A Chicagót fogadja a Bucks, javítana a GSW

Négy mérkőzést rendeznek hajnalban.

Orlando Magic - Golden State Warriors 00:00

A GSW legutóbb egészen jó teljesítményt nyújtott Steph Curry nélkül, de végül egy "véleményes" végjáték után vereséget szenvedett a Spurstől, most szeretne javítani a keleti sereghajtó otthonában. A Magic három vereség után legutóbb megverte az OKC-t, de nyilván nem egy szint a Warriorsszal, a kérdés az, hogy a vendégek játéka mennyire áll össze a vezér nélkül, illetve hogy Steve Kerr kérését mennyire sikerül teljesíteni - a tréner azt szeretné, ha a védekezésük ismét ligaelit lenne ebben az időszakban. Az esélyek nyilván mellettük szólnak még Curry, Wiseman és Iguodala nélkül is, de az Orlando néha-néha azért beletalál, ha olyan napja van - Suggs nem játszhat, viszont az Anthony-Carter Jr. páros okozhat meglepetést. 

 

New York Knicks - Atlanta Hawks 00:30

Abból a szempontból fontos ez a mérkőzés, hogy az Atlanta a keleti tizedik, a Knicks pedig pontosan ezt a helyet szeretné még valahogy elcsípni, de öt meccs a hátránya, úgyhogy kötelező lenne nyernie - ha ez sikerül, akkor még néhány százaléknyi reménye megmaradhat, ha nem, akkor gyakorlatilag lezártnak tekinthetik a szezont New Yorkban. Randle-ék nincsenek kimondottan rossz formában, de a jó sem ilyen, legutóbb meglehetősen simán kaptak ki ebben a csarnokban a Jazztől, viszont a Hawks sem stabil, a Memphis legyőzése előtt kikapott Charlotte-ban, legutóbb pedig otthon égett meg a New Orleansszal szemben. Érdekesség, hogy idén eddig mindhárom egymás elleni találkozójukat a Knicks nyerte, az előző kettőt egyértelműen jobb játékkal, úgyhogy bármi elképzelhető, hiszen alapvetően azért az Atlanta nyilván előrébb tart - viszont idegenben csak 12-22-re állnak Youngék, ezt is érdemes figyelembe venni. A hazaiaknál nincs új sérült, a vendégeknél viszont Lou Williams biztosan nem játszik személyes okok miatt és Bogdan Bogdanovics pályára lépése is kérdéses.

 

Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 01:00

Ez keleti rangadó lesz két topcsapat között, a helyzet viszont eltérő: a Bulls back-to-backet játszik, miután előző este legyűrte a Torontót, míg a Bucks két nap pihenő után, otthon léphet pályára. Holidayék legutóbb csúnya pofont kaptak Minnesotában, ahol nagyon gyengén védekeztek, az a kérdés, hogy ezt sikerül-e rendezniük, de a Chicagónak is hasonló gondjai vannak, igaz, éppen tegnap kifejezetten jól dolgoztak hátul LaVine-ék. Alapvetően akkor is jól áll a Milwaukee, ha dobópárbajra kerül sor, hiszen bőven van benne tűzerő, frissebb és a hazai pálya is segíti, ráadásul most Antetokounmpo is ott lehet a pályán - viszont negatívum számukra, hogy Khris Middleton csuklója megsérült, ő biztosan kihagyja ezt az összecsapást. A felek eddigi két idei mérkőzését egyaránt a Bucks nyerte és most is esélyesebb a bajnok, ha ebben a helyzetben otthon kikap, akkor megint el kell gondolkodnia a helyzetén - ha viszont nyer, akkor fél meccsel benéz a Sixers-Celtics páros elé a keleti második helyre. 

 

Denver Nuggets - Los Angeles Clippers 03:00

A Nuggets legutóbb pocsék játékot mutatott és Michael Malone rettenetesen fel is húzta magát, szerinte csapata hozzáállása nagyon nincs rendben mostanában, márpedig ez a szezon eddigi legfontosabb időszaka és a playoffba kerülésért küzdenek, úgyhogy ez elfogadhatatlan számára. Viszont a Clippers sincs jó formában, a vendégek sorozatban három vereségből érkeznek, legutóbb nagyon kikaptak a Jazztől és nekik is újra kell egy kicsit gombolni a kabátot, bár tény, hogy nekik nincs miért küzdeniük - se előttük, se mögöttük nincs senki belátható távolságon belül, így szinte mindegy, hogy mit csinálnak, úgyis nyolcadikak lesznek Nyugaton. A Nuggetsnél több lehet a motiváció, de kérdés, hogy Malone valóban fel tudja-e rázni játékosait az utóbbi meccsek lötyögése után - a Clippers ellen egyébként 2-1-re vezetnek idén, de mindhárom meccsük három ponton belüli eredménnyel dőlt el. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus