A Clippers a Pelicanst fogadja, Philadelphiába látogat a Warriors

Kötelező előtt áll a Cleveland, a Miami és a Sacramento, de Bostonban és Los Angelesben is érdekes meccseket láthatunk - mutatjuk, hogy mi vár ránk az NBA következő játéknapján.

Washington Wizards – Cleveland Cavaliers 01:00

Az erőviszonyokhoz kérdés sem férhet, a Cleveland szépen lassan a mezőny egyik legerősebb csapatává vált, Mitchellék zsinórban hat győzelemnél járnak, de már hosszabb ideje makulátlan eredményeket hoznak: 2024-ben még csak két alkalommal kaptak ki, az elmúlt tizenöt meccsükből pedig tizennégyszer tudtak győzni, ezzel már a második helyet vették át a keleti tabellán. A Wizards ennek természetesen a közelébe sem érhet, a fővárosiak egyedül a ligautolsó Detroitot előzik meg a konferenciában és csupán kilenc győzelmet szereztek az idei szezonban, jelenleg egy hárommeccses nyeretlenségi sorozat az övék, ahol a Clippers, a Heat és a Suns ellen maradtak alul a papírforma szerint. Ugyan a hazaiak több napot pihenhettek, de a csapatok között jelentős osztálykülönbség van, a Cavs mellé nemhogy a Wizards, de jelenleg több jobb csapat sem érhet fel, egyszerűen semmi sem szól amellett, hogy itt ma meglepetés születhetne.

 

Charlotte Hornets – Toronto Raptors 01:00

Két keleti alsóházi csapat mérkőzése mindig kérdéses, hogy mit tartogat, itt viszont talán a Raptors még Anunoby és Siakam elcserélése után is egy polccal fentebb helyezkedik el az erősorrendben, mint a teljesen tankoló Hornets. A hazaiak egészen pocsék időszakot teljesítenek, egymás után nyolc meccsükön kaptak ki, legutóbb a Pacers és a Lakers ellen sem sikerült bravúrt bemutatniuk. A Raptors sincs sokkal jobb passzban, a kanadaiak az utóbbi tíz meccsükből csupán kettőt tudtak megnyerni, egy hete ugyan Chicagóban nyerni tudtak, de azóta Houstonban, Oklahomában és New Orleansban is folytatódott a negatív sorozatuk. A Raptorsnál elvileg a kulcsemberek bevethetők, a Hornetsnek azonban Ballt, Lowry-t és Williamst is nélkülöznie kell, de Hayward, Martin és Ntilikina játéka sem biztos egyelőre. Ugyan a vendégek finoman szólva sem sziporkáznak, de egy tartalékos Charlotte ellen talán idegenben is elvárható tőlük a győzelem.

 

Boston Celtics – Atlanta Hawks 01:30

Bár a Boston az utóbbi napokban a két Los Angeles-i csapattól kétszer is vereséget szenvedett, de ezeket a csapat a Pelicans, a Pacers és a Grizzlies legyőzésével próbálta feledtetni – természetesen nincs nagy baj Tatuméknél, hiszen továbbra is nagyon magabiztosan vezetik nem csak a Keleti Konferenciát, de az egész ligát is. A Hawks most egy jobb időszakot teljesít, ugyan még mindig a keleti playin-vonal alsó határa körül mozog a csapat, de nemrég egy négymeccses győzelmi sorozatot ünnepelhettek Youngék, ezt csak a Clippers elleni szoros vereség szakította meg a napokban. A vendégek talán az egyik utolsó szalmaszálba kapaszkodnak a felzárkózást illetően, ehhez azonban nagy pálfordulásra van szükség tőlük, hiszen a hetedik Miami és a nyolcadik Orlando is már nagyobb távolságra van a csapattól. Clint Capela továbbra is sérültlistán van, a hazaiaknál viszont mindenki bevethető, egyedül Jrue Holiday státusza kérdéses – a Boston egyértelműen magasabb színvonalat képvisel, a legszűkebb elitbe tartozik, hazai pályán pedig szinte verhetetlen, így fel van adva a lecke a Hawksnak, hogy egy újabb bravúrral folytassa a jó sorozatát.

 

Miami Heat – San Antonio Spurs 01:30

A Miami egy nehéz időszakon van túl, csak három meccsét nyerte meg az utolsó tíz találkozójából, ezek a győzelmek ráadásul az elmúlt négy alkalomból születtek, mondhatjuk tehát, hogy talán véget ért a komolyabb hullámvölgy a csapatnál. A Heat most back-to-back meccsre készül a tankoló Spurs ellen, a floridaiak tegnap a Magicet verték meg meglepően egyoldalúan, most fáradtabban ugyan, de papíron egy jóval egyszerűbb meccsre készülhetnek Butlerék. A Spurs zsinórban négy zakónál jár, abszolút utolsó Nyugaton és a tankcsata egyik legfőbb résztvevője, reális esélye tehát még egy enerváltabb és kimerültebb Miami ellen sem lehet, ennek tudatában nagy kudarc lenne a hazaiak számára egy újabb vereség – ha a Heat ma kikap, akkor az elmúlt meccseken aratott győzelmek gyakorlatilag semmit sem érnek.

 

Philadelphia 76ers – Golden State Warriors 01:30

Ugyan a Warriors az utolsó négy meccséből hármat is meg tudott nyerni, de ennek ellenére nem mondhatjuk, hogy megoldódtak a gondok a csapatnál, a GSW továbbra is csak a tizenkettedik Nyugaton és Curry extrái nélkül képtelen meccseket nyerni – sokszor még ezzel együtt sem sikerül, elég, ha a triplarekorder 60 pontos meccsére gondolunk a Hawks elleni vereség során. A Sixers is nehéz helyzetben van, Joel Embiidet legalább egy hónapra elveszítette és az MVP nélkül képtelen hozni azokat az eredményeket, amiket korábban megszokhattunk tőlük a szezon folyamán: a hazaiak az elmúlt öt meccsükből négyszer is kikaptak, az egyetlen győzelmüket a Jazz ellen Tyrese Maxey 51 pontjával intézte, de azóta a Nets és a Mavs ellen is alulmaradtak – van tehát hova fejlődnie a csapatnak. A kameruni center mellett Melton, Covington és Batum sem lehet ott a pályán, a vendégeknél viszont visszatérhet Andrew Wiggins, de Chris Paul és Gary Payton II még mindig sérült. A csapatok bő egy hete találkoztak egymással, akkor a már gödörben lévő Philly-t legyőzte a Warriors, az akkor nagy eredménynek számított Curry-éktől. Ma azért talán egy kicsit jobb esélyekkel indulnak, de nehéz megjósolni, hogy a csapatok a jelenlegi állapotukban mit tudnak: a rövid távú forma a GSW mellett szól, de összességében a Sixers talán még Embiid nélkül is jobb csapat, kíváncsian várjuk, hogy merre billen el a mérleg nyelve.

 

Los Angeles Clippers – New Orleans Pelicans 04:00

Két stabil playoff-helyért küzdő csapat mérkőzése lesz ez, bár szó szerint már csak a Pelicans „küzd” ezért, a Clippers ugyanis hiába kezdte a Harden-korszakot hat vereséggel, azóta 25-5 a csapat mérlege és aligha lesznek gondjai a playoffba kerüléssel – a csapat ma már a Nyugati Konferencia élén találta magát, ha pedig ismét sikerült Leonardéknak nyerniük, akkor már előnyük is lehet az élen az OKC-vel, a Minny-vel és a Nugetsszel szemben. Könnyű meccsre viszont nem számíthatnak a hazaiak, a NOP az elmúlt három meccsét kivétel nélkül megnyerte, ezzel szorosan tapad a Kingsre és a Sunsra a playin-vonal felső határán – ezek a győzelmek pedig arra is kitűnőek voltak, hogy az üldözőket kicsit leszakítsák magukról Ingramék. A Los Angeles-ieknál az elmúlt mérkőzéseken már Ivica Zubac is visszatérhetett, így most nincs komolyabb hiányzója a csapatnak, a vendégeknél viszont hivatalosan Williamson és Marshall játéka is bizonytalan. Alapvetően a Clippers győzelmére mutatkozik nagyobb esély, a hazaiakon gyakorlatilag nem nagyon lehet kifogni hónapok óta, a Pelicans viszont képes a legnagyobb csapatoknak is meglepetést okozni, ha Zion pályára lép, akkor ebből akár egy végletekig kiélezett mérkőzés is kerekedhet.

 

Sacramento Kings – Detroit Pistons 04:00

A játéknap egy egyoldalú mérkőzéssel zárulhat, a Kings egy jobb időszakon van túl, viszont az elmúlt napokban ismét csúsztak be vereségek – a lépést tévesztő Miami ellen kudarc volt Sabonisék kapitulálása, de Clevelandban rangadót bukni azért nem a világ vége a Cavs jelenleg formájának ismeretében. Most a hazaiak egyértelműen kötelező győzelem előtt állnak, a Detroit ugyanis messze a liga leggyengébb csapata, idén csupán hat győzelmet sikerült összekaparnia, a vendégek semmilyen szándékot nem mutatnak az iránt, hogy megerőltetnék magukat a győzelmek szerzésében, a Kingsnek viszont nagy szüksége lenne a sikerre, hiszen azzal tovább tudná stabilizálni helyét a nyugati top 6-ban. A Sactónál az aktív rotációnak minden tagja egészséges és játékra kész, a Pistonsnál viszont Bogdanovic és Cunningham személyében egyelőre két fontos játékos szereplése is bizonytalan – nem mintha az ő jelenlétük komolyabban megemelné a csapat esélyeit egy egyenes ágon rájátszásba jutni kívánó csapat ellen.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus