A Celtics nyerte a játéknap rangadóját, magabiztos volt a Thunder

Hozta a kötelezőt a Clippers és a Houston, legyőzte a Milwaukee a Philadelphiát, nem volt könnyű dolga a Knicksnek Portlandben.

Boston Celtics – Phoenix Suns 127–112

Tarthatatlan volt Brown és Tatum párosa. A játéknap rangadóján Bostonba látogatott a Phoenix, amely nincs rossza formában, ám a ligaelső otthonában mégsem a Suns számított favoritnak, még úgy sem, hogy hazai oldalon Kristaps Porzingis továbbra is maródi. A kezdeti tapogatózást követően magabiztossá vált a vendéglátó, ahol Jaylen Brown (37 pont, 5 lepattanó, 5/9 tripla) és Jayson Tatum (26 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz, 4/8 tripla) kettőse megállíthatatlannak bizonyult, ráadásul mellettük még Al Horford (24 pont, 6/10 tripla) is sziporkázott. Joe Mazzulla egylete remek dobóformát fogott ki, miután a mezőnyből 52,8%-kal, míg a triplavonalon kívülről pontosan 50%-kal tüzelt, huszonöt triplát küldve a helyére. A Phoneix csak futott az eredmény után, így a Boston egy héten belül másodszor is legyőzte az arizonai gárdát.

Nem volt esélye a Sunsnak. Összességében pedig nem muzsikált rosszul a Phoenix, amely legutóbbi négy meccséből hármat is megnyert, habár az az egy vereség éppen a Celtics ellenében született. Devin Booker (23 pont, 7 gólpassz), Bradley Beal (22 pont, 7 gólpassz), Kevin Durant (20 pont) és Grayson Allen (20 pont) kvartettje ponterősnek bizonyult, ellenben jóval többet hibázott, leginkább a periméteren kívülről. Miközben a Boston huszonöt hármast süllyesztett el, addig a Suns csak tizenegyet, így hiába szedte a lepattanókat jobban a vendég egylet és ezzel egyenesen arányosan hiába uralta a festéket, szétdobta az ellenfelét a Boston.

A Celtics legjobb dobói: Brown 37/15, Tatum 26/12, Horford 24/18
A Suns legjobb dobói: Booker 23/3, Beal 22/6, Durant 20/3, Allen 20/12

Oklahoma City Thunder – Dallas Mavericks 126–119

Magabiztos teljesítményt nyújtott a házigazda. Rangadónak volt tekinthető az Oklahoma City és a Dallas találkozója is. A vendéglátó közvetlenül a nyugati élmezőnyhöz tartozik, legutóbbi tíz meccséből hetet is megnyert, ráadásul az egész idényt tekintve is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt. Ennek megfelelően ezen az estén is győzelmi reményekkel lépett pályára, hiszen mindössze fél mérkőzés volt a hátránya a listavezető Denverrel szemben. Kezdetben nem bírtak egymással a felek, Shai Gilgeous-Alexander (31 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz), Jalen Williams (27 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz) és Josh Giddey (18 pont, 5 gólpassz) triója azonban a fordulást követően kiépítette azt a minimális előnyt, amelyet a mérkőzés végégi már nem is engedett ki a kezéből, így magabiztos győzelmet ünnepelhetett.

Nagyon hiányzott Doncic. Sorozatban négy győzelemmel a háta mögött látogatott Oklahoma Citybe a Dallas, amely próbálja stabilizálni a helyzetét a nyugati középmezőnyben. Üröm az örömben, hogy Luka Doncic combhajlító problémája miatt kihagyta ezt az összecsapást. Kyrie Irving (36 pont, 4 lepattanó, 12 gólpassz) próbálta átvenni a szlovén szerepét, ami hellyel-közzel sikerült is, hiszen már az első félidőben eljutott húsz pontig. Mellette Tim Hardaway Jr. (23 pont, 9 lepattanó, 5/9 tripla) és Daniel Gafford (19 pont, 15 lepattanó) is hozta a tőle elvárhatót, ám a fordulást követően ez a mérkőzés kontrollálásához már kevésnek bizonyult, így vereséggel távozott a Mavs Oklahomából.

A Thunder legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 31/3, Jal. Williams 27/9, Giddey 18/6
A Mavericks legjobb dobói: Irving 36/12, Hardaway Jr. 23/15, Gafford 19

 

Chicago Bulls – Los Angeles Clippers 111–126

Hozta a kötelezőt a Clips. Nagyon kellett ez a siker a Los Angeles-i gárdának, hiszen a csapat formája mostanság inkább lefelé ível, így egyre jobban leszakad a nyugati élmezőnytől. A Bulls közben bebetonozta magát a playin-helyekre, ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy igazából se előre, se hátra, bár azért koránt sem mindegy, hogy hány győzelemmel zárja az alapszakaszt. Hatalmas elánnal lépett pályára Tyronn Lue alakulata már az első negyedben felépítve egy tíz pontos fórt, amelyből később sem engedett, így Paul George (28 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz, 6/7 tripla) és Kawhi Leonard (27 pont, 5 lepattanó) kettőse révén végig kontroll alatt tartotta a meccset. George egészen elképesztő teljesítménnyel rukkolt ki, 11/12-es dobásmutatóval zárt, mindössze egyetlen triplát hibázva. A hatszoros bajnok csak futott az eredmény után, DeMar DeRozan (21 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz), Nikola Vucevic (19 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) és Alex Caruso (17 pont, 6 gólpassz) erejéből csupán arra futotta, hogy a végső dudaszó pillanatában ne legyen nagyobb a felek közötti különbség.

A Bulls legjobb dobói: DeRozan 21/6, Vucevic 19/6, Caruso 17/15
A Clippers legjobb dobói: George 28/18, Leonard 27/6, Powell 18/9

 

Houston Rockets – Washington Wizards 135–119

Jalen Green szezoncsúcsa döntött. Kisebb meglepetésre remek formát mutat az elmúlt időszakban a Houston, hiszen öt fellépésből négyet is megnyert, persze ettől függetlenül lassan elkönyvelhető, hogy idén lemarad az utószezonról. A Wizards közben csak véghez vitte azt a bravúrt, hogy a Detroit mögé kerüljön, így Texasba sem éppen a siker elvárásával utazott. Magabiztosan kezdett a Rockets, főleg Jalen Green (37 pont, 8 lepattanó) volt elemében, aki végül szezoncsúccsal zárt, de Fred VanVleet (27 pont, 9 gólpassz) és Amen Thompson (20 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz) is brillírozott, minek eredményeképpen a második tizenkét percben le is zárta a mérkőzést a házigazda. 42–25-re hozta ezt a felvonást Ime Udoka társasága, innen pedig már nem volt visszaút a fővárosi egylet számára. Jordan Poole (25 pont), Deni Avdija (24 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz) és Kyle Kuzma (23 pont) triója próbálkozott ugyan, ám a záró játékrészben egy 9–0-s futással parancsolt megálljt a vendéglátó.

A Rockets legjobb dobói: Ja. Green 37/15, VanVleet 27/9, Thompson 20
A Wizards legjobb dobói: Poole 25/15, Avdija 24, Kuzma 23

 

Milwaukee Bucks – Philadelphia 76ers 114–105

Csapatként volt jobb a Milwaukee. Egy rövid ideig úgy tűnt, hogy magára talál a Bucks, azonban az elmúlt napokban a Warriors, a Lakers és a Kings is átgázolt rajta. A Philly ellenben továbbra is csak szenved, Joel Embiid hiányára nem talál megoldást a gárda, így lassan már a playin felé közelít Nick Nurse egylete. Érdekes meccset láthatott a nagyérdemű, az első félidőt a 76ers uralta, Tyrese Maxey (30 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz) próbálta a hátára venni az övéit, ám ez csupán annyira volt elegendő, hogy a nagyszünetig kontrollálja a találkozót a vendég kollektíva. Maxey mögé ugyanis érdemben nem nagyon tudott felzárkózni más, így Giannis Antetokounmpo (32 pont, 11 lepattanó, 7 gólpassz) vezérletével a fordulást követően új erőre kapott a Milwaukee. A „görög szörny” mellett Brook Lopez (19 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) és Damian Lillard (17 pont, 9 gólpassz) is szorgoskodott, de az x-faktor a padról érkező AJ Green (14 pont, 5 lepattanó) lett, aki mindig a legjobbkor szólt hozzá, erre pedig nem volt válasza a Philadelphiának.

A Bucks legjobb dobói: G. Antetokounmpo 32, Lopez 19/15, Lillard 17/6
A 76ers legjobb dobói: Maxey 30/15, Harris 15/6, Payne 13/9

 

Portland Trail Blazers – New York Knicks 93–105

Majdnem elszórakozta a Knicks. Sokat elmond a Portland idei szezonjáról, hogy a minap a keleti tizedik Atlanta legyőzése is a meglepetés kategóriájába volt sorolható, miközben a Knicks azért komoly playoff-álmokat dédelget még úgy is, hogy Julius Randle továbbra is maródi. Szinte végig irányította az összecsapást a vendég gárda, Jalen Brunson (45 pont, 4 gólpassz) rendületlenül szórta a kosarakat, habár a triplákkal meggyűlt a baja – 2/10. Mellette Donte DiVincenzo (12 pont, 5 lepattanó) és OG Anunoby (12 pont, 9 lepattanó) is segítő jobbot nyújtott, így a záró felvonás elején már huszonkét ponttal is vezetett a New York. Nem adta azonban fel a Trail Blazers – amely ezen az estén nélkülözni kényszerült Anfernee Simonst –, Deandre Ayton (31 pont, 14 lepattanó) mellett Dalano Banton (16 pont, 4 labdaszerzés) is előlépett, így négy perccel a vége előtt már csak egy pont volt a Knicks előnye. A házigazda lendülete azonban csak idáig tartott, innentől ismételten csak Tom Thibodeau csapata kontrollált, pillanatok alatt pontot is téve a győztes csapat kilétére.

A Trail Blazers legjobb dobói: Ayton 31/3, Banton 16/6, Henderson 12/3
A Knicks legjobb dobói: Brunson 45/6, DiVincenzo 12/6, Anunoby 12/3

 

Az alapszakasz tabellája itt megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus