A Cavs és a Suns is egyenlített, a Celtics 2-0-ra vezet

Az Atlanta csak szorosabbá tudta tenni a második meccset, de ismét kikapott, a Knicks összeomlott Clevelandben, a Clippers pedig másodjára már nem tudott felülkerekedni Phoenixben.

 

Boston Celtics - Atlanta Hawks 119-106

Egy fél negyedet adott a Celtics. Pocsékul kezdte a meccset a vendéglátó, a nagy akarattal megérkező Hawks ugyanis percek alatt 10-11 pontot előnyt épített fel az első negyedben, hamar kiderült, hogy sebességbe kell tennie magát Joe Mazzulla alakulatának. Ezt viszont hamar meg tudta tenni: a Brogdon-Williams III páros beszállása rögtön megtolta a szekeret, stabilizálta a helyzetet, eltüntették a hátrányukat, majd Brogdon dudaszós félpályásával az első negyedet meg is nyerték, ezt követően pedig elkezdtek meglógni - még a nagyszünet előtt vezettek 15 ponttla, majd a fordulást követően volt már közte húsz is. A Hawks a Murray-Bogdanovics páros nagy dobásaival innen visszajött, és próbálta tartani a lépést, 7-9 pontig tudott feljönni a gárda, és egészen a negyedik negyed derekáig maradt is ez a különbség, ott azonban a Boston még egy lapáttal rátett, és egy-két labdabirtoklás alatt eldöntötte a küzdelmet, az Atlanta már nem tudott reagálni. Összességében a rossz kezdés után kontrollálta a helyzetet a második kiemelt, amikor kellett, akkor mindig tudott kosarat dobni, Jayson Tatum (29 pont, 10 lepattanó, 6 gólpassz) mellett a White-Brown-Smart-Brogdon sor is kitett magáért, 56%-kal dobtak mezőnyből és 46%-kal tripláztak, úgyhogy magabiztos játékkal kerültek 2-0-s előnybe.

Murray és Bogdanovics megpróbálta. Trae Young is feljavult az első meccsen látott önmagához képest, de azért messze volt attól,a kire a Hawksnak igazán szüksége lenne ahhoz, hogy komoly esélye legyen a párharcban - 24 pontot dobott 9/22-es mezőnymutatóval és 2/8 triplával, 6 gólpasszára pedig 5 eladott labda jutott. Viszont Dejounte Murray és Bogdan Bogdanovics próbálta pótolni az elmaradó kosarakat: előbbi komplett periódusokra vette a kezébe az irányítást, és végül 29 ponttal, 7/13 triplával, 6 gólpasszal és 4 labdaszerzéssel csapata legjobbja lett, Bogdanovics pedig nagyon fontos pillanatokban elsüllyesztett dobásokkal jutott el 18 pontig és 4/7 hármasig a cserepadról érkezve. A támadójáték azért még így sem volt az igazi, az összesen kiharcolt nyolc büntető mellett 43%-os mezőnymutatót és 33%-os triplázást hozott össze a gárda, de legalább látszott valami, hogy hogyan is szeretne a csapat pontokat dobni - csak közben a védekezés még mindig nem ütötte meg az elégséges szintet, a Celtics kis túlzással azt csinált, amit akart. Így az első meccs sima kiütése után most szorosabb, de még mindig viszonylag egyértelmű vereség lett a vége, meglátjuk, hogy hazai pályán tudnak-e még egy lépést tenni Capeláék és mérkőzést nyerni a jelenlegi fő bajnokesélyessel szemben.

A Celtics legjobb dobói: Tatum 29/15, White 26/6, Brown 18/6
A Hawks legjobb dobói: Murray 29/21, Young 24/6, Hunter 18/6, Bogdanovics 18/12

A párharc állása: 2-0 a Celtics javára.

 

Cleveland Cavaliers - New York Knicks 107-90

Simán nyert a Cavs. Megint jól kezdett a New York, és az első negyedben még úgy tűnt, hogy újabb szoros, kiélezett mérkőzést vívnak a felek, de aztán a második játékrészben kidomborodtak a Cleveland erényei: védekezésben parádésan dolgoztak Jalen Brunsonon, elöl pedig a legutóbbihoz képest átalakított felfogásban támadtak. Donovan Mitchell sokkal kevesebbet vállalt, sokkal többet passzolt, és az egész rendszer több mozgással, jobb labdajáratással operált, Mitchell végül 11 mezőnykísérlettel és 13 gólpasszal zárta az estét, viszont Darius Garland (32 pont, 6/10 tripla, 7 gólpassz) és Caris LeVert (24 pont, 4/9 hármas) nagyon élt a megnyíló területekkel és lehetőségekkel. Az Allen-Mobley páros is szépen tette a dolgát a palánk alatt, úgyhogy a nagyszünetig kiütötte ellenfelét az ohiói alakulat, kereken húsz ponttal vezettek kté negyed után Mitchellék, és a fordulás után sem csökkent a fölényük - volt közte 29 egység is, nem volt kérdés a győzelmük. A remek védekezés és remek támadójáték az elvesztett pályaelőny ellenére is önbizalmat adhat nekik a folytatásra, ez a mai recept elöl és hátul is megfelelő lehet arra, hogy érvényesítsék az akaratukat - meglátjuk, hogy idegenben mennyire tudják ezt megcsinálni, és hogy a Knicks tud-e válaszolni.

Most nem volt esélye a Knicksnek. A korrekt kezdés után ezúttal nem osztottak lapot a New Yorknak, a vendégeknél a támadójátékból is hiányzott az extra, de különösen a védekezésük borult meg a legutóbbihoz képest - a Cavs változtatásai ültek, és nem tudtak meccs közben válaszolni. Elöl elsősorban Brunson remeklése kellett volna, ő most csak 5/17-et dobott mezőnyből, RJ Barrett 4/13-at tett hozzá, Quentin Grimes például kosarat sem dobott, az egész csapat lefulladt - alig 37%-kal tüzeltek mezőnyből és 24%-kal tripláztak, így ezt a Clevelandet már nem lehetett megverni. A 16 gólpasszra jutó 18 eladott labda is jól jelzi, hogy mennyire nem akart összeállni a játék, és bár a pályaelőny így is megvan, de aggodalomra adhat okot Julius Randle sérülése: Tom Thibodeau valamiért rég eldőlt állásnál is fent tartotta kezdőit, az erőcsatár pedig az utolsó percekben rosszul esett, és be kellett mennie az öltözőbe...

A Cavaliers legjobb dobói: Garland 32/18, LeVert 24/12, Mitchell 17/6
A Knicks legjobb dobói: Randle 22/9, Brunson 20/3, Barrett 14

A párharc állása: 1-1.

 

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 123-109

Egyenlített a Suns. Most is jó meccset vívtak a felek, és ezúttal is a Clippers kezdett jobban, a vendégek öt ponttal nyerték az első negyedet és 13-mal is vezettek a másodikban - elöl-hátul az történt, amit ők akartak, úgy tűnt, hogy ismét ők akarják jobban a dolgot. A Phoenix viszont még a nagyszünet előtt összekapta magát, és egy 23-10-es futással, Devin Booker utolsó másodperces triplájával még abban a félidőben kiegyenlített, majd a fordulás után is hasonló lendülettel jött vissza: az első bő három percet 12-2-re nyerte meg a gárda, így meglógott tíz ponttal. Innentől már végig elöl is maradt a hazai alakulat, a Clippers azért kapaszkodott, és 4-11 pont között maradt a távolság, egy-egy jó Suns-kosár után mindig tudott válaszolni a vendégcsapat, és izgalmassá tette a küzdelmet, de egyenlíteni vagy egy labdán belülre kerülni nem tudott. Ez a libikóka pedig végül a Suns felé billent elé, három percnél Chris Paulnak volt egy fontos kosara, majd ellopta a labdát Russell Westbrooktól, és dobatott egy kettest Deandre Aytonnal, végül Westbrook újabb eladott labdájából bevágott egy tempót - két perccel az órán már 121-109 volt az állás, innen nem lehetett visszaút. Paul clutch játéka mellett emeljük ki a foghatatlan Devin Bookert, aki 45 percet töltött a pályán, 38 pontját 14/22-es mezőnymutatóval szerezte, volt 4/7 triplája és 9 gólpassza, illetve Kevin Durantet, aki 25-6-5-tel zárt 44 perc alatt - a rengeteg játékidő oka megint az volt, hogy a kispad tragikusan teljesített, a folytatásban erre valamit ki kell találnia Monty Williamsnek.

Leonard és Westbrook nem volt elég. Nem játszott rosszul a Clippers, de a legutóbbi teljesítmény éle kicsit kicsorbult azzal, hogy védekezésben nem tudtak olyan eredményesek lenni - a második negyed végén és a harmadik elején sokat hibáztak hátul, ott szórta meg őket a Suns, így hiába voltak kemények és koncentráltak a többi időszakban, egy ilyen jó csapat ezt meg tudta büntetni. Kawhi Leonard (31 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz, 3 labdaszerzés) és Russell Westbrook (28-5-5) elöl és hátul is vezérként teljesített, de a többiek most nem tudtak igazán felnőni melléjük, Nic Batum például kosár nélkül zárt, Ivica Zubac is kevés hasznos dolgot művelt, és most a Gordon-Hyland-Mann-Powell sortól is csak villanásokra futotta. Nagy baj azért nincs, a pályaelőny megvan, otthon egy kicsit igazítani kell ezen-azon, főleg a védekezésen, de nem állnak rosszul a vereség ellenére.

A Suns legjobb dobói: Booker 38/12, Durant 25, Craig 17/15
A Clippers legjobb dobói: Leonard 31/9, Westbrook 28/6, Gordon 12/12, Powell 12

A párharc állása: 1-1.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus