A Clippers ellen vív rangadót a Kings

Nyolc mérkőzéssel jelentkezik az NBA újabb játéknapja, ahol Giannis Antetokounmpo nélkül folytatná remek sorozatát a Milwaukee, új edzővel játszik meccset az Atlanta, megtörné negatív szériáját a Chicago, kötelező előtt áll a Minnesota és a Golden State is, és rögtön egy komoly rangadón debütál új csapatában Russell Westbrook. Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a mai programról.

Washington Wizards – New York Knicks 01:00


A keleti rájátszásért folytatott verseny résztvevői csapnak össze, a Wizards egyelőre a playinnel is megelégedne, a Knicks viszont nem adná a hatodik helynél alább. Mindkét csapat kifejezetten jó formában ment el az All-Star szünetre, mindketten négy győzelmet szereztek az elmúlt öt pályára lépésük alkalmával. A Washington zsinórban két győzelmet szerzett a pihenő előtt, a Portland után a Minnesota legyőzése is komoly fegyverténynek számított, míg a Knicks egymás után háromszor tudott győzni, a Jazz, a Sixers és a Hawks ellen tudtak dominálni, így át is vették a keleti hatodik helyet a lépést tévesztő Miamitól. A hazaiak részéről Bradley Beal játéka bizonytalan egyelőre, az ő hiánya döntő tényező lehet, míg a vendégeknek nagy eséllyel továbbra is Mitchell Robinson játékát kell nélkülözniük, bár az ő státusza már kérdésessé javult az elmúlt órákban. Ha Beal játékra jelentkezik, akkor hazai pályán behúzhatja a meccset a Wizards, ellenkező esetben viszont a Knicks az esélyesebb, Randle-ék 17-12-es idegenbeli mérlege kifejezetten jónak számít. Az idei szezonban kétszer találkozott egymással a két csapat, szoros meccseken egy-egy győzelmet sikerült szerzeniük, hasonlóan nagy küzdelemre számíthatunk ezúttal is.

 

Milwaukee Bucks – Miami Heat 01:00


A Bucks a liga legjobb formában lévő csapata, legutóbbi tizenkét meccsét kivétel nélkül megnyerte Budenholzer alakulata, ráadásul az elmúlt mérkőzéseken többek között a Clipperst, a Lakerst és a Bostont is megverte. Amai találkozónak is jó esélyekkel mehetnek neki Giannisék, hiszen a Heat lépést tévesztett, hiába tudhatta magáénak sokáig az utolsó biztos rájátszás helyet a konferenciában, zsinórban három siker után kétszer is kikapott, előbb a Denver majd az átalakuló Brooklyn tudta legyőzni Butleréket. Mindkét félnek fontos meccs a mostani, a Milwaukee remek formájának köszönhetően egyetlen meccsre közelítette meg a listavezető Bostont, míg a Heat mindössze fél mérkőzésre van a playoff-vonaltól. Kyle Lowry továbbra sem bevethető a vendégeknél, de a hiányposztra érkező Kevin Love debütálhat új csapatában. A túloldalon nagy érvágás lehet Giannis Antetokounmpo hiánya, aki egy csuklósérülés miatt az All-Star gálát is kvázi kihagyta, és bár a hírek szerint nem súlyos a sérülés, de nagy valószínűséggel a következő meccseket még ki kell hagynia a görög MVP-nek. Az esélyek alapvetően még talán így is a hazaiak oldalán vannak, a Heatnek jelentősen javulnia kellene a támadóoldalon, de védekezésükre támaszkodva akár meg is állíthatják a vezére nélkül felálló Milwaukee-t, kíváncsian várjuk, hogy mire mennek egymással a tartalékosabb csapatok.

 

Atlanta Hawks – Cleveland Cavaliers 01:30


A Cavs rögtön egy back-to-backkel kezdi az All-Star hétvége utáni periódust, alig egy napja a Denvertől szenvedett egy szoros meccsen vereséget, pihenőnap nélkül pedig Atlantában sem lezs könnyű dolguk Mitchelléknek, de minden bizonnyal azon lesznek, hogy két vereség után visszatérjenek a győztes útra. Az Atlantánál az elmúlt napok Nate McMillan menesztéséről szóltak, a hírek szerint Quin Snyder a legesélyesebb a pozíció betöltésére, de ezt a meccset még biztosan Joe Prunty ideiglenes vezetőedzővel játssza le a csapat. A Hawks az utóbbi öt meccséből csak kettőt nyert meg, nincsenek jó formában tehát Youngék, ennél mindenképpen több kell, ha a hatodik helytől számított hárommeccses hátrányukat le akarják dolgozni a maradék meccseken. Egy új edzővel sok tényező kiszámíthatatlan még az első mérkőzéseken, a Cavs sem igazán tudja, hogy mire készüljön, egy biztos, hogy John Collins nem lesz bevethető a hazaiaknál. Papíron bár a Cleveland erősebb, de idegenben már 13-17-re romlott a csapat mérlege és a fáradtság is beleszólhat ebbe a meccsbe, meglátjuk, hogy képesek lesznek-e mindezek ellenére visszatérni a győztes útra.

 

Chicago Bulls – Brooklyn Nets 02:00


A Bulls egy jobb időszak után megint gödörbe süllyedt és sehogy sem tud előrébb mozdulni a keleti playint jelentő határvonalról, jelenleg másfél meccsel van a tizedik Wizards mögött. A Nets hiába van még mindig ötödik helyen Keleten, de sztárjaik elcserélése óta a várakozásoknak megfelelően visszább esett a csapat teljesítménye, ezt mutatja, hogy utóbbi öt meccsükből csak kettőt tudtak behúzni Dinwiddie-ék. Itt azonban lehet esélyük a javításra, a szünet előtt a Miamit győzték le egy fontos meccsen, a Bulls pedig zsinórban hat vereségnél jár. Az utóbbi tíz meccsén 3-7-es mérleget felmutató hazaiaknak nagyon fontos lenne, hogy minél előbb kilábaljanak a gödörből, máskülönben könnyen el is illanhatnak a playin-álmaik. A hazaiaknál Jalen Green biztosan nem lép pályára, Goran Dragic játéka is bizonytalan, míg a vendégeknél Ben Simmons szereplése kérdéses. A feleknek ez lesz a szezonbeli utolsó összecsapása, az eddigi három mérkőzésből kettőt húzott be a Bulls, most az esélyek talán a Brooklyn mellett szólnak, meglátjuk, hogy melyik csapat indul meg felfelé.

 

Minnesota Timberwolves – Charlotte Hornets 02:00


Hiába nem volt kimagasló formában a Wolves az AS-szünet előtti napokban, itt most egy kötelező győzelem előtt állnak a hazaiak, muszáj érvényesíteniük a papírformát a rendkívül szoros nyugati középmezőnyben való eredményességhez. A Minnesota az elmúlt öt meccséből csak kettőt tudott megnyerni, a leállás kikapott például a nem túl jó formában lévő Memphistől és a Washingtontól is, de így is egy meccsel 50% fölött és fél meccsre a playin-vonaltól a hetedik helyen várják Edwardsék ezt a találkozót. A Hornets csapatát teljesen más célok vezérlik, és bár hiába nyerték meg két legutóbbi mérkőzésüket, az elmúlt tíz találkozón csak háromszor sikerült nyerniük, abszolút  a tankcsata egyik legfőbb résztvevői LaMelo Ballék. A hírek szerint hosszabb kihagyás után hajnalban visszatérhet Kelly Oubre Jr., de ez sem teszi a vendégeket esélyesebbé a győzelemre. A két csapat eddigi egyetlen idei találkozóját a Charlotte tudta megnyerni, az akkor is nagy bravúrnak számított, most pedig különösen fájó lenne a hazaiaknak, ha egy ilyen szoros mezőnyben egy ilyen nyerhető meccset buknának el, 20-13-as otthoni mérlegükkel mindenképpen érvényesíteniük kellene a papírformát.

 

Golden State Warriors – Houston Rockets 04:00


A Warriors szintén egyike annak a hat-hét csapatnak, amelyek nagy harcban állnak egymással a rájátszásért, a címvédő azonban nincs könnyű helyzetben, hiszen a versenyfutást Steph Curry nélkül kellene abszolválniuk, sztárjuk visszatérésére azonban még heteket kell várniuk. A GSW az elmúlt időszakban sorban bukta el a fontosabbnál fontosabb meccseket, a szünet előtt előbb a Portlandtől, majd a Lakerstől kapott ki Steve Kerr csapata, alig 24 órája pedig ismét a közvetlen rivális Los Angeles-iek ellen maradt alul a csapat, igaz legutóbb Curry mellett Wiggins is hiányzott a csapatból. A Warriors csupán csak fél meccsel van a tizenegyedik OKC előtt a tabellán, nagyon kellene Thompsonéknak ez a győzelem, a Rockets ellen elvileg fáradtabban is kell, hogy legyen esélyük a sikerre, 22-7-es hazai mérlegükre azért lehet alapozni. A Houston a liga leggyengébb csapata, zsinórban hét vereségnél tartanak a fiatalok, náluk rosszabb formában csak a teljesen vakvágányra futó Spurs van, így ha itt sem sikerülne győzniük a hazaiaknak, akkor a jelenleginél is komolyabb problémákról beszélhetünk őket illetően.

 

Phoenix Suns – Oklahoma City Thunder 04:00


A Suns a Durant-csere óta egyértelműen a bajnokesélyesek szűk elitjébe tartozik papíron, az utóbbi időben pedig az eredmények is ezt igazolják. Egy komolyabb sérüléshullám és negatív széria után ismét visszatért a helyes útra a gárda, az elmúlt tíz meccséből hetet is behúzott és csak két meccsre van attól, hogy újra a nyugati dobogón találja magát a csapat. A Thundernek szintén van miért küzdenie, a fiatal csapat folyamatosan ott kopogtat a playin ajtaján, bármelyik mérkőzésen bárki ellen labdába rúghatnak Gilgeous-Alexanderék, igaz alig egy napja hosszabbításban maradtak alul egy rangadón a Jazz ellen, most pedig egy még komolyabb ellenfél ellen kell bizonyítaniuk, back-to-back estén. Kevin Durant ezúttal még nem, de a jövő héten már debütálhat új csapatában, rajta kívül Landry Shamet van a hazai sérültlistán, de Cameron Payne játéka is kérdéses. Az esélyek a remek formában lévő hazaiak mellett szólnak, de az OKC okozott már számos meglepetést nagyobb csapatoknak is. A fáradtság ezúttal viszont fontos tényező lehet, ráadásul az előző játéknapon túlórázott is a Thunder, nagy bravúr lenne, ha ennek ellenére idegenben le tudnák győzni a liga egyik legjobbjává fejlődő Phoenixet.

 

Los Angeles Clippers – Sacramento Kings 04:30


A játéknap kiemelt rangadója lesz ez a nyugati harmadik és a negyedik helyeztet között, mindössze másfél mérkőzés választja el egymástól a két csapatot. A Clippers ötből három meccset nyert meg, az All-Star hétvége előtt a Warriors és a Suns ellen egymás után kétszer is győzni tudott, a mai mérkőzés pedig elsősorban Russell Westbrook pályára lépéséről fog szólni, aki a másik Los Angeles-i csapathoz került, miután a Utah kivásárolta őt a szerződéséből. A Kings az idei szezon egyik üde színfoltja, a vendégek is három meccsüket nyerték meg az elmúlt öt találkozójukból, a Sactó azonban pihenőnap nélkül lép ezúttal pályára, a teljesen tartalékos Portlandet sikerült legyőzniük Saboniséknak az előző napon. Ivica Zubac vádlisérülés miatt nem állhat Tyron Lue rendelkezésére, helyette a szintén új szerzemény Mason Plumlee ugorhat be a kezdőbe, rá rögtön egy nagyon fontos feladat vár Domantas Sabonis limitálását illetően. A két csapat fej-fej mellett halad az eredményeket és a formákat tekintve is, és bár a frissesség ezúttal a Los Angeles-iek mellett van, de Westbrook csapatba illesztése nem feltétlenül lesz könnyű feladat az edzői stábnak, kíváncsian várjuk, hogy az irányító hogyan tudja adaptálni játékát új csapata játékrendszeréhez, és hogy mit tud kezdeni a hazaiak védekezése a ligaelső sacramentói támadójátékkal. Parázs, playoff-hangulatú mérkőzésre van kilátás, ahol bármelyik irányban elbillenhet a mérleg nyelve.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus