A Chicagót fogadja a Lakers, a Bostont a Cleveland

Tizenegy mérkőzést rendeznek hajnalban, mutatjuk a beharangozót. 

 

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 01:00

A felek két napja találkoztak, akkor ugyanebben a csarnokban két ponttal nyert a Cleveland és most is valami hasonló mérkőzésre számíthatunk - szoros, kiélezett küzdelemre, ahol valószínűleg nem látunk majd sok pontot. Mindkét fél jól védekezik, ezt akkor is láthattuk, új sérültek nincsenek, úgyhogy az a kérdés, hogy ki tud valamit kitalálni ahhoz képest, vagy esetleg támadásban valami extrát előhúzni a tarsolyból akár egyénileg, akár csapatként. A siker mindkét félnek fontos lenne ismét, különösen a Celticsnek kellene kapaszkodnia a 6-7-es mérlegével. 

 

Detroit Pistons - Sacramento Kings 01:00

Érdekes a helyzet, mert alapvetően a Kingsnek kellene nyernie, de a Detroit szezonjában hatalmas anomália a két nappal ezelőtti, Toronto elleni siker, amely során 127 pontot dobott az egészen eddig vállalhatatlan támadójátékot produkáló együttes. Nos, azzal a játékkal most is minden esélyük meglenne Grantéknek a sikerre, a nagy kérdés, hogy képesek-e reprodukálni abból bármit - előzetesen azért szkeptikusak lehetünk, bár a Kings zsinórban négy vereség után, rossz passzban érkezik. A minőség azért így is Hieldék mellett szól, de a legutóbbi meccs miatt nem olyan világos a helyzet...

 

Washington Wizards - New Orleans Pelicans 01:00

Itt kötelező a győzelem a Wizards számára, a fővárosiak továbbra is vezetik Keletet, nyertek zsinórban négyet, otthon játszhatnak, míg a New Orleans 2-12-es mérleggel lép pályára. Legutóbb éppen nem voltak rosszak Valanciunasék és a Memphis váratlan legyőzésével megtörték rossz szériájukat, kérdés, hogy tudnak-e építeni bármit arra az estére, vagy a nagy formában lévő és várakozáson felül teljesítő Washingtonra már nem lesz válaszuk. A hazaiaknál nincs új sérült, otthon 5-1-re állnak, igazából minden mellettük szól, nagy blama lenne, ha most torpannának meg. 

 

Atlanta Hawks - Orlando Magic 01:30

Az Atlanta back-to-backet játszik a Bucks húszpontos legyőzése után, mely során a védekezését összekapta a gárda, Trae Young pedig óriásit játszott, az a kérdés, hogy főleg a védekezés része meg tud-e maradni stabilan. Alapvetően persze jobbak a hazaiak a Magicnél, amely eddig 3-10-es mérleget tud felmutatni és bár pihentebb, de az utóbbi öt meccséből négyszer maradt 93 dobott pont alatt és ezt a négyet el is vesztette - a kulcskérdés most is az lesz, hogy támadásban tudnak-e bármit villantani Cole Anthonyék. Ha a fáradt és hátul sokszor lyukas Atlanta ellen igen lesz a válasz, akkor lesz esélyük, ha nem, mert Youngék összeszedték magukat tartósabban is, akkor a b2b ellenére a vendéglátó a favorit. 

 

New York Knicks - Indiana Pacers 01:30

Nehéz helyzetben van a New York, mert a jó szezonrajt óta csak szenved a gárda, most éppen négyből hármat bukott, otthon is folyamatosan hibázik és pocsék formában van - ezzel szemben a rosszul kezdő Pacers zárkózik felfelé és négyből három meccsét megnyerte. A két csapat előző találkozóját is az Indy nyerte otthon, most idegenben is jó esélyekkel léphet pályára, ha a Knicksnél nem rendezik a sorokat a periméteren és főleg a kezdőben. Új sérült egyik oldalon sincs, ez nem lehet faktor, a fő kérdés az, hogy Kemba Walkeréket felrázza-e Tom Thibodeau, mert egyelőre messze elmaradnak a várakozásoktól - így elég nehéz jósolni, bár az ESPN előrejelzése 60%-os eséllyel jósol New York-sikert. 

 

Dallas Mavericks - Denver Nuggets 02:00

Ez rangadó lesz, hiszen a Denver a harmadik, a Dallas pedig a negyedik helyen áll Nyugaton, úgyhogy közvetlen riválisoknak számító topcsapatokról beszélünk. Alapvetően a Nuggets van jobb formában, mert zsinórban ötöt nyert, de ezek mind otthon születtek, idegenben pedig csak 2-3-ra áll eddig, míg a Mavs legutóbb szintén remekül játszott, otthon 5-1-et hozott, ráadásul jóval pihentebb: a Nuggets back-to-back lép parkettre, míg a texasiak két teljes napot pihenhettek. Ez elég nagy előny Doncicék számára, akik elsőre 30 ponttal kaptak ki Denverben, így lesz is miért visszavágniuk, ráadásul a vendégeknél Michael Porter Jr. még mindig nem bevethető, sőt, Will Barton sem 100%-os és ő pihent előző este. 

 

Memphis Grizzlies - Houston Rockets 02:00

Nagyon kellene ez a győzelem a Memphisnek, Ja Moranték mintha kifulladtak volna mostanában, sorozatban hármat bukott, legutóbb az akkori ligautolsó New Orleanstól is kikapott, most pedig az aktuális sereghajtó Rockets ellen muszáj lenne javítania. A texasiak zsinórban tizenegyszer kaptak ki, 1-12-re állnak, ráadásul back-to-backet játszanak egy kiütéses vereség után, úgyhogy nincs olyan faktor, ami mellettük szólna. Már csak az a kérdés, hogy a Grizzliesnek ez elég lesz-e...

 

Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns 02:00

Itt a Suns játszik back-to-backet, a vendégek előző este Houstonban nyertek tükörsimán, de most azért nehezebb dolguk lesz, főleg úgy, hogy fáradtabbak lesznek. A Minnesota egyszer-egyszer már megmutatta, hogy képes remek teljesítményekre, pár napja a Lakerst szedte szét, de azóta a Clipperstől már kikapott, otthon pedig csak 2-5-re áll, egyelőre a hazai pálya sem jelentett igazi menedéket Townséknak. Most ez és a pihentség lehet segítségükre, játékban nyilvánvalóan többet mutatott eddig a jelenleg sorozatban nyolc (!) győzelemnél járó Phoenix, amely elöl-hátul a tavalyi playoff-önmagát közelíti ebben az időszakban. Egyelőre Deandre Ayton hiánya is belefért nekik, de Towns ellen azért lehet még gond ezen a poszton...

 

Oklahoma City Thunder - Miami Heat 02:00

Itt a Miami az egyértelmű esélyes, a floridaiak megmutatták, hogy Jimmy Butler nélkül sem elveszettek és legutóbb így is nyertek a Jazz vendégeként, amellyel bizonyították, hogy van bennük tartás az utóbbi meccsek gondjai után, míg az OKC zsinórban négy győzelem után előző este simán kikapott a Brooklyntól, amely miatt ráadásul back-to-backet játszik. A Heatnél Butler játéka hivatalosan most is kérdéses, de ha Herro, Lowry és Adebayo formája kitart, Duncan Robinson pedig nem csúszik bele egy újabb hullámvölgybe, akkor ez a Miami elöl-hátul jobb csapat ennél az amúgy is fáradtabb Thundernél - még úgy is, hogy Gilgeous-Alexanderék oldalán egyben van a keret, nincs fontos hiányzó. 

 

Portland Trail Blazers - Toronto Raptors 04:00

Mindkét csapatnak bőven lenne min javítania, a Raptors ötből négyszer kapott ki és legutóbb a Detroit elleni vereség igazi hidegzuhanyként érte a társaságot, míg a Portland back-to-backet játszik a 29 pontos denveri vereség másnapján, pocsék formában, ráadásul lehet, hogy ismét Damian Lillard nélkül. Nehéz jósolni, ha Lillard most sem tud játszani (ez jelenleg kérdéses), akkor a Torontóban egyszerűen több a tűzerő, több a fegyver, több a támadópotenciál még idegenben is, védekezni pedig a Blazers sem tud igazán, illetve a Raptors ebben is jobb ellenfelénél - a hazai pálya ellensúlyozhat ebből valamit, de nagyon nehéz dolguk lesz McColluméknak. Érdekes, hogy a borzasztó szezonrajt és Billups rendkívül kritikus megszólalásai ellenére még mindig ilyen mélyen van a gárda...

 

Los Angeles Lakers - Chicago Bulls 04:30

Itt mindkét együttes back-to-backet játszik, a Lakers Anthony Davis nagy meccsével, Talen Horton-Tucker visszatérésével és kiegyensúlyozott csapatmunkával megverte a Spurst, míg a Bulls éppen ebben a csarnokban védekezte szét a Clipperst. Egyik félnek sem volt pihentető az előző estéje, kíváncsian várjuk, hogy kiben maradt több erő, néhány órával többet pihenhetett a Lakers, amelyet a hazai pálya is segít, de eddig azért főleg védekezésben sokkal többet mutatott a Bulls. Anthony Davis viszont komoly matchup-problémákat jelenthet Nik Vucsevics nélkül, a pörgős small-ball a Clippers ellen nagyon máködött, de AD ezt könyörtelenül szétszedheti, ha megtalálják a társak - ebből a szempontból is érdekes lehet a mérkőzés. Meg abból is, hogy Caruso visszatér Los Angelesbe Ball-lal együtt, vagy abból is, hogy a Bulls megverése azért komoly fegyvertény lenne az eddig nagyon harmatos, Jamest nélkülöző LAL számára.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus