A Cavs Miamiba utazik, a Clippers a Raptorst fogadja

Hét mérkőzéssel folytatódik az NBA menetrendje, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni az előttünk álló meccsekről.

Washington Wizards – Atlanta Hawks 01:00

A playinért vívott párharcokban ez a meccs igen fontos lesz, a Wizards éppen a vonal fölött van, míg a Hawks mindössze csak egyetlen meccsel előzve mai ellenfelét a nyolcadik helyet foglalja el a tabellán. Egyik csapat sincs kimagasló formában, sőt, az Atlanta Quin Snyder munkába állását követően máris hullámvölgybe került, az elmúlt négy meccsükön háromszor is kikaptak, ráadásul az utóbbi két vereségét a közvetlen rivális Miami ellen szenvedte el a csapat, így leszakadt a hatodik helyért folytatott versenyben. A  fővárosi csapat három meccsét nyerte meg az elmúlt öt találkozójából, a hazaiak zsinórban két vereség után találtak rá újra a győztes útra, előbb a Raptors ellen hosszabbításban, majd a Giannis és Holiday nélkül felálló Milwaukee ellen kapituláltak, hogy az előző játéknapon a Detroitot ha a vártnál nehezebben is, de legyőzzék. A két csapat közel azonos formában várja a mai összecsapást, fontos hiányzó egyik oldalon sincs, így nehéz megjósolni, hogy mit várhatunk ezen a meccsen. Bradley Beal remek formában kosárlabdázik az elmúlt időszakban, ha Kuzma és Porzingis is hozza a tőlük elvárt szintet, akkor a back-to-back ellenére hazai pályán behúzhatja ezt a meccset a Wizards, de valószínűleg a Hawks is mindent megmozgat azért, hogy ne érjék utol őket a tabellán a hazaiak. A felek az előző héten találkoztak egymással, akkor három ponttal a Washington nyert, meglátjuk, tudnak-e ezúttal javítani Youngék.

 

Boston Celtics – Portland Trail Blazers 01:30

A Boston az utóbbi napokban megindult lefelé, már két és fel meccses a hátránya az őt megelőző keleti listavezető Milwaukee Buckstól, ezen a meccsen tehát mindenféleképpen hozniuk kell a kötelezőt a hazaiaknak, ha nem szeretnének a rájuk egyre zárkózó Philly felé tekintgetni. Tatumék nincsenek jó formában, ötből négy, zsinórban pedig három vereségnél járnak, a Portland ellen viszont ideális lehetőségük nyílhat a javításra. A Blazers továbbra is nagy hajszában van a nyugati tizedik hely eléréséért, egyelőre holtversenyben áll a csapat a tizedik-tizenegyedik-tizenkettedik helyeken a Pelicansszal és a Thunderrel, nagy a nyomás tehát a vendégeken. Most azonban egymás után kétszer győzött a csapat a Pistons és a Magic ellen – itt tudták érvényesíteni a papírformát Lillardék, most viszont egy jóval nagyobb falat következik a tavalyi döntős személyében. Jó hír a vendégeknek, hogy a hírek szerint Jusuf Nurkic pályára lépésére már mutatkozhat némi esély, Anfernee Simons azonban továbbra is sérült, ahogy a túloldalon Robert Williams III sem áll majd Joe Mazzulla rendelkezésére. Az erőviszonyok egyértelműek, a Celtics most más szintet képvisel, így nagy meglepetés lenne, ha vendéggyőzelem születne, ami amellett, hogy nagy bravúr lenne, még kiélezettebbé tenné a nyugati középmezőnyt. A papírforma nem ezt hozná, meglátjuk, hogy az elsősorban Damian Lillard egyéni játékára hagyatkozó Portlandben mennyi lesz a védekezésben a legszűkebb elitbe tartozó hazaiak ellen.

 

Miami Heat – Cleveland Cavaliers 01:30

Mindkét csapat éledezik egy rosszabb sorozatból, a Cleveland és a Miami is egy sikertelen széria után kezdi gyűjtögetni a győzelmeit. A Heat öt meccséből hármat is megnyert, ráadásul utóbbi kettő alkalmával nagyon fontos győzelmeket szerzett a csapat a nagy rivális Atlanta ellen, ezzel Butlerék stabilizálni tudták hetedik helyüket és le tudták szakítani az üldözőket. A Cavs az elmúlt négy találkozóján háromszor is győzni tudott, ráadásul legutóbb komoly küzdelemben, hosszabbítás után győzte le a Bostont, ami bárki számára nagy fegyverténynek számít ebben a szezonban. A hazaiaknál már csak Kyle Lowry képezi a sérültlistát, mindenki más felépült és egészséges – nem sokszor volt ilyen kedvező helyzetben idén Eric Spoelstra. A Cavsnél mindenki egészséges, így elsősorban az esélyesei is ők ennek a mérkőzésnek. A két félnek ez lesz az idei harmadik találkozója, eddig egyet-egyet nyertek a csapatok, meglátjuk, hogy a védekezésben jeleskedő Heat képes lesz-e ellenállni a Mitchell vezette clevelandi támadójáték ostromainak.

 

New Orleans Pelicans – Dallas Mavericks 01:30

Két viszonylag gyengébb formában lévő csapat mérkőzése lesz ez, a Pelicans továbbra is próbálja valahogyan átvészelni Zion Williamson egyre hosszabbra nyúló sérülését. Egy hatalmas kezdeti mélyrepülés után ez néhány meccs erejéig Ingram extráival úgy tűnt, hogy sikerült, az elmúlt időszakban azonban megint csak elvétve szerez győzelmeket a csapat, így a hazaiak egy hármas holtversenyben éppen a playin-vonal fölött vannak jelenleg. A Dallas csak két meccset nyert az utóbbi öt pályára lépéséből, és az elmúlt tíz találkozóján is csak 4-6 a mérlege, de még ez is elég ahhoz, hogy Doncicék ötödikek tudjanak maradni a tabellán, igaz, mindössze csak három meccs választja el őket még a tizenharmadik helytől is. A szlovén sztár és Irving közös játéka egyelőre jónak tűnik, támadásban nem sok csapat tudja őket megállítani, védekezésben azonban ahogyan nekik is, az egész csapatnak akadnak komoly hiányosságaik, ez a legnagyobb veszély, ami a Dallasra leselkedik. A hazaiaknál Williamson mellett Larry Nance Jr. és Jose Alvarado is biztosan kihagyja a meccset, tehát fontos kiegészítőjátékosok is hiányoznak a csapatból, míg a Mavsnél Reggie Bullock a legnagyobb hiányzó. Az egyéni teljesítményeket figyelembe véve a mérkőzés esélyesei elsősorban a vendégek, többször láttuk már, hogy az Irving-Doncic duó mire képes támadásban. A NOP elsősorban Ingram és McCollum klasszisában bízhat, kérdés, hogy mennyire tudják a hazaiak kihasználni a Dallas védelmének gyengeségeit, míg a vendégek szempontjából a siker elsősorban attól függhet, hogy képesek lesznek-e sztárjaik vezetésével túldobni a Pelicanst. 

 

Denver Nuggets – Chicago Bulls 03:00

A Denver továbbra is magabiztosan vezeti Nyugatot, már hét és fél meccs az előnye a Sacramentóval és a Memphisszel szemben, úgy tűnik, hogy semmi nem állíthatja meg a hazaiakat az alapszakasz-győzelem felé vezető úton. A Nuggets jó formában van, az elmúlt tíz meccsén nyolcszor is nyerni tudott, jelenleg pedig egy négymeccses győzelmi sorozatban van és minden esélye megvan arra, hogy ezt a sorozatot ötmeccsesre bővítse. A Bulls még mindig a keleti tizedik helyért kapar, két meccs a lemaradása a Washingtontól, de ha a jelenlegi formája tovább tart, akkor nem sok jóra számíthat a szezon hátralevő részében. LaVine-ék tízből hétszer is kikaptak, az elmúlt négy meccsükön pedig háromszor is vesztesen hagyták el a pályát, utoljára a közvetlen rivális Indianától is kikaptak egy utolsó pillanatos Haliburton-triplával. Az előzetes várakozások alapján ma sem várható vendéggyőzelem, Nikola Jokicstól szinte már minden meccsen lehet egy hatékony tripla-duplát várni, nem nagyon van csapat, akit jó szívvel ki tudnánk hozni jelenleg a nyugati listavezető ellen, nagy meglepetés lenne, ha a Chicago megszakítaná a Nuggets jó sorozatát.

 

Phoenix Suns – Oklahoma City Thunder 03:00

A Phoenix remek formába lendült az elmúlt hetekben, az utóbbi időszakban 7-3-as mérleget hozott a csapat, most zsinórban negyedik győzelmére készül, amire minden esélye meg is van. A Suns nem rég a Dallast győzte le egy kiemelt rangadón, amivel a jelek szerint sikerült bebetonoznia a negyedik helyét, leszakítva magáról a Maverickset és a Warriorst. A Thunder sincs rossz formában, hónapok óta nagy harcot vív a nyugati legjobb tízbe kerülésért, jelenleg holtversenyben éppen a vonal alatt van, de ha a formája kitart, lehet esélye a csapatnak a playin elérésére. Azok után, hogy hétből hat meccset is elvesztettek, zsinórban behúzott három meccsükkel sikerült újra visszatérniük a győztes útra, ráadásul kétszer a Utah-t, a tegnapi játéknapon pedig a Golden State Warriorst győzték le, így a közvetlen riválisok ellen aratott győzelmekkel ismét ott kopogtatnak a playin ajtaján. Ezúttal azonban mégis komoly meglepetés lenne egy vendégsiker, hiszen a back-to-back második felét elővigyázatosság miatt kihagyja Shai Gilgeous-Alexander, Pokusevski és Jalen Williams pedig továbbra is sérült, míg a hazaiak oldaláról csak Landry Shamet fog hiányozni. Az erőviszonyok így még egyértelműbbek, hazai pályán ráadásul a Suns 21-10-zel áll, egy esetleges OKC siker komoly meglepetés lenne, a realitás azt súgja, hogy a következő előttük álló találkozókon nagyobb esélyük lehet közelebb kerülni a top 10-hez.

 

Los Angeles Clippers – Toronto Raptors 04:00

A Clippers az elmúlt hetekben komolyan visszaesett, csak három meccsét nyerte meg az utóbbi tíz lehetőségéből, legutóbb a Memphis elleni győzelemmel szakították meg ötmeccses nyeretlenségi sorozatukat Leonardék. A Raptors egy jobb perióduson van túl, most viszont úgy tűnik egy kicsit megint visszább esett a csapat, felváltva szerzi a győzelmeket és a vereségeket, két napja a Nuggets otthonában jó játékkal maradt alul a csapat, de nagy probléma így sincs, stabilnak tűnik a kilencedik playin-helyük. A csapatok közel azonos esélyekkel várhatják a meccset, az egyedüli hiányzó Norman Powell a hazai oldalon. A felek egyetlen idei meccsét az akkor még ereje teljében lévő Los Angeles-iek nyerték, azóta azonban változott a helyzet, a trade-deadline óta a LAC csak süllyed, míg a Raptors komolyabb játékosmozgás nélkül is meg tudott indulni felfelé, meglátjuk, hogy melyik fél tudja jobban rákényszeríteni akaratát a másikra.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus