A Charlotte-ot fogadja a Hawks, a Spurst a New Orleans

Hajnalban a 9-10. helyezettek csatáival folytatódik az NBA-playin.

Ezeken a mérkőzéseken már az azonnali kiesés a tét: aki itt veszít, az búcsúzik a szezontól és aki nyer, az sem lehet maradéktalanul boldog, mert a keleti győztes Clevelandbe, a nyugati győztes pedig Los Angelesbe, a Clippershez utazik holnap, hogy egy ottani esetleges győzelemmel nyolcadik kiemeltként bejusson a rájátszásba.

 

Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 01:00 (Sport 1)

Ez egy abszolút megtippelhetetlen meccs, ugyanis alapvetően mindkét gárda a tűzerejére, dobóformájára, lendületes támadójátékára épít, azzal tud nyerni - így az a legfontosabb kérdés, hogy ezen az adott napon melyik gárda mennyire talál bele, milyen napot fog ki, hogyan dobja a hármast. Elemezgethetnénk taktikailag több dolgot is, de alapvetően ez fogja meghatározni azt, hogy ki jut tovább és ki esik ki, dőreség lenne komolyabb védekezést várni bármelyik féltől. Egymással 2-2-re végeztek az alapszakaszban és 1-1-re Atlantában, tehát egyszer már nyert itt a Charlotte, stílszerűen 130-127-re és valami hasonló lehet a realitás most is, akármelyik irányba.

A Hawksban nyilván valamivel több potenciál van elöl is, hátul is, illetve a hazai pálya is Trae Youngékat segíti, ahol egyébként 27-14-et hoztak, egészen más eredményességgel dolgoztak itt, mint idegenben. Ettől függetlenül simán benne lehet a Hornets győzelme is, ha a Ball-Rozier-Bridges trió éppen jobb lábbal kel fel - Gordon Hayward nem lesz, de ő nem igazán faktor már ebben a csapatban, míg az Atlantánál Lou Williams sérült, róla is bejelentették, hogy nem léphet pályára. 

 

New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 03:30 (Sport 1)

Mindkét csapat vereségekkel, nem a legjobb formában zárta az alapszakaszt, de mindkettőben van potenciál, amelyet korábban, nem is oly régen megmutatott. Egymás elleniben jobb volt a Spurs, 3-1-re vitte a szériát és kettőből kettőt nyert New Orleansban, tehát vendégként is abszolút lehet esélye Gregg Popovich alakulatának. Összességében középcsapatokról beszélünk támadásban és védekezésben is, a San Antonio sokkal gyorsabban játszik, a Pelicans pedig sokkal jobban lepattanózik, talán ezeket lehet megjelölni fő különbségként.

Viszont az utóbbi időszakban mindkettő tudott javulni, CJ McCollum érkezésével kicsit kisimult a játék New Orleansban, míg a Spursnél a csapatjáték formálódott egészen hatékonyra. Egyénileg nagyon sokat számíthat a Valanciunas-Pöltl csata, az is, hogy a több lábon álló Spurs mihez kezd a nem 100%-os Brandon Ingrammel és természetesen az is, hogy McCollum vagy éppen a két hét kihagyás után csak az utolsó meccsen visszatérő Dejounte Murray milyen napot fog ki. A SAS oldalán inkább a kollektív munka vezethet eredményre, a Pelsnél az említett vezéregyéniségek játéka lehet igazán döntő - ahogy az is érdekes lesz majd, hogy a NOP magasabb szerkezetét mennyire tudja sebességgel ellensúlyozni az abban erősebb texasi alakulat. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus