A Bucks-Heat és a Nuggets-Blazers folytatódik hajnalban

Győzelmi kényszerben lép pályára a Denver, idegenben szeretne egyenlíteni a Miami - mutatjuk, hogy mit kell tudni a hajnali mérkőzések előtt.

 

Milwaukee Bucks - Miami Heat 01:30

Itt hosszabbításban dőlt el az első mérkőzés, amelyen mindkét fél igazából a védekezésére figyelt, támadásban pedig a Bucks és a Heat is elég harmatosan játszott, úgyhogy a hazaiak és a vendégek is javulhatnak mostanra. Elsősorban persze a Miaminak kellene feljebb kapcsolnia, náluk nagyon egyértelműen ott maradt sok kosár a Jimmy Butler - Bam Adebayo párosban, sokkal-sokkal agresszívebben kell támadniuk a gyűrűt, nem eldobálni a csalogató, de rossz középtávolikat, illetve amúgy is fel kell javulniuk dobásban - ha ezeket nem rakják össze a floridaiak, akkor a Milwaukee ezt a mérkőzést is megnyeri. A Bucksnál is lehet fejlődni, Giannis Antetokounmpo büntetőzése és úgy összességében a játéka is lehet jobb, illetve a tripláikon is rengeteget javíthatnak. Meglátjuk, hogy melyik fél tud jobban belenyúlni a párharcba, mert elsőre a festéket 100%-ban a Bucks uralta, a triplavonalat pedig a Miami - ahogy azt is érdemes lesz figyelni, hogy a hazaiak maradnak-e Lopezzel a behúzódós védekezésnél, vagy most többet használják Tuckert és a váltásos rendszert. Komoly győzelmi kényszer egyik csapaton sincs, a Bucks a minimális egy sikert hozta, a Heatnek pedig a 2-0 sem lenne tragédia abból a szempontból, hogy utána otthon javíthat, de nyilván most már égetőbb lenne nyerni Butleréknek, mint legutóbb, mert kétmeccses hátrányból elég nehéz dolguk lenne a folytatásban. Új sérült egyik oldalon sincs, a legutóbbi keretek most is rendelkezésre állnak. 

A párharc állása: 1-0 a Bucks javára.

 

Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 04:00

Itt viszont egyértelmű győzelmi kényszerben, komoly nyomás alatt kell teljesítenie a Denvernek, amely elsőre elbukta a pályaelőnyt és ha most sem tud nyerni, akkor a szakadék szélére sodródik. Amin mindenképpen javítania kell Michael Malone legénységének, az elsősorban Damian Lillard őrzése, mert legutóbb annyira szabadon alkothatott, hogy azt nem engedhetik meg még egyszer - másrészt pedig Nikola Jokics passzjátéka, mert legutóbb teljességgel elvették ezt az MVP-jelölttől, amivel az egész játékukat bekorlátozta a Portland. A vendégek "szabadon" játszhatnak, elsőre az ő stratégiájuk ült, meg is nyerték a meccset, elvették a pályaelőnyt, ha most ki is kapnak, akkor is ők állnak jobban és otthon reagálhatnak a Nuggets esetleges változtatásaira, úgyhogy ők nyugodtak lehetnek. A labda a Nuggets oldalán pattog, de az utóbbi két év rájátszás-párharcaiban nagyon jól reagáltak a nehéz helyzetekre, úgyhogy félteni még nem kell őket - más kérdés, hogy most nincs Jamal Murray, de nincs Will Barton és PJ Dozier sem. A Portlandnél gyakorlatilag mindenki bevethető, a keretek nem változnak az első meccshez képest.

A párharc állása: 1-0 a Trail Blazers javára.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus