A Celtics a New Yorkot, a Dallas a Phoenixet fogadja

Kora este már nyugati rangadót láthatunk, de fontos meccs előtt a Bulls, a Thunder és a Clippers is, mutatjuk a mai programot. 

Dallas Mavericks – Phoenix Suns 19:00


A játéknap rögtön egy kora esti nyugati rangadóval veszi kezdetét, a Dallas a hatodik, a Suns a negyedik helyen áll a tabellán, a felek között pedig mindössze két meccs a különbség. A hazaiak nincsenek kiemelkedő formában, csak két meccsüket nyerték meg az utóbbi öt találkozójukból, bár legutóbb az Irving-Doncic duó 82 pontjával a Sixers legyőzése komoly fegyverténynek minősül. A Phoenix Kevin Durant visszatérésével újabb szintet lépett, zsinórban két sikert számlál a csapat, az elmúlt tíz meccsen pedig 7-3-as mérleget tudnak felmutatni a vendégek. A Dallasnál Davis Bertans, a Phoenixnél DeAndre Ayton pályára lépése kérdéses, Landry Shamet pedig biztosan nem lehet ott a vendégeknél a mai meccsen. Megjósolni sem lehet, hogy a Booker-Paul-Durant vagy az Irving-Doncic vezette csapatok közül melyikük fog a másik fölé nőni, az eredmények és a jelenlegi forma talán a vendégek malmára hajtja a vizet, de legutóbb a Dallas sztárjai is megmutatták, hogy mire képesek együtt. Minden bizonnyal egy fontos rangadóhoz hű mérkőzést láthatunk a támadásban ötödik Mavs és a védekezésben hatodik Suns között, kíváncsian várjuk, hogy mivel rukkolnak elő a csapatok.

 

Chicago Bulls – Indiana Pacers 21:30


A keleti playinért vívott versenyfutásban ennek a meccsnek is nagy jelentősége lesz, mindkét gárda versenyben van még papíron a tizedik hely elhódításáért - igaz, ehhez a Bulls valamivel közelebb áll az elmúlt időszak trendjei alapján. A csapatokat mindössze egyetlen meccs választja el egymástól a tizenegyedik és a tizenkettedik helyen, a Chicago és az Indiana is ötből három győzelmet szerzett az elmúlt meccsein; más kérdés, hogy ezt megelőzően mindkét csapat pocsék sorozatot futott, a Pacers tízből kilenc, a Bulls pedig zsinórban hat vereséget szedett össze korábban. Fontos játékosok a inkább a vendégeknél hiányozhatnak, Nesmith és Haliburton játéka is bizonytalan egyelőre, pedig utóbbi szereplése egyértelműen nagyobb győzelmi esélyeket adna a csapatának. Mindkét gárda számára nagy jelentőséggel bír a mai találkozó, a Bulls egy sikerrel ismét meglóghatna üldözőjétől, míg a Pacers egy győzelemmel utolérné LaVine-éket. A tizedik helyen álló Wizards sincs behozhatatlan távolságra, a cél pedig végső soron mindkét csapatnak a playin elérése, ezúttal ráadásul egy közvetlen rivális ellen tehetik meg az ehhez szükséges lépéseket, így mindenképpen egy parázs mérkőzésre számíthatunk.

 

Los Angeles Lakers – Golden State Warriors 21:30 (felvételről 23:00 – Sport 2)


A Lakersnek minden hátralévő meccse kiemelt fontossággal bír, ráadásul számos mérkőzését közvetlen riválisok ellen kell megvívnia, amelyek így duplán számítanak a rájátszásért zajló csatározásokban. LeBron James nélkül viszont nincs könnyű helyzetben a csapat, sőt, D’Angelo Russell sem bevethető még bokasérülése miatt – az elmúlt öt meccsen megszerzett három győzelem ennek fényében azért nem néz ki olyan rosszul. A hazaiak az elmúlt meccseken már bizonyították, hogy a kiegészítő személyzet is képes fellépni, a Thunder ellen például a három sztár nélkül tudtak fontos győzelmet szerezni, a mai mérkőzés viszont biztosan nem lesz egyszerű a címvédő ellen. A GSW-nél ugyanis 11 kihagyott meccs után visszatérhet Steph Curry, ami rögtön dob a vendégek esélyein. Andrew Wiggins távolmaradása azonban továbbra is létező probléma a csapatnál, személyi okokra hivatkozva már jó ideje nem láttuk a tavalyi bajnokcsapat oszlopos tagját. A GSW egyébként remek formában van, zsinórban öt győzelmével már a nyugati ötödik helyre zárkózott fel, Curry pályára lépésével pedig minden esélye meglehet egymás utáni hatodik sikerükre is. A Lakersnél fontos lenne, hogy Davis ott folytassa, ahogy leutóbb abbahagyta: a Wolves ellen 38 pontig jutott a sztár, ha ma nyerni akarnak a hazaiak, akkor emellett a kiegészítő személyzet jobb dobóformájára is szükség lesz.

 

Brooklyn Nets – Charlotte Hornets 00:00


A Nets legutóbb stílusosan törte meg pocsék szériáját, zsinórban négy vereség után a szezon fordítását bemutatva, 28 pontos hátrányt ledolgozva győzte le a jóval komolyabb erőt képviselő Bostont, amire akár építhet is csapat a szezon hátralevő részében. Ezúttal papíron egy jóval könnyebb meccs vár rájuk, a Hornets hiába nyert az elmúlt napokban teljesen értelmezhetetlen módon egymás után öt meccset is, elvesztette LaMelo Ballt, és akár egy újabb hosszabb vereségsorozat megkezdésére is lehet tőlük számítani. A hazaiaknál Ben Simmons képezi a sérültlista részét, Yuta Watanabe pályára lépése pedig egyelőre bizonytalan, de ennek ellenére is komoly esélyekkel lép pályára a hazai környezetben egyébként is jól teljesítő Brooklyn. A két csapat az utolsó meccsét vívja az alapszakaszban, az állás 3-0 a Netsnek, ha söpörni tudnak a hazaiak, akkor még jó esélyük lehet a stabil rájátszáshelyek egyikének megtartására. Egy vendégsiker ezúttal komoly meglepetés lenne, ami újfent alaposan felforgatná a keleti csatákat a rájátszásért.

 

Orlando Magic – Portland Trail Blazers 00:00


A Portlandnek minden sikerre szüksége van ahhoz, hogy elérjék a nyugati playin-vonalat, legutóbbi tíz meccséből azonban csak háromszor sikerült győznie a csapatnak, az elmúlt időszak inkább Lillard eszméletlen egyéni formájáról szól, mintsem a csapat felfelé való megindulásáról a tabellán. A Blazers zsinórban három vereség után győzne újra Orlandóban, a Magic ellen elvileg muszáj is lenne nekik, ha tényleg akarnak még valamit ettől a szezontól. A floridaiak azonban 50% körül hozták le az elmúlt heteket, amivel bár már nagy valószínűséggel nem szólnak bele a keleti playin helyekért vívott harcba, de több alkalommal is képesek voltak meglepni náluk jóval nagyobb erőt képviselő csapatokat. A hazaiaknál eldőlt, hogy Jonathan Isaac ebben a szezonban már biztosan nem lép pályára, de Gary Harris és Franz Wagner játéka is kérdéses. A Portlandnél jóval bővebb a sérültlista: a kezdőcsapatból Jusuf Nurkic mellett például Anfernee Simons sem lehet ott a pályán. A vendégek másfél meccsel vannak a tizedik hely alatt, nagy szükségük lenne erre a győzelemre, kérdés, hogy két fontos hiányzóját elbírja-e a csapat egy nyomás nélkül pályára lépő Orlando ellen. Ha Lillard folytatja a megőrülését, akkor erre a válasz talán az, hogy igen, ellenkező esetben azonban bármi történhet.

 

Houston Rockets – San Antonio Spurs 01:00


A két csapat alig egy nap eltelte után mérkőzik meg újra egymással, az előző játéknapon a Houston volt kevésbé gyenge, és tudta megszakítani tizenegy meccset számláló nyeretlenségi sorozatát. Ahogyan akkor, úgy most sem tudunk semmi biztosat jósolni a mérkőzéssel kapcsolatban, két nagyon alacsony színvonalon teljesítő csapat találkozója sosem kiszámítható, ezúttal ráadásul mindkét gárda pihenőnap nélkül lép pályára. A hazaiaknál Tate sérült, a vendégeknél viszont jóval nagyobb a kimaradók létszáma: Birch, Vassell, McDermott és Keldon Johnson sem lehet ott a pályán a hírek szerint. Egy teljesen érdektelen, tét nélküli meccset vív egymással a Nyugati Konferenica két sereghajtója, ráadásul a színvonalat jellemezheti, hogy védekezésben és támadásban is a két leggyengébb együttes csap itt össze – valamelyik fél újabb győzelmet fog szerezni, de igazán egyikük sem szeretné ezeket gyűjtögetni, ez pedig a mérkőzés képére is hatással lehet majd…

 

Oklahoma City Thunder – Utah Jazz 01:00


Újabb fontos mérkőzést rendeznek a nyugati versenyfutás résztvevői között, a Thunder a tőle mindössze másfél meccsre lévő Utah-t fogadja, ráadásul Shai Gilgeous-Alexander is visszatérhet a csapatba. Egyik csapat sincs az utóbbi időszakban jó formában, a Thunder egy, a Jazz két meccset nyert az elmúlt öt pályára lépéséből. Két napja már meccseltek egymással a csapatok, ott az OKC egy nagyon sima győzelemmel megszakította ötmeccses nyeretlenségi sorozatát, ezzel újra még szorosabbá téve a nyugati középmezőnyt. Az esélyesek most is inkább a hazaiak lehetnek, mivel Collin Sexton mellett Lauri Markkannen sem léppályára – legjobb játékosa nélkül minden csapatnak csökkennek az esélyei a győzelemre, főleg, ha az ellenfél sztárja éppen visszatérésre készül. A Thunder egy esetleges sikerrel végképp felzárkózna az előtte lévőkre, hazai pályán erre minden esélye meg is van, meglátjuk, hogy képes lesz-e kihasználni a Jazz tartalékos felállásából adódó lehetőséget.

 

Boston Celtics – New York Knicks 01:30


A két csapat formáját tekintve a játéknap egyik kiemelt rangadóját rendezik Massachusetts-ben. A Boston néhány napja, a Brooklyn ellen 28 pontos előnyből elbukott meccsével a második helyre szorult Keleten, de összességében tízből hét győzelme így is kifejezetten jó formának számít. A Knicks viszont még ennél is élesebb most, Randle-ék zsinórban nyolc sikernél, és tízből kilenc győzelemnél járnak, nagyon egyben van a csapat, ráadásul teljesen egészséges a keret is. A hazaiaknál Robert Williams III nem lehet ott a pályán, de Malcolm Brogdon szereplése is bizonytalan egyelőre. A Boston számára azért lenne fontos egy győzelem, mert az előző játéknapon zsinórban tizenhat győzelem után kikapó Buckstól ismét átvenné a listavezető pozíciót, és 25-8-as hazai mérlegük mutatja, hogy hazai pályán nem számítanak esélytelennek. A NYK az ötödik helyre biztosította be magát, ma semmiképpen sem tud előrébb lépni, de ha így folytatják, nem elérhetetlen a pályaelőnyt jelentő negyedik hely sem, a Cavs ugyanis csak másfél meccsre van a vendégektől. Kiegyensúlyozott erőviszonyok és playoff-hangulat jellemezheti ezt a találkozót, a múlt héten az egymás ellenit a New York nyerte – akkor a csapat alig engedett 90-nél több pontot a támadásban egyébként elit Bostonnak, kíváncsian várjuk, hogy mit hoz ezúttal ez a keleti rangadó.

 

Washington Wizards – Milwaukee Bucks 01:30


A Milwaukee back-to-back lép pályára, és bár tizenhat egymást követő győzelem után végül alulmaradt a Sixers elleni keleti rangadón, de továbbra is tartja első helyét a konferenciában. A Washington sincs rossz formában, próbál a playin-vonal fölött maradni, egy rosszabb periódus után ötből három sikert szerzetek Bealék, ezzel másfél meccses előnyt kiépítve az őket üldöző Bulls előtt. A vendégek legújabb szerzeménye Goran Dragic, ő azonban még most valószínűleg nem lép pályára, de a túloldalon Deni Avdija és Markieff Morris biztos kimaradása mellett Kyle Kuzma szereplése is bizonytalan. Kuzma hiánya akár a győzelembe is kerülhet a fővárosiaknak, a Porzingis-Beal kettős extra teljesítményére nagy szükségük lesz, ha fel akarják venni a versenyt a keleti listavezetővel. A vereség és a fáradtság ellenére összességében még így is Giannisék számítanak az esélyesebbeknek, fél vállról azonban semmiképpen sem vehetik a meccset, elit védekezésére és sztárjai egyéni teljesítményére biztosan szüksége lesz a vendégcsapatnak.

 

Los Angeles Clippers – Memphis Grizzlies 04:00


A Clippers Russell Westbrook leigazolása óta komoly gödörbe került, azóta képtelen volt nyerni a csapat, és zsinórban öt vereség után kellene javítania a társaságnak. A játék egyébként nem néz ki rosszul a Los Angeles-ieknél, az elmúlt öt vereségükből kettő (egy vagy két) hosszabbítás után született, legutóbb pedig csupán egyetlen ponttal maradtak alul a Kings ellen, ma azonban lehet esélyük negatív szériájuk megtörésére. Már csak azért is, mert Ja Morant pályán kívüli botrányai miatt hosszabb eltiltás elé nézhet - egyelőre két meccsig marad távol a csapattól, ma tehát sem ő, sem pedig az elmúlt találkozón súlyosnak tűnő sérülést szenvedő Dillon Brooks nem lehet ott a csapattal. A hazaiak Norman Powell távolmaradását kell, hogy elbírják, Ivica Zubac státusza pedig már kérdésessé javult, az ő játékáról a feldobás előtt dönt az edzői stáb. Így összességében a Clippers győzelmére van nagyobb esély, ezzel pedig élniük kell Leonardéknak, ha egyenes ágon szeretnének a rájátszásba jutni - a Memphisnek pedig lassan maga mögé kell tekintgetnie, hiszen a harmadik Kings már csak másfél meccsre van tőlük…


A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus