A Clippers és a Cavs is hibátlan maradt, kikapott a Lakers és a Celtics

Túlóra döntött a Memphis-Indianán - a végén dőlt el a Lakers-Clippers - ismét legyőzte a Bostont a Cleveland.

 

Visszajátszás: a Cavs és a Celtics már a balhét is lepróbálta - videók

 

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 113-102

1-3-mal zárta az előszezont a Boston. Kyrie Irving és Gordon Hayward nélkül komoly gondjai akadtak a Celticsnek, védekezésben nem volt meg a kellő energia, támadásban pedig a 24,1%-os triplamutató jelentette a legfőbb problémát - összességében 40% alatt maradtak mezőnyből, miközben nem tudtak mit kezdeni a Cavs gépezetével, így végig komoly hátrányban voltak. A nagyszünetben tizenöt pont volt közte, a harmadik negyedben ez húsz fölé kúszott és csak a végén tudott kozmetikázni Brad Stevens csapata - ráadásul a gyenge játékot megtoldották még azzal is, hogy Marcus Smart az első negyedben kiállíttatta magát. Marcus Morris, Terry Rozier és Al Horford valamelyest dicsérhető, de ez most nem volt elég nagyjából semmire és a Boston ezzel le is zárta az előszezonját, nem lép többet pályára az alapszakaszig.

Jól mozogtak a Cavs fiataljai. Itt elsősorban az idén draftolt irányítóra, Collin Sextonra, valamint a korábban éppen a Bostontól megszerzett Ante Zizicre gondolunk: Sexton 13 ponttal, 4/6-os mezőnymutatóval és 2/2 triplával zárta 19 percét, a center pedig a padról beszállva 20 pontot tett hozzá 7/8 jó dobással, ő lett csapata legeredményesebb játékosa. Úgy nyert a nyáron vezérét vesztő társaság, hogy George Hill, Kyle Korver, Kevin Love és Tristan Thompson sem jászott, mégis szinte végig uralta az összecsapást és oda-vissza legyőzte a Bostont - nyilván itt még nem számítanak az eredmények, de egyelőre biztató, amit a Cleveland csinál.

A Cavaliers legjobb dobói: Zizic 20, Sexton 13/6, Clarkson 12/6
A Celtics legjobb dobói: Rozier 17/3, Morris 17/6, Horford 10, Lemon 10/3

Memphis Grizzlies - Indiana Pacers 109-104 - hosszabbítás után

Cserecsapatok. A Memphis egy back-to-back második felén lépett pályára, így nem meglepő, hogy több alapember is pihenőt kapott: nem volt ott a parketten Mike Conley, Marc Gasol és Kyle Anderson sem, de Chandler Parsons és JaMychal Green is csak 7-8 percet töltött ott. Kicsit meglepőbb volt, hogy a túloldalon még ennél is többen hiányoztak, hiszen a Pacers egyelőre csak egy meccset játszott az előszezonban, de ennek ellenére a teljes várható kezdőötös (Collison, Oladipo, Bogdanovic, Young, Turner) kihagyta a találkozót - ezzel együtt 13 játékos kapott legalább 12 percet, elég bő volt a rotáció így is. Lehetőséget kaptak az újonnan érkezők, Tyreke Evans és Doug McDermott a kezdőbe is bekerült, ezúttal ezen volt a hangsúly az Indianánál.

Hosszabbítás döntött. A rendes játékidőben közel állt a győzelemhez a Domantas Sabonis (17 pont, 14 lepattanó, 4 gólpassz) és az újonc Aaron Holiday (20 pont, 4/8 tripla, 3-3 lepattanó és gólpassz) által húzott Indiana, ám 7,5 másodperccel a vége előtt Yuta Watanabe bevert egy clutch triplát, ezzel kiegyenlített és hosszabbításra küldte a feleket. Itt aztán jött egy 7-0-s roham a Grizzliestől, ami döntőnek bizonyult, Watanabe részéről jött két újabb clutch dobás, a legvégén pedig már "csak" a büntetőket kellett bedobni - érdemes a részükről kiemelni a 18 pontos, 6 lepattanós újoncot, Jaren Jackson Jr.-t, de a 16 pontig és 9 gólpasszig jutó Wayne Selden is kitett magáért.

A Grizzlies legjobb dobói: Jackson Jr. 18/3, Selden 16/6, Temple 11/3, Watanabe 11/3
A Pacers legjobb dobói: Holiday 20/12, Sabonis 17, Evans 12/3

Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers 87-103

LeBron nem játszott. Lonzo Ball és Mo Wagner mellett ezúttal LeBron James sem lépett pályára a Lakersnél, ez pedig természetesen pótolhatatlan veszteség volt a társaság számára, bár szűk három negyeden keresztül ott tudott lenni ellenfele közelében a gárda. Összességében viszont a 40% alatti mezőnymutató és főleg a csapatszinten előadott 3/18 tripla nem tette lehetővé a győzelmet, vagy a szorosabb végjátékot, egyedül Kyle Kuzma jutott tíz pont fölé és a látványt igazából csak Rajon Rondo gólpasszai jelentették - ez egy darabig elégnek bizonyult, de a záró etapban eldőlt a találkozó, ott tíz pontot tett még közé a Clippers. A LAL 1-3-mal áll az előszezonban és még két meccse van hátra, viszont mindkettő a címvédő GSW ellen.

Tartalékos Clippers. Milos Teodoszics, Patrick Beverley, Danilo Gallinari és Luc Mbah a Moute sem játszott a Clippersnél, talán ezzel magyarázható, hogy nem tudta előbb dűlőre vinni a dolgokat a csapat. Az újonc Gilgeous-Alexander kapta meg a kezdő irányító szerepkört és igyekezett is ennek megfelelni, ott volt az első ötösben Sindarius Thornwell is, de a támadások befejezéséért elsősorban Tobias Harris (18 pont, 8 lepattanó) és a padról beszálló Lou Williams (19 perc, 19 pont, 3/4 tripla) volt a felelős - Marcin Gortat és Boban Marjanovics is kihasználta a Lakers centergondjait, Avery Bradley viszont nagyon nem találta a ritmust. A LAC 3-0-ra áll az előszezonban, jövő héten még a Denverrel és a Maccabi Haifával találkozik.

A Lakers legjobb dobói: Kuzma 15/6, Ingram 10, Caldwell-Pope 10
A Clippers legjobb dobói: Williams 19/9, Harris 18/3, Gilgeous-Alexander 12, Harrell 12

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus