A Bullst fogadja a Philly, 11 meccset rendeznek

Sűrű játéknap következik az NBA alapszakaszában, mutatjuk, hogy mit kell tudni a meccsek előtt. 

Cleveland Cavaliers - Portland Trail Blazers 00:00

A Cavs eredményesen hozta le idegenbeli túráját, most pedig otthon tovább nyomatékosítaná, hogy illik komolyan venni, ráadásul egy olyan Portland ellen, amely idegenben egyelőre 0-3-ra áll és az előző két meccsét elvesztette. Ezek alapján a Clevelandnek bizony jó esélyei vannak a sikerre - a Blazers még mindig nem az igazi, a vereségei idején főleg védekezésben volt szörnyű, de Lillard formája is pocsék és egyelőre az egész csapat csak keresi önmagát. A Cavs játéka jóval letisztultabb, tudatosabb, a magasemberek remekül kiegészítik egymást és ha a Garland-Sexton-Rubio trió nem fog ki rossz napot, akkor most is nyerhetnek - a hazaiak ugyanakkor Kevin Love után Lauri Markkanent is elveszítették az NBA protokollja miatt, érdemes lesz figyelni, hogy az ő kiesése mennyire lesz befolyásoló tényező.

 

Indiana Pacers - New York Knicks 00:00

Pár napja még egyértelmű lett volna a helyzet ebben a párosításban, azonban a Knicks azóta egyrészt hazai pályán megégett a Torontóval szemben, másrészt a Pacers megtörte vereségsorozatát és 131 pontot dobva legyőzte a San Antoniót, így most már nem olyan világos, hogy mi várható. Persze még mindig a New York a jobb csapat, az Indynél még mindig sok a sérült (Jackson, Lamb és Warren is hiányzik, Brogdon visszatérése viszont elvileg esélyes), de tény, hogy a legutóbbi meccsek kicsit árnyalták a képet. A Sabonis-Randle csata igazi csemegének ígérkezik, a Turner-Robinson párharcot is kíváncsian várhatjuk, az pedig döntő faktor lehet, hogy a Pacers perimétere fel tudja-e venni a kesztyűt a Walker-Fournier-Barrett sorral - ehhez azért kulcsfontosságú lenne Brogdon játéka...

 

Orlando Magic - Boston Celtics 00:00

A Celticsnél egyre mélyebbek a gondok, sorozatban három vereség után már csak 2-5-re áll a társaság és belső feszültségek is a felszínre kúsztak, egyelőre sem a morál, sem a játék nem az igazi - Jayson Tatum kifejezetten szörnyű negyedik negyedeket hoz, a csapatjáték pedig messze van a gördülékenytől. A Magicet papíron mindenképpen verniük kell és óriási szükségük is lenne arra, hogy ezt megtegyék, de a hazaiak Cole Anthony valószínűtlenül jó teljesítményével meglepő meccseket hoztak mostanában, legutóbb például nyertek Minnesotában és megmutatták, hogy bennük van az extra. A minőség persze így is a Boston mellett szól és ha a Tatum-Brown páros jobb napot fog ki, akkor minden további nélkül nyerhetnek, de a jelenlegi formájuk alapján benne lehet a levegőben a Magic-bravúr - egy jó kinti dobóforma és egy fejben kicsit megtörő Celtics és már kész is van a meglepetés...

 

Philadelphia 76ers - Chicago Bulls 00:00

Ez keleti rangadó lesz, a Chicago jelenleg a liga egyik legjobb formában lévő csapata, eddig 6-1-re áll, a Jazz után a Bostont is legyőzte, úgyhogy remek hangulatban, magabiztosan érkezhet meg Philadelphiába - ahol a Sixers szintén már 5-2-nél tart úgy is, hogy legutóbb Joel Embiid és Tobias Harris sem lépett pályára, sőt, Danny Green is megsérült. Az otthon mindig nagyon erős Sixers most sem fogja olcsón adni magát, ugyan Harris és Green ezúttal sem játszhat, de Embiid már nem szerepel a sérültjelentésben és vissza fog térni, úgyhogy Vucsevicsnek nem lesz könnyű napja a palánkok alatt. A Bulls ebben a formában persze mélyebb, egészségesebb és a Ball-Caruso páros vezetésével képes olyan periméter-védekezésre, amely ellen egy Curry vagy Maxey nem biztos, hogy képes játékot működtetni, de ha Embiid önmagát adja, akkor otthon nem szabad leírni ezt a Sixerst sem. 

 

Washington Wizards - Toronto Raptors 00:00

A Toronto az 1-3-as rajt óta sorozatban négyet nyert, legutóbb már New Yorkot is bevette és a VanVleet-Anunoby-Trent Jr. trióra építve parádés formába lendült, úgyhogy Washingtonba is biztató előjelekkel utazik. Persze eddig a Wizards is abszolút felülteljesít, ugyan Kuzmáék legutóbb kikaptak Atlantában, de otthon még veretlenek és összességében is 5-2-re állnak, a sarokkövek jó passzban vannak, úgyhogy nincs mitől tartaniuk. Davis Bertans ugyan nem játszhat náluk, de ha a Beal-Dinwiddie duó felülmúlja VanVleetéket kint, Kuzma pedig kezd valamit Anunobyval, akkor feléjük billenhet a mérleg nyelve - persze ugyanezeket a párharcokat nézhetjük a kanadaiak oldaláról is ugyanígy...

 

Brooklyn Nets - Atlanta Hawks 00:30

Az akadozó Nets az előző két meccsén összeszedte magát, James Harden is "megkezdte a szezont", Kevin Durant jó formája is tart, így nyertek is gyorsan kettőt, de most azért az Atlanta révén komolyabb kihívással szembesülnek. A Hawks két csúnya idegenbeli vereség után legutóbb javított és megverte a Washingtont, de idegenben eddig csak 1-3-at hozott, a védekezése meglehetősen puha, támadásban pedig kissé esetleges a játéka - ugyan a Brooklyn is messze van a csúcsformától, de az atlantai gépezet sem lehet túl büszke eddigi önmagára. A Harden-Young "faultkiharcoló párbajt" érdemes lesz nézni, egyébként viszont nehéz megjósolni az erőviszonyokat, de otthon azért több lehet a Netsben - ráadásul a Hawksnál több kulcsember is kisebb sérüléssel küzd, Collins játéka például erősen kérdéses. 

 

Memphis Grizzlies - Denver Nuggets 01:00

Két napja ugyanitt találkoztak a felek és akkor kilenc ponttal nyert a Memphis, a Denver egészen gyötrelmes támadójátékkal rukkolt elő - az utóbbi három találkozón száz pont alatt maradt a gárda, ez pedig így egyelőre nem elég. A nagy kérdés most is az, hogy elöl mennyire lesznek stabilak Jokicsék, mert ha nem javulnak és nem szereznek könnyebben kosarakat, akkor most is bajban lehetnek. A Grizzlies egy gyengébb időszak után legutóbb sokat javult a Denver ellen, Morantéknál a védekezés volt a kulcs, ők azt rakták össze azon a meccsen, náluk most is azt lesz érdemes figyelni - új sérült egyik oldalon sincs, ez nem lesz faktor. 

 

Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers 01:00

Egyik csapat sincs túl jó formában, a Wolves négyből hármat bukott és mindhárom vereség idején száz dobott pont alatt maradt, úgyhogy az a kérdés, hogy sikerül-e ezen javítania - a feladatot nehezíti, hogy D'Angelo Russell nem léphet pályára, rá nem számíthatnak. A Clippers az 1-4-es rajt után legutóbb nagy negyedik negyeddel, óriási hajrával valahogy legyűrte az OKC-t és megszerezte idei második győzelmét, de finoman szólva sem nyújt meggyőző teljesítményt eddig, úgyhogy szintén lenne min javítania. Két erőlködő csapatról beszélünk, főleg támadásban, de a vendégeknél ott van Paul George, aki eddig extrát hoz és a szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtja szép csendben - meglátjuk, hogy ő elég lesz-e a Towns-Edwards párossal szemben. 

 

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 01:30

A Mavs back-to-backet játszik a Heat elleni hazai vereség után és bár nem volt rossz a társaság, de kapott 125 pontot, úgyhogy nyilván nem is lehetnek elégedettek Jason Kiddék, ráadásul most fáradtabban lépnek pályára. A Spurs legutóbb meglehetősen gyenge teljesítménnyel kapott ki a Pacerstől, Gregg Popovich ki is fejezte nemtetszését, meglátjuk, hogy játékosai hogyan reagálnak erre otthon, hiszen pihentebben elvileg lenne esélyük nyerni, ha odateszik magukat védekezésben és figyelnek az eladott labdáikra. Papíron jobb csapat a Mavs, de Doncicék még mindig nincsenek jó formában, Porzingis és Kleber is sérült, úgyhogy egy energikus, koncentrált San Antonio bizony lenyomhatja őket - Jakob Pöltl hiányát viszont megérezhetik a hazaiak, a center bekerült a liga protokollja alá.

 

Golden State Warriors - Charlotte Hornets 03:00

A Warriors eddig úgy hozott 5-1-et, hogy rendes játékidőben még nem kapott ki, legutóbb nagyon magabiztosan és simán verte meg az OKC-t, úgyhogy most otthon megint esélyesnek számít, egyszerűen működik Steve Kerrék rendszere - a védekezésük is egyben van, elöl pedig kiváló a spacing és nemcsak Curry, de főleg ő bárkit képes szétlőni. A Charlotte ingadozó mostanában, de védekezésben nem igazán acélos, a sikereit általában annak köszönheti, hogy elképesztően látványos, lendületes támadójátékot játszik és szórja a pontokat - ha ez nem jön össze, valamelyik kulcsembernek rossz napja van, vagy nem ülnek a dobások, akkor jönnek a vereségek. Érdekes lesz majd a Curry-Ball párharc, látványban valószínűleg nem lesz hiány - papíron több tűzerő van a Charlotte-ban, de a Warriors talán komplettebb csapatnak tűnt eddig, meglátjuk, hogy mi sül ki ebből. 

 

Sacramento Kings - New Orleans Pelicans 03:00

A csapatok öt napja találkoztak New Orleansban és akkor 113-109-re nyert a Sacramento, de azóta Foxék is kikaptak kétszer, ahogy egyébként a Pels is - most mindkét fél back-to-backet játszik, a Kings a Jazzt izzasztotta meg, míg a New Orleans óriási előnyt adott le a Suns otthonában. Nagy színvonalat itt nem várhatunk, de mindkét csapatban benne lehet egy nagy meccs - a Kings talán stabilabb eddig, de ha a Pels fejben kicsit megerősödik, akkor még a Williamson-Ingram páros nélkül is remek játékra képes, ezt láthattuk akár előző este is. Otthon a Sacto az esélyesebb, és ha a Fox-Haliburton páros javul a Jazz elleni teljesítményhez képest, akkor jó esélyei lesznek, de ezen a mérkőzésen nagyjából bármi elképzelhető. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus