengébb estéje is belefért. A Wizardsnál legfeljebb annak lehet örülni, hogy támadásban Kyle Kuzma és Jordan Poole egyszerre tudott hatékony lenni, előbbi 28, utóbbi 23 pontig jutott, védekezésben viszont 56 százalékos dobásmutatót engedélyeztek a 76ersnek, és ezen Daniel Gafford 5 blokkolt dobása sem tudott sokat változtatni.

A 76ers legjobb dobói: Embiid 48, Maxey 22/9, Harris 18
A Wizards legjobb dobói: Kuzma 28/12, Poole 23/12, Avdija 16/6

 

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus