A Bucks Chicagóban, a Heat Washingtonban lép pályára

Otthon meccsel a Jazz és a Blazers is - hat találkozót rendeznek hajnalban, íme a felvezető.

 

Washington Wizards - Miami Heat 01:00

A Heat egymás után két fontos meccset nyert meg egy ponttal, legutóbb a Sixerst győzte le, úgyhogy Washingtonban is egyértelmű favoritnak számít, hiszen a keleti második helyezettről beszélünk. Idegenben ugyan nem olyan eredményes a gárda, mint otthon, de a Wizards jelenleg más súlycsoport, sok a sérült a fővárosiaknál, emiatt nincsenek is jó formában, az utóbbi tíz meccsükből nyolcat elveszítettek. A hazaiaknál Hachimura, Bertans, Wagner és Bryant most sem játszhat, Beal pályára lépése kérdéses, ha ő sem lesz, akkor még egyértelműbb a helyzet, de ha ő játszani fog, akkor is abszolút a Miami az esélyes - a vendégeknél Justise Winslow nincs, de ezt már megszokhatták az elmúlt hetekben. 

Orlando Magic - Atlanta Hawks 01:00

Az Atlanta jelenleg a liga legrosszabb csapata és sorozatban tíz vereség után most sem szól mellette semmi Orlandóban, főleg úgy, hogy Trae Young és Jabari Parker ezúttal sem léphet majd pályára. A Magic legutóbb ugyan kikapott Milwaukee-ban, de otthon 10-6-ra áll és egyébként is jóval előrébb tart, mint mostani ellenfele, az Isaac-Gordon-Vucsevics trió jól működik, Fournier remek szezont fut és Fultz is egyre jobb, igazából abszolút kötelező számukra ez a meccs. Idei első csatájukat Atlantában ugyan még megnyerte a Hawks, de azóta mindkét fél sokat változott, a Magic a playoffba igyekszik, a vendégek pedig ligautolsók, ráadásul a legjobb játékosuk nélkül. 

Minnesota Timberwolves - Brooklyn Nets 02:00

A Minnesota egészen borzalmas formában van, a hasonló szinten lévő Kings ellen ugyan összejött neki egy győzelem nemrég, de azóta megint játszott egy szörnyű meccset, a Cleveland ellen a 90 pontot sem érte el a társaság. A gyenge forma fő oka persze Karl-Anthony Towns hiánya és legutóbb már Andrew Wiggins sem állt rendelkezésre, úgyhogy a fő kérdés az, hogy velük mi lesz most - hivatalosan mindkettejük játéka kérdéses, nyilván ha egyszerre térnek vissza, az változtathat a csapat helyzetén. Egyébként a Nets jobb csapat volt eddig, de Dinwiddie-ék is megtorpantak, két gyenge meccset játszottak támadásban, náluk az a kérdés, hogy sikerül-e ismét felpörgetniük magukat elöl - ha ezt a vérszegény valamit művelik ismét, az még Minnesotában is kevés lehet.

Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 02:00

Itt természetesen egyértelmű favorit a Bucks, Khris Middletonék back-to-back győzelmeket arattak Giannis Antetokounmpo és Eric Bledsoe nélkül, most pedig a hírek szerint akár mindketten játszhatnak is - sőt, Bledsoe visszatérése valószínű, Giannis játéka hivatalosan kérdéses, erőltetni pedig biztos, hogy nincs értelme jelenleg. A Bullsszal azért vigyázni kell, mostanában kifejezetten jó formában vannak Markkanenék, legutóbb az Atlanta ellen meggyőző játékkal hozták a kötelezőt és összességében nyolcból ötöt nyertek, úgyhogy valamire rátaláltak, kérdés, hogy ebből mit tudnak megmutatni a ligaelső ellen. Sérültek amúgy náluk is vannak, igazából a teljes kezdőcsapatuk küzd valamivel, szinte mindenki játéka kérdéses, meglátjuk, hogy végül ki nem tudja vállalni a játékot - ha Giannis nincs, de náluk mindenki pályára lép, akkor a jelenlegi formájukban, otthon rámehetnek a bravúrra.

Utah Jazz - Detroit Pistons 03:00

Eltérő formában vannak a csapatok, a Jazz kifejezetten jó időszakát éli, tízből nyolcat nyert, otthon pedig 12-3-ra áll, úgyhogy most is egyértelmű favorit - különösen, hogy a Detroitnál még mindig vannak sérültek és egyébként sincs jó passzban, legutóbb közel harminc ponttal kapott ki a Spurstől. A palánk alatt érdekes lehet a Gobert-Drummond csata, de ezt leszámítva igazából sima Utah-győzelemnek tűnik ez a meccs, komoly meglepetés lenne, ha ez a mostani Pistons megfogná a jelenleg robogó Jazzt - Morris, Griffin és Kennard biztosan nem játszik ezúttal sem a vendégeknél.

Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 04:00

Mindkét csapatnak fontos lenne ez a győzelem, a Blazers egy jobb időszak után most belecsúszott egy hármas vereségszériába, míg a Suns éppen legutóbb törte meg a saját negatív sorozatát és szeretne megkapaszkodni - mindkét csapat a playoffért küzd, jelenleg másfél meccsel áll jobban a Portland. Egyik oldalt sem könnyű belőni, a Phoenixben nyilván több van azért annál, mint amit az utóbbi hetekben mutatott még akkor is, ha Deandre Ayton most sem lehet majd ott a pályán, de a Blazers is jobb annál, mint amit ez a három vereség mutat róla. A hazai pálya Lillardék mellett szól és idei első találkozásukat is ők nyerték, ráadásul történelmileg is ők vannak előnyben: az előző 11 egymás elleni meccsüket egyaránt a Portland húzta be.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus