A Cleveland a Sixerst fogadja, a GSW Los Angelesbe utazik

Két kiemelt rangadót és több fontos mérkőzést is rendeznek az NBA következő játéknapján, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni az előttünk álló meccsekről.

Cleveland Cavaliers – Philadelphia 76ers 00:30


A forduló rögtön a játéknap egyik kiemelt rangadójával veszi kezdetét, ahol a keleti negyedik Cavs fogadja a harmadik Phillyt. Mindkét csapat remek formában várja a meccset, a Cavs ötből négy győzelem után folytatná remeklését, az elmúlt időszakban egy négymeccses idegenbeli túrát teljesítettek Mitchellék, ahol három mérkőzésüket is megnyerték. A hazaiak most back-to-back meccsen lépnek pályára, az előző játéknapon Mitchell nélkül a Hornets ellen sikerült érvényesíteniük a papírformát. A Sixers már hosszú hónapok óta a liga legstabilabb csapatai közé tartozik, 2023-ban talán még egy kis hullámvölgye sem volt a gárdának. Most is tízből hét győzelmet számlálnak, zsinórban pedig öt siker után utaznak Clevelandbe, ráadásul a keret is teljesen egészséges, nagyon egyben vannak Embiidék. A Clevelandnél is csak Jarrett Allen szerepése kérdéses, viszont az előző kihagyott mérkőzés után Donovan Mitchell ismét ott lesz a pályán. A csapatok eddig 1-1-re állnak egymás ellen az alapszakaszban, ez lesz az utolsó összecsapásuk, kíváncsian várjuk, hogy mit hoz támadásban és védekezésben is két top 10-es csapat szuperrangadója, semmiképpen sem érdemes kihagyni.

 

Miami Heat – Memphis Grizzlies 00:30


A Heat felváltva gyűjti a győzelmeket és a vereségeket, legutóbb egy Magictól elszenvedett kellemetlen vereség után a Jazz ellen sikerült javítani a floridai csapatnak. A hazaiak továbbra is a hetedik helyen állnak Keleten, jelenleg két és fél meccsel vannak a playoff-vonal alatt, az utolsó rohamokat indíthatják az egyenes ágú rájátszás elérése érdekében. A Memphis ez elmúlt napokban pozitív csalódás az azt megelőző vesszőfutásához képest, Morant, Adams és Clark nélkül zsinórban három meccset nyert a csapat, ráadásul a Warriorst és kétszer a Dallast sikerült felülmúlniuk, ha a korábbi formájukat nézzük, ezek komoly skalpoknak minősülnek. A hazai pályán 23-13-at produkáló Heatnek miden győzelemre szüksége van ahhoz, hogy utolérje a hatodik Brooklynt, kérdés, hogy a jó formába lendülő, ugyanakkor erősen tartalékos Grizzlies ellen mire lesznek képesek Butlerék. Az idei eddigi egyetlen egymás elleni mérkőzésüket a Memphis nyerte, ma egy ahhoz hasonló, kevés pontos, elsősorban a védekezésen alapuló játékot várunk a felektől, hiszen mindketten az öt legjobban védekező csapat között vannak idén.

 

Chicago Bulls – Sacramento Kings 01:00


A Bulls holtversenyben a tizedik-tizenegyedik helyet osztja meg a Washintonnal, jelenleg még ha egy hajszállal is, de továbbra is a playin-vonal alatt van a csapat, de javuló formájában bízhat az előtte álló hetekben, az elmúlt öt mérkőzésükön három győzelmet arattak LaVine-ék. Ráadásul most egymás után kétszer is nyerni tudtak, előbb a nagy meglepetésre teljesítményben lejjebb csúszó Denver, majd a teljesen tankolópályán álló Houston ellen sikerült győzelmet aratniuk. Ma a Kings ellen jóval nehezebb dolguk lesz, hiszen Sabonisék – annak ellenére, hogy az elmúlt alkalommal vereséget szenvedtek a Buckstól – az utóbbi tíz találkozójukon nyolc győzelmet arattak, jelenleg a Memphisszel vívnak nagy harcot a nyugati második pozícióért. Az esélyek előzetesen a vendégek oldalán állnak, a Kings a liga egyik legszebb kosárlabdáját játszó csapata, a Bullsnak fel kell kötnie a gatyát, ha le akarja győzni a Sacramento ligaelső támadójátékát. Legutóbb a Nuggets ellen sikerült egy ehhez hasonló bravúrt elérni a hazaiaknak, ha ez újra sikerülne, akkor egy időre mindenképpen magukénak tudhatnák a keleti tizedik helyet.

Houston Rockets – Los Angeles Lakers 01:00
A Lakers minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy megmentse a szezont és ott legyen a rájátszásban, Davisék nem is teljesítenek rosszul, az utóbbi tíz meccsükből hetet is megnyertek, ráadásul ennek nagy részét LeBron James nélkül kellett megvívnia a csapatnak, ami még inkább feljebb srófolja ezek értékét. A vendégek az OKC-vel és a Dallasszal hármas holtversenyben osztoznak a nyolcadik-kilencedik-tizedik helyen. A Los Angeles-iek pihenőnap nélkül lépnek pályára, az előző napon a közvetlen rivális Pelicanst győzték le nagyon simán, ez a kötelező győzelem pedig sokat jelentene a csapatnak a nagy nyugati versenyfutásban. A teljesen utolsó és tankoló Houstont még akkor is le kell tudni győznie a vendégcsapatnak, ha Anthony Davis pihentetés miatt kiüli a találkozót és a hazaiak nemrég óriási bravúrt értek el a Boston ellen. A Rockets így is csak három mérkőzését nyerte meg az elmúlt tíz alkalomból, komoly meglepetés lenne, ha a Celtics után a Lakerst is legyőzné a társaság.

 

Minnesota Timberwolves – Boston Celtics 01:00


A Wolves szintén tagja annak a nagylétszámú csoportnak Nyugaton, akik egyenes ágú playoffról áhítoznak, a hazaiak jelenleg a hetedik helyen állnak és csupán csak egyetlen meccs választja el őket a hatodik Clipperstől. Az utóbbi öt meccséből három győzelmet számláló Minnesota két vereség után a Hawks ellen tudott az elmúlt alkalommal javítani. A Boston viszont az utóbbi időben láthatóan megtorpant, az utóbbi tíz meccsét csak 50%-kal hozta le a gárda, ötből pedig mindössze csak két siker szerepel az elmúlt időszakban Tatumék neve mellett. Mikor zsinórban három vereség után a Portland és az Atlanta elleni győzelmekkel már azt hihettük, hogy a tavalyi döntős kilábalt a hullámvölgyből, jött egy teljesen értelmezhetetlen vereség a totál utolsó Rockets ellen, ahol még Jaylen Brown 43 pontja sem volt elég a kelta sikerhez. Egy esetleges hazai siker akár a hatodik hely elérését is jelentheti Edwardséknak, a Boston viszont azért küzd, hogy ne előzze meg őket a Sixers is és csússzon le a csapat a harmadik helyre. Mindkét csapatnak fontos meccs lesz ez, meglátjuk, hogy merre billen el a mérleg nyelve, teljesen kiegyenlítettek az esélyek.

 

San Antonio Spurs – Dallas Mavericks 01:30


A Mavs kötelező győzelem előtt áll, a Dallasnak mindenképpen javítania kell, hiszen jelenleg egy hármas holtversenyben már csak a kilencedik helyen találja magát a csapat. Az elmúlt tíz meccséből hétszer is vereséget szenvedő Mavericks zsinórban három zakó után próbálna visszatérni a győztes útra és elindulni újra a biztos playoff helyek felé. Az elmúlt meccseket Luka Doncic nélkül kellett megvívnia Jason Kidd csapatának, ráadásul Kyrie Irving sem mindig volt bevethető, nélkülük pedig egyszerűen képtelen az egyébként is pocsék védekezését jó támadójátékkal kompenzálni a gárda. A Spurs ellen Doncic még nem léphet pályára, de Hardaway Jr., Irving és Wood játéka is csak kérdéses egyelőre. Kulcsjátékosai nélkül egyelőre szinte képtelen nyerni a Dallas, most nagy szükség lenne egy sikerre a tankoló Spurs ellen, bár a hazaiak teljesen kiszámíthatatlanok, akik azok után, hogy oda-vissza kikaptak a Houstontól, hatalmas meglepetésre legyőzték a nyugati listavezető Denver csapatát. Mindenesetre a mérkőzés esélyesei egyértelműen a vendégek, Irving pályára lépésével nagyot lendülhet a támadójáték is, ami már elég lehet a minden szempontból a liga legalján elhelyezkedő Spurs ellen.

 

Los Angeles Clippers – Golden State Warriors 03:00


A játéknap másik fontos rangadója lesz ez Nyugat ötödik és hatodik helyezettje között, a csapatok ráadásul teljesen azonos mérleggel állnak, ami tovább fokozza a rangadó egyébként is nagy jelentőségét. A Clippers egy komoly gödörből próbál kimászni, ez zsinórban három győzelemmel úgy tűnik, hogy sikerül is. A GSW ezzel szemben már hetek óta jó formában van, az elmúlt tíz meccsükből hetet is megnyertek Curryék, és bár becsúszott egy hárommeccses nyeretlenségi széria is, de azt az elmúlt napokban a Bucks és a Suns elleni csúcsrangadókon bemutatott győzelmekkel feledtette a címvédő.  A hazaiaknál Norman Powell nem lehet ott a pályán, míg a vendégeknél személyes okok miatt továbbra sincs a csapattal Andrew Wiggins, de visszatérhet sérüléséből például Jonathan Kuminga és Ty Jerome is. Nehéz megmondani, hogy melyik csapat erősebb, közel azonos súlycsoportban vannak a felek, bármelyikük képes hektikusan teljesíteni az idei szezonban. Az egymás elleniket tekintve 2-1 az állás a Golden State-nek, legutóbbi találkozásuk során két hete is a címvédő tudott nyerni, kíváncsian várjuk, hogy ezúttal melyikük jár előrébb és végül merre billen el a mérleg nyelve.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus