A Cavs a Heatet, a Knicks a Lakerst fogadja

Fontos meccset vív egymással a Cleveland és a Miami, New York-i túrájának második felén  javítana és indulna meg fölfelé a Lakers, a Clippers Chicagóba utazik, két meccs után újra győzne a nyugati listavezető, de kötelező előtt áll a Bucks is. Öt mérkőzést rendeznek az NBA következő játéknapján, mutatjuk a programot.

Cleveland Cavaliers – Miami Heat 01:00


Ez bizony egy nagyon fontos mérkőzés lesz a keleti rájátszás szempontjából, az ötödik Cavs fogadja a hatodik Heatet. A Cleveland továbbra sincs csúcsformában, de azért tartja a lépést az élmezőnnyel, három meccsét megnyerte az utóbbi öt találkozójából. Tény, hogy kissé keserű szájízzel gondolhatnak vissza Garlandék az utóbbi meccsekre, hiszen míg nagy győzelmeket arattak a Bucks vagy éppen a Clippers ellen, addig olyan nyerhető meccseket buktak el, mint például az OKC vagy a Knicks elleni meccsek. A Miami nincs rossz formában, hét meccsét is megnyerte az utóbbi tízből, bár vasárnap egy nem várt vereség csúszott be a liga legalján helyet foglaló Hornets ellen, zsinórban három vereség után kaptak ki ott Butlerék. A hazaiaknál Donovan Mitchell már nincs sérültlistán, a sztár ott lesz a pályán, de Kevin Love is visszatérhet sérüléséből ezen a meccsen. A vendégeknél Jimmy Butler a Hornets ellen szenvedett kisebb ujjsérülést, akkor nem kellett elhagynia a pályát emiatt, most viszont Gabe Vincenttel együtt egyelőre kérdéses a játéka. Butler játékára nagy szüksége lenne a Heatnek, nélküle a 21-5-ös hazai mérleggel álló, teljesen egészséges Cavs ellen nehéz dolguk lehet. Érdekesség, hogy ez a derbi két top 3-as védekezéssel bíró csapat találkozója lesz, így nem lepődnénk meg, ha egy kevésbé pontgazdag, igazi, védekezésre épülő párharcot láthatnánk a felektől.

 

New York Knicks – Los Angeles Lakers 01:30


Itt mindkét csapat a playoffért kapar a saját konferenciájában, és egyikőjük sincs éppen kimagasló formában. A Knicks ötből csak két meccset nyert meg az utóbbi időben, bár az a kettő igen figyelemreméltó siker volt, a Cleveland és a Boston kapitulált Randle-ék ellen. Most egy keleti túrán résztvevő Lakers ellen kell bizonyítaniuk, ami tekintve, hogy a Los Angeles-iek back-to-back meccset vívnak ma ellenük, nem is néz ki elsőre annyira komoly feladatnak. A Lakersnél viszont a tegnapi, Nets elleni mérkőzést LeBron James és Anthony Davis is kiülte, és bár jött az előre kalkulált vereség, de a sztárok pihenten léphetnek pályára az MSG-ben, ami máris árnyalja azt a képet, hogy a hazaiak mindenképpen kötelező előtt állnak a fáradtabb vendégek ellen. A Lakers sincs jó formában, ők szintén csak két meccset húztak be az utóbbi öt pályára lépésükből, most azonban úgy néz ki, hogy szépen lassan kiegészül a keret, az előző találkozókon bár egyelőre csak a kispadról, de már Anthony Davis és Lonnie Walker IV is visszatérhetett, Austin Reaves az egyedüli, akinek még néhány napra szüksége van a felépüléshez. A Knicksnél továbbra is hiányzik a hosszabb időt kihagyni kényszerülő Mitchell Robinson, ami akár fájhat is a hazaiaknak a gyűrűt rohamozó Davis-Bryant centerpáros ellen. A Lakers egy egészséges kerettel begyújtaná a rakétákat a rájátszást érő helyeket üldözve, egy újabb vereség komolyan megnehezítené a dolgukat, míg a Knicks egy potenciális sikerrel akár utol is érheti a hatodik helyen álló Miamit. 

 

Chicago Bulls – Los Angeles Clippers 02:00


A Bulls nagy harcban van a keleti 7-10. helyek egyikéért, jelenleg az utolsó playint érő pozícióban van, de a szoros mezőny miatt a sorrend bármikor felborulhat, akár néhány mérkőzés alatt is. A hazaiak nincsenek rossz formában, ötből három sikert számlálnak az utóbbi időszakban, egy rövid idegenbeli túra után most újra hazatérnek, ahol a felépülő, szinte teljes fegyverzetben a nyugati élmezőnybe száguldó Clipperst fogadják. A Los Angeles-iek kifejezetten jó formában vannak, igaz legutóbb zsinórban öt győzelmet követően simán kikaptak a Clevelandtől egy back-to-back második felén, de azon a találkozón teljesen tartalékosan állt fel a LAC, előre kalkulált vereség volt tehát. A hírek szerint akár minden fontosabb játékos visszatérhet most a Bulls ellen, John Wall továbbra is sérült, Reggie Jackson, Morris és Covington szereplése viszont kérdéses. A hazaiak a megszokott rotációval vághatnak neki a meccsnek, Leonard és George remeklésén ezúttal is sok fog múlni a vendégek oldalán, de a Bulls is alaposan rá van utalva LaVine és DeRozan jó játékára. Egy izgalmas, kiélezett mérkőzésre van kilátás, a remek formában lévő sztárduó miatt talán inkább a Clippers felé billen el a mérleg nyelve, a Bullsnak viszont nagy szüksége van a sikerre, egy esetleges győzelemmel a nyolcadik helyig is felkúszhatnának a hazaiak, nem beszélve arról, hogy le tudnák rázni magukról a Pacers-Raptors kettőst is.

 

Milwaukee Bucks – Charlotte Hornets 02:00


Ennek egy kötelező győzelemnek kellene, hogy legyen a hazaiak részéről, a Bucks zsinórban négy győzelemmel, Giannis Antetokounmpo pedig egy 50 pontos dupla-duplával készült fel erre a találkozóra. A Hornets abszolút a liga leggyengébben teljesítő csapatai között van, bár most némi meglepetésre egymás után két győzelmet is szerzett, előbb a Chicagót, utóbb pedig a Miamit fektette két vállra, de ezekkel a nem várt sikerekkel sem változott a helyzete és a célja a szezonban. A Milwaukee támadójátéka nagyon elemében van az elmúlt meccseken, előbb a Denvernek 141, majd a NOP-nak 135 pontot dobva tudott nyerni, Giannis pedig elképesztő formát mutat, a görög az utóbbi három meccsén 41 pontot és 13 lepattanót átlagol, nem tudjuk elképzelni, hogy bárki meg tudja állítani a Charlotte-iak oldaláról a kétszeres MVP-t. Bobby Portis szolgálataira még mindig nem számíthat Mike Budenholzer, ettől függetlenül viszont nagy blama lenne, ha a keleti élmezőny tagja vereséget szenvedne a tankoló, támadásban és védekezésben egyaránt a liga alján helyet foglaló Hornets ellen. Bár talán még emlékszünk, hogy néhány hete a szezon egyik legnagyobb meglepetéseként kiütötték a vendégek a Milwaukee-t, akkor közel 140 pontot dobva és Giannist tíz pont alatt tartva emelte meg az NBA-társadalom szemöldökét a Charlotte – messze menő következtetéseket viszont nem érdemes levonnunk belőle, az egy csodaszámba menő siker volt Steve Clifford alakulatától…

 

Denver Nuggets – New Orleans Pelicans 04:00


Néhány héttel ezelőtt ez még egy kiemelt rangadó lett volna a nyugati első két helyezett között, azóta viszont a Pelicans elvesztette Zion Williamsont és megkezdte a süllyedését – ezen pedig eddig Brandon Ingram visszatérése sem tudott segíteni. A vendégek 2023-ban tizenhat találkozóból mindössze csak hármat tudtak megnyerni, most zsinórban nyolc zakó után utaznak a liga egyik legjobb hazai csapatához, finoman szólva sem ők a favoritok. A Nuggets továbbra is vezeti Nyugatot, bár az elmúlt öt meccséből csak kettőt nyert meg, most pedig két egymást követő kudarc után térnének vissza a győztes útra – a Bucks és a Sixers elleni vereségek talán belefértek, főleg, hogy előbbi ellen Jokicsék nélkül lépett pályára a csapat, a Sixers pedig Embiid extrájával győzte le a nyugati éllovast. Bár a hazaiak formája kissé horpadtnak tűnhet, de ennek oka főként a kisebb sérülések és pihentetések voltak. A Pelicans most annyira mélyen van, hogy azzal együtt is kötelező előtt áll a Nuggets, hogy Jamal Murray játéka egyelőre kérdéses. A vendégek már csak nyolcadikak és belecsöppentek a rendkívül kiélezett nyugati középmezőny harcaiba – Williamson még hetekig nem lesz bevethető, valahogy túl kell élniük a hiányát, különben megint reális forgatókönyv lesz az, hogy a sérülése miatt kukában landol az egyébként nagyon ígéretesnek tűnő szezonjuk…

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!
 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus